Pagina 3 van 3

Geplaatst: 15 jul 2010 01:12
door rezne
Wat in de elsevier staat is niet echt bijzonder veel en dat zijn NOOIT 9.000 kcal. 550 gram pasta bijv is 'slechts' 1900 kcal (ongeveer). De rest zet nou ook niet bepaald zoden aan de dijk.
Dat filmpje van die Rabo-chef: DAT is veel eten. Amai. Dat is een prestatie op zich. Dat ontbijt joh. Je moet gewoon om 6 uur uit je nest om dat voor 11/12:00 binnen te hebben (en houden).

Geplaatst: 15 jul 2010 01:22
door nespresso
Ik heb ook gelezen dat een lichaam maar maximaal 5000kcal per dag kan opnemen...

Geplaatst: 15 jul 2010 01:30
door rezne
Dat lijkt me niet. Dan zou er niets overblijven van de renners na de tour.

Geplaatst: 15 jul 2010 10:34
door race-newbee
Er is wel een max aan de doorlating van koolhydraten door de maagwand bij grote inspanning, het lijkt erop dat ze daarmee op die waarde zijn gekomen.

Geplaatst: 15 jul 2010 12:06
door fwr
Nog een geluk dat ze het niet allemaal zelf hoeven klaar te maken ... Vraag me daarom meer af wat ze eten als ze 'gewoon' thuis zijn om te trainen.

Geplaatst: 15 jul 2010 13:25
door gandalf
Hoorde vanochtend op de radio dat de Raborenners zo'n 12.000 kcal per dag verorberen.

Geplaatst: 15 jul 2010 14:10
door rob74
even rekenen:
4,5 uur koers met een gemiddeld wattage van 280 Watt

4.5 uur = 16200 sec
16200 sec * 280 Watt = 4536 kJ gelijk aan 1085 kcal

1085 om de fiets te laten bewegen maar een renner verbrandt meer aan warmte productie. Ongeveer 23% van de energie prod gaat in de fiets zitten.

1085 / 0.23 = 4718 kcal

daarnaast heeft een mens ongeveer 2200 kcal per dag nodig om te kunnen leven / ademen / etc.

dus dat is 6918 kcal per dag.

Minder dus dan wat ik hier tot nu toe heb gelezen.


Geplaatst: 15 jul 2010 15:20
door rezne
Vergeet de hitte niet, verhoogde spiermassa bij de meeste renners, het effect van intensieve inspanning op het rustmetabolisme, verhoogde spierreparatie etc. Ik denk dat je sommetje niet helemaal op gaat.

Geplaatst: 15 jul 2010 15:34
door rob74
[quote="Nespresso"]Ik heb ook gelezen dat een lichaam maar maximaal 5000kcal per dag kan opnemen...[/quote]

[quote="Rezne"]Dat lijkt me niet. Dan zou er niets overblijven van de renners na de tour.[/quote]

in beide uitspraken zit een kern van waarheid.
Renners bouwen een energieschuld op tijdens een tour. Ze verbruiken meer dan ze binnen kunnen krijgen. Een renner verliest in een tour ongveer 1,5 kg aan vet reserves.

1 gr vet komt overeen met 8 kcal
1,5 kg is dus goed voor 12000 kcal.
Verdeeld over 20 wedstrijddagen kan een renner dus 12000/20 = 600 kcal energie schuld opbouwen. Deze 600 kcal hoef je dus niet bij te eten.

Kunst binnen een tour is om zo weinig mogelijk energie schuld op te bouwen. Veel kunnen eten en verteren is de gave van betere ronderenners. Ze herstellen goed.

Geplaatst: 15 jul 2010 19:51
door pierre92
Kun je dat trainen?

maw, zou een renner zijn tweede tour hoe dan ook beter doorkomen, doordat zijn maag-darmstelsel beter wordt?

Geplaatst: 15 jul 2010 22:19
door waterman
[quote="rob74"]Het klinkt niet heel abnormaal maar ik vind de aantallen gram pasta nogal vaag.

's morgens 150 gram pasta; voor de race 150 gram pasta en 's avonds 250 gram pasta.
Dat is 550 gram pasta.

Normaal eet ik tussen 80-100 gram pasta (droog gewicht) in een avond maaltijd. Gekookt is dat natuurlijk meer.

Hebben ze het in dit artikel nu over droge of gekookte pasta?[/quote]

Het zou mij niet echt verbazen als het over ongekookte pasta gaat. 9000 kalorien
is behoorlijk veel "gezond voer" eten.