Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Ziet er goed uit Gerard !
Hier vandaag een good old pasta bolo. Nee, niet van Honig uit een zakje maar de originele. Recept:
http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/s ... -bolognese
Het moet 2 uur pruttelen maar verder is het niet veel werk.
Hier vandaag een good old pasta bolo. Nee, niet van Honig uit een zakje maar de originele. Recept:
http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/s ... -bolognese
Het moet 2 uur pruttelen maar verder is het niet veel werk.
Zozo, jij haalt uit met dit recept. Dus wij gaan nu toch op de Libelle tour.!Gastheerg schreef:Al dagen snik verkouden, grieperig en niks hardlopen, wandelen laat staan fietsen.
Niet dat ik me verveel![]()
Straks opa en oma verwennen met Sweet & Sour Shrimps
Voor 4 personen
400 gram grote gepelde garnalen
1 grote ui in stukjes
2 rode paprika's in stukjes (1 rood 1 geel is ook leuk)
2 tomaten (niet te rijp) in partjes
1 grote winterpeen in mooie blokjes
1 teentje knoflook gesnipperd
1/2 verse ananas in blokjes
2 el zoete chili saus (liefhebbers doen een extra scheut)
1 el azijn (balsamico doet het ook erg goed)
3 el tomatenketchup
1 el ketjap manis
2 el bruine suiker
bakboter of olie (geen olijf dit keer)
bloem
1 ei
Fruit de knoflook in de boter of olie. Bak hierin de wortel en ui als eerste, voeg dan de paprika toe en daarna de tomaten. Voeg een beetje water toe en laat het gaar worden. Mag geen pap worden. Voeg chili saus, tomatenketchup, azijn en ketjap toe.
Als je van spicy houdt doe er we wat gesnipperde rode pepers bij.
Zet het vuur laag en roer goed door en voeg de bruine suiker toe. Laat rustig inkoken, want het geheel mag niet te waterig zijn.
Haal de garnalen door een geklutst ei en wentel ze in een stevig laagje bloem. Herhaal als het laagje te dun is. Bak de garnalen snel gaar in een aparte pan.
Als de garnalen klaar zijn toevoegen aan de groentemix en voorzichtig door elkaar roeren. Direct serveren. Lekker met witte rijst of dunne noedels.

Er komt een moment dat je wind mee hebt. Pinarello F10 - Ultegra 8050 Di2 - Carbonspeed C50 Tubeless
Als ik hier even de dieetgoeroe mag uithangen... dat recept bevat wel erg veel suiker. Ketjap manis, ananas, bruine suiker, ketchup , chilisaus én balsamico.
Ik maak een dergelijke saus overigens altijd op basis van gemberstroop en tomatenpuree (en een stuk meer knoflook).
Ik maak een dergelijke saus overigens altijd op basis van gemberstroop en tomatenpuree (en een stuk meer knoflook).
Laatst gewijzigd door havana op 15 jan 2017 17:40, 1 keer totaal gewijzigd.
Gastheerg schreef:Al dagen snik verkouden, grieperig en niks hardlopen, wandelen laat staan fietsen.
Niet dat ik me verveel![]()
Straks opa en oma verwennen met Sweet & Sour Shrimps
Voor 4 personen
400 gram grote gepelde garnalen
1 grote ui in stukjes
2 rode paprika's in stukjes (1 rood 1 geel is ook leuk)
2 tomaten (niet te rijp) in partjes
1 grote winterpeen in mooie blokjes
1 teentje knoflook gesnipperd
1/2 verse ananas in blokjes
2 el zoete chili saus (liefhebbers doen een extra scheut)
1 el azijn (balsamico doet het ook erg goed)
3 el tomatenketchup
1 el ketjap manis
2 el bruine suiker
bakboter of olie (geen olijf dit keer)
bloem
1 ei
Fruit de knoflook in de boter of olie. Bak hierin de wortel en ui als eerste, voeg dan de paprika toe en daarna de tomaten. Voeg een beetje water toe en laat het gaar worden. Mag geen pap worden. Voeg chili saus, tomatenketchup, azijn en ketjap toe.
Als je van spicy houdt doe er we wat gesnipperde rode pepers bij.
Zet het vuur laag en roer goed door en voeg de bruine suiker toe. Laat rustig inkoken, want het geheel mag niet te waterig zijn.
Haal de garnalen door een geklutst ei en wentel ze in een stevig laagje bloem. Herhaal als het laagje te dun is. Bak de garnalen snel gaar in een aparte pan.
Als de garnalen klaar zijn toevoegen aan de groentemix en voorzichtig door elkaar roeren. Direct serveren. Lekker met witte rijst of dunne noedels.
Zozo, jullie halen uit met deze recepten. Dus wij gaan nu toch op de Libelle tour.!havana schreef:Ziet er goed uit Gerard !
Hier vandaag een good old pasta bolo. Nee, niet van Honig uit een zakje maar de originele. Recept:
http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/s ... -bolognese
Het moet 2 uur pruttelen maar verder is het niet veel werk.

Er komt een moment dat je wind mee hebt. Pinarello F10 - Ultegra 8050 Di2 - Carbonspeed C50 Tubeless
Wat origineel is daar zijn die Italianen zelf vaak niet eens uit. Wat de Nonna maakt is vaak heilig in de familie en wat eten betreft zijn ze echt behoorlijk conservatief.
Het meeste werk is eigenlijk het fijnhakken van de wortel, ui en bleekselderij. Ik maak vaak echt een grote pan vol en vries het overtollige in.
Ik mag graag zo ongeveer bovenstaand Ragú alla Bolognese recept zo af en toe een een andere twist geven door er b.v. (zoals gebruikelijker in Zuid Italiaanse regios zoals de Abruzzo) verse rode peper of een paar gedroogde rode chillies (wellicht niet handig als je kleine kinderen hebt) en nogal wat verse rozemarijn in te gebruiken. Rozemarijn beetje kneuzen en gewoon de hele takken erin, de blaadjes vallen er wel af en de rest vis je er simpel uit.
En dikke gietijzeren pan op laag vuur werkt toch echt het beste voor Ragú alla Bolognese.
Vanavond maar weer eens simpel doch lekker 'Hollands' eten.
Rundervinken, aardappelpuree en spruitjes. Rundervinken uit de pan en dan wat roomboter erin, een grote sjalot fijn gesnipperd en een geperst teentje look. Even laten sudderen op middelmatig vuur en eventueel wat water of goede runderbouillon erbij.
Het meeste werk is eigenlijk het fijnhakken van de wortel, ui en bleekselderij. Ik maak vaak echt een grote pan vol en vries het overtollige in.
Ik mag graag zo ongeveer bovenstaand Ragú alla Bolognese recept zo af en toe een een andere twist geven door er b.v. (zoals gebruikelijker in Zuid Italiaanse regios zoals de Abruzzo) verse rode peper of een paar gedroogde rode chillies (wellicht niet handig als je kleine kinderen hebt) en nogal wat verse rozemarijn in te gebruiken. Rozemarijn beetje kneuzen en gewoon de hele takken erin, de blaadjes vallen er wel af en de rest vis je er simpel uit.
En dikke gietijzeren pan op laag vuur werkt toch echt het beste voor Ragú alla Bolognese.
Vanavond maar weer eens simpel doch lekker 'Hollands' eten.
Rundervinken, aardappelpuree en spruitjes. Rundervinken uit de pan en dan wat roomboter erin, een grote sjalot fijn gesnipperd en een geperst teentje look. Even laten sudderen op middelmatig vuur en eventueel wat water of goede runderbouillon erbij.
We thought that we had the answers
It was the questions we had wrong
U2-11 O'Clock Tick Tock
It was the questions we had wrong
U2-11 O'Clock Tick Tock
-
- Forum-lid
- Berichten: 1427
- Lid geworden op: 23 apr 2015 21:36
- Locatie: Amstelveen
Het gaat lekker met deze topic,jullie mogen blijven
Hier vandaag
Stoofvlees met uien en pruimen.
Rodekool
Gekookte aardappels.



Hier vandaag
Stoofvlees met uien en pruimen.
Rodekool
Gekookte aardappels.

Olympia Ikon ultegra 2015
Sparta R5T LTD 2019
Giant FASTROAD SL 1 2020
Sparta R5T LTD 2019
Giant FASTROAD SL 1 2020
Ah, stoofvlees met uien en pruimen kende ik nog niet (met de pruimen erin dan).
Ook mooi, simpel maar zo'n lekker eten. Meestal maak ik dan iets wat tussen Limburgs zuurvlees (Zoervleisj) en hachee/stoofvlees (met toch iets meer uien) in zit.
Piment, gekneusde zwarte peperkorrels, gekneusde jeneverbessen, laurierblad en kruignagel mag er allemaal in. Ik zo ook wel eens met zwarte kardemon gexperimenteerd.
Wederom pak ik basisrecepten en experimenteer. Koken boven de pan, proeven etc. Ik meet echt nooit dingen af of zo. Koken op gevoel, geur en smaak.
Als je dan even met je neus in het open raam gaat hangen (vooral als het koud is) dan ruik je het nog beter.
Johan Seegers in het stoofvlees filmpje is echt één van mijn favorieten. Prachtige Vlaamse kok.
Ook mooi, simpel maar zo'n lekker eten. Meestal maak ik dan iets wat tussen Limburgs zuurvlees (Zoervleisj) en hachee/stoofvlees (met toch iets meer uien) in zit.
Piment, gekneusde zwarte peperkorrels, gekneusde jeneverbessen, laurierblad en kruignagel mag er allemaal in. Ik zo ook wel eens met zwarte kardemon gexperimenteerd.
Wederom pak ik basisrecepten en experimenteer. Koken boven de pan, proeven etc. Ik meet echt nooit dingen af of zo. Koken op gevoel, geur en smaak.
Als je dan even met je neus in het open raam gaat hangen (vooral als het koud is) dan ruik je het nog beter.
Johan Seegers in het stoofvlees filmpje is echt één van mijn favorieten. Prachtige Vlaamse kok.
We thought that we had the answers
It was the questions we had wrong
U2-11 O'Clock Tick Tock
It was the questions we had wrong
U2-11 O'Clock Tick Tock
Zoervleisj mag ik ook graag maken. Recept van @csteenbe. Uiteraard met paardenvlees, dat ik hier bij de lokale paardenslager Jan van Dijk haal.
Met frieten erbij, die haal ik gewoon om de hoek.
Met frieten erbij, die haal ik gewoon om de hoek.
-
- Forum-lid
- Berichten: 1427
- Lid geworden op: 23 apr 2015 21:36
- Locatie: Amstelveen
Er zat ook nog bier en een paar plakjes ontbijtkoek in voor de binding.
Ik haal mijn vlees als het even kan bij Spoelders in Laren,voor mij de beste slager van Nederland .
Hij heeft ook een online bestel en bezorg service .
zit ik nu reclame te maken 
Ik haal mijn vlees als het even kan bij Spoelders in Laren,voor mij de beste slager van Nederland .
Hij heeft ook een online bestel en bezorg service .


Olympia Ikon ultegra 2015
Sparta R5T LTD 2019
Giant FASTROAD SL 1 2020
Sparta R5T LTD 2019
Giant FASTROAD SL 1 2020
- Supergrover
- Forum-lid HC
- Berichten: 4473
- Lid geworden op: 14 feb 2007 22:10
Ikon schreef:Er zat ook nog bier en een paar plakjes ontbijtkoek in voor de binding.
das lekker ja, ook evt nog lepeltje appelstroop erin...
sorry Havana.....

Zuurvlees moet je idd aanzoeten met aan appelstroop, niks mis mee. Zou je dat niet doen dan zou het nergens naar smaken.
Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet tegen suiker. Maar overdaad schaadt, en zeker met kleine kinderen let ik goed op dat ze er niet te veel van binnen krijgen.
Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet tegen suiker. Maar overdaad schaadt, en zeker met kleine kinderen let ik goed op dat ze er niet te veel van binnen krijgen.
Laatst gewijzigd door havana op 15 jan 2017 18:46, 2 keer totaal gewijzigd.
-
- Forum-lid
- Berichten: 1399
- Lid geworden op: 11 feb 2007 11:36
- Locatie: Arnemuiden
al twee dagen lekker aan de vlaai, chocomousse taart, wijn, kaas, worst enfin jullie kennen het wel.
Gevierd dat ik al 61 jaar op deze rots rondloop en rondfiets.
Zal stevig fietsen worden deze week om het er weer af te krijgen.
Marc
Gevierd dat ik al 61 jaar op deze rots rondloop en rondfiets.
Zal stevig fietsen worden deze week om het er weer af te krijgen.
Marc
people are strange when you\'re a stranger