Daar geef je precies het antwoord. Dat zijn de koolhydraten (suikers) die er zelf inzitten. Als je een product koopt waar bij de koolhydraten staat, zoveel gram koolhydraten waarvan zoveel gram suikers, dan hebben ze het over de toegevoegde suikers. Toegevoegd door de fabrikant in het productieproces.
“Normaal” eten voor onderweg
Drali Onice - Wilier Gran Turismo - http://www.dvn.nl/
En is dat slechter? Of maakt het eigenlijk niet?JPAR schreef: ↑12 aug 2023 12:44Daar geef je precies het antwoord. Dat zijn de koolhydraten (suikers) die er zelf inzitten. Als je een product koopt waar bij de koolhydraten staat, zoveel gram koolhydraten waarvan zoveel gram suikers, dan hebben ze het over de toegevoegde suikers. Toegevoegd door de fabrikant in het productieproces.
Volgens mij klopt dit niet hoor.JPAR schreef: ↑12 aug 2023 12:44Daar geef je precies het antwoord. Dat zijn de koolhydraten (suikers) die er zelf inzitten. Als je een product koopt waar bij de koolhydraten staat, zoveel gram koolhydraten waarvan zoveel gram suikers, dan hebben ze het over de toegevoegde suikers. Toegevoegd door de fabrikant in het productieproces.
In het deel waarvan suikers kan ook de van nature aanwezige glucose zijn
-
- Forum-lid HC
- Berichten: 4906
- Lid geworden op: 23 feb 2005 20:44
Waar het om gaat is dat Jpar een denkfout maakt. De hoeveelheid suikers in de koolhydraten zijn niet de toegevoegde suikers, maar het totaal. Overige koolhydraten zijn dan wat langzamer opneembaar. Ik heb hier bijvoorbeeld een pak naturel glutenvrije havervlokken, dus onbewerkt. Daar staat op de verpakking ook 1 gram suiker van de 51 gram koolhydraten. En dat is echt niet toegevoegd.
ik doe graag ahorn siroop in mijn bidonnetjes, een flinke scheut op een bidon water,
er zitten suikers in, is niet te zoet kwa smaak. eerste paar keer moest ik wel wennen en zoeken naar de juiste verhouding.
maar het geeft mij een betergevoel dan de poedertjes, want ik weet nu wat ik drink.
ik kan niet zo goed tegen citrus achtige stoffen en die zitten wel in de meeste poeders verwerkt.
er zitten suikers in, is niet te zoet kwa smaak. eerste paar keer moest ik wel wennen en zoeken naar de juiste verhouding.
maar het geeft mij een betergevoel dan de poedertjes, want ik weet nu wat ik drink.
ik kan niet zo goed tegen citrus achtige stoffen en die zitten wel in de meeste poeders verwerkt.
Dat klopt. Dat is natuurlijk zo. Maar over het algemeen zijn het toegevoegde suikers en de opname daarvan verschilt wel degelijk ten opzichte van natuurlijke suikers.scottwilko schreef: ↑12 aug 2023 20:13 Waar het om gaat is dat Jpar een denkfout maakt. De hoeveelheid suikers in de koolhydraten zijn niet de toegevoegde suikers, maar het totaal. Overige koolhydraten zijn dan wat langzamer opneembaar. Ik heb hier bijvoorbeeld een pak naturel glutenvrije havervlokken, dus onbewerkt. Daar staat op de verpakking ook 1 gram suiker van de 51 gram koolhydraten. En dat is echt niet toegevoegd.
Voor dit topic maakt het in dusverre uit dat je kunt kijken naar wat je eet en hoe het vervolgens in je lichaam opgenomen wordt. Bijvoorbeeld brood. Veel mensen denken dat heel donker brood gezond is, terwijl dat dus niet zo is. Brood wordt alleen donker door toegevoegde suikers, bijv mout. Daardoor is het brood meteen minder gezond. Je kunt beter kiezen voor een volkoren brood dan een wit brood. De koolhydraten worden bij beide anders opgenomen door je lichaam etc.
Drali Onice - Wilier Gran Turismo - http://www.dvn.nl/