Ja lekker op die manier.
Ik heb van die 1 persoons ovenpannetjes waar ik het dan in maak. Krijgt ieder een eigen pannentje.
Woensdagen zijn voor mij halve werkdagen. Begin van de middag gewandeld in de vrieskou en dan wil je stoer eten
SPARERIBS
Maar dan wel ECHTE en niet van die laffe babyribs die je overal krijgt. Dit zijn ribs waar echt vlees aan zit.
Koop ook onbewerkte ribs want dan heb je zelf meer invloed op het resultaat.
Eerst ontdoen van het vliesje (doen de meest ook niet) dan goed rubben en afgedekt in een ovenschaal met een laagje water voor 2 uur op 150 graden. Rub kan je kopen maar natuurlijk ook zelf maken paprika, koriander, peper, knoflookpoeder, kaneel, venkelzaadjes. Even in de oelekan.
Ze zitten nu in de oven en als de 2 uur om zijn insmeren met BBQ saus en dan nog een uurtje.
Goeie BBQ saus maken is ook niet ingewikkeld en zo gebeurd:
1 kleine ui heel fijn gesnipperd
1 borrel Jack Daniels (enige legitimatie om dit in huis te hebben)
4 eetlepels bruine suiker
1 borrel goedkope balsamico azijn
scheutje worcestershiresaus
4 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels mosterd
boter
water naar behoefte
peper en zout naar smaak
optioneel: teentje knoflook
Gewoon de ui en knoflook fruiten in de gesmolten boter. De rest toevoegen en langzaam laten sudderen. Water toevoegen als de saus te dik wordt. Is de saus flauw peper (evt tabasco) en zout toevoegen. Wil je de saus iets zoeter helpt een extra lepel tomatenketchup en wil je flink zoeter een lepel bruine suiker.
De ribs zitten nu dik een uur in de oven en het begint al goed te ruiken
Straks als de BBQ erop is gesmeerd bedruip ik ze om de 10 minuten.
Dat doe ik dan met een klein glaasje whisky om de kok te motiveren.