Voor fietsgerelateerde topics die niet in een andere categorie passen.

Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.

Heppiebianchi
Forum-lid
Berichten: 1427
Lid geworden op: 23 apr 2015 21:36
Locatie: Amstelveen

Heppiebianchi 18 jan 2017 17:20

Hier vanavond hutspot met een gesudderde schouderkarbonade.
Meer kan ik er niet van maken,buiten dat het er wel weer voor is :like:
Olympia Ikon ultegra 2015
Sparta R5T LTD 2019
Giant FASTROAD SL 1 2020

Gebruikersavatar
noepzor
Forum-lid
Berichten: 216
Lid geworden op: 01 sep 2009 15:49
Locatie: Goor

Gebruikersavatar noepzor 18 jan 2017 17:27

Vriendin jarig dus vanavond uit eten (tapas) :)
TREK Emonda SL5 Afbeelding

Gebruikersavatar
Gastheerg
Forum-lid HC
Berichten: 6645
Lid geworden op: 28 okt 2011 20:51
Contact

Gebruikersavatar Gastheerg 18 jan 2017 17:30

havana schreef:Leuk recept Gerard. In de BBQ saus hoort natuurlijk wel gerookt paprikapoeder, dat zorgt voor die typische rooksmaak. Tegenwoordig gewoon te koop bij AH.
Gaat er ook in. Vergeten in te tikken. Schepje La Chinata. Ik heb zowel de zoete als de hot staan :mrgreen:

havana schreef:Het spareripsrecept ga ik zeker eens proberen. Ik kook ze meestal voor in water, maar zoals jij het doet lijkt me eigenlijk beter.
Ik kook eigenlijk nooit vlees. De oven is een prachtig stuk gereedschap met een perfect constante temperatuur en met weinig verlies van smaak.

Gebruikersavatar
havana
Forum-lid HC
Berichten: 28046
Lid geworden op: 22 jun 2006 10:54

Gebruikersavatar havana 18 jan 2017 17:53

Beetje erfenis uit mijn Curaçao-tijd. Wij hadden daar geen oven, wel een BBQ. Alleen op de BBQ is heel lastig want het verbrandt snel. Vandaar het voorkoken.

Vraag, op welke temperatuur gaar jij ze in de oven?

Gebruikersavatar
Gastheerg
Forum-lid HC
Berichten: 6645
Lid geworden op: 28 okt 2011 20:51
Contact

Gebruikersavatar Gastheerg 18 jan 2017 17:59

150 graden

Overigens in de oven voorgaren en dan op de bbq werkt ook prima. Dat voorgaren kan ook gewoon een dag eerder want als ze nog een 40-50 minuten op de bbq gaan worden ze toch fikkie heet :winkthumb:

ze zijn trouwens klaar :mrgreen: Zijn echt enorme dikke ribs.

Afbeelding

Erik
Forum-lid
Berichten: 2112
Lid geworden op: 15 apr 2004 15:36
Locatie: Assen

Erik 18 jan 2017 18:06

Vanmiddag even een klein uurtje op natuurijs kunnen schaatsen (de oude ijsbaan in het Asserbos was, licht krakend, berijdbaar) dus nu uiteraard stampot boerenkool.
When I see a person on a bicycle I have hope for the future of the human race.
- H.G. Wells

Gebruikersavatar
Orlok
Forum-lid HC
Berichten: 6143
Lid geworden op: 01 dec 2012 12:18
Locatie: Almere

Gebruikersavatar Orlok 18 jan 2017 18:56

Vandaag, de gisteren gemaakte, erwtensoep met hamschijf, ambachtelijke rookworst en gecombineerd met geroosterd stokbrood gegeten.
Afbeelding
Het was wel een gemis dat er vandaag in Almere niet op natuurijs kon worden geschaatst. :(
Er komt een moment dat je wind mee hebt. Pinarello F10 - Ultegra 8050 Di2 - Carbonspeed C50 Tubeless

Heppiebianchi
Forum-lid
Berichten: 1427
Lid geworden op: 23 apr 2015 21:36
Locatie: Amstelveen

Heppiebianchi 18 jan 2017 19:07

O lekker dat eten wij nooit omdat de baas hier dat niet lust :(

Ik kom wel een bakkie halen ;) :like:
Olympia Ikon ultegra 2015
Sparta R5T LTD 2019
Giant FASTROAD SL 1 2020

Gebruikersavatar
Zorro
Forum-lid HC
Berichten: 6746
Lid geworden op: 01 jan 2008 15:07
Locatie: Almere

Gebruikersavatar Zorro 18 jan 2017 19:21

@Gastheerg en Havana.

Je kunt de spare ribs natuurlijk voorkoken in een wat aangelengde marinade. Dan ribs eruit en de oven in.
Dan de marinade inkoken, zoals van bouillon naar fond, die je kunt gebruiken als saus maar ook om de ribs in de oven mee in te smeren.

Beste van twee werelden in mijn optiek.

Voor ongemalen kruiden en specerijen ga ik altijd naar de Toko (ik heb iets van 50 verschillende).
Veel goedkoper en een veeeeeel breder assortiment.

Altijd leuk om te experimenteren met mengsels. Beetje van dit, beetje van dat in de vijzel en proeven.

Eet smakelijk Gastheerg maar die ribben zitten nu waarschijnlijk al ergens onder jouw ribben :D
Friet en een verse/frisse salade erbij zeker?
Lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn.

Quote Jamie Oliver:

'The poorest people in the world eat the most incredible food in the world. On one condition, that they know how to cook'

Bovenstaande quote gebaseerd op de Italiaanse keuken. Italie, India en Japan zijn eigenlijk mij favoriete 'keukens'.
We thought that we had the answers
It was the questions we had wrong
U2-11 O'Clock Tick Tock

Gebruikersavatar
Orlok
Forum-lid HC
Berichten: 6143
Lid geworden op: 01 dec 2012 12:18
Locatie: Almere

Gebruikersavatar Orlok 18 jan 2017 19:37

Ikon schreef:O lekker dat eten wij nooit omdat de baas hier dat niet lust :(

Ik kom wel een bakkie halen ;) :like:
Oké, maar alleen als je op de fiets komt en er is nog een portie over voor mij vanavond of anders morgen. :lol: De andere helft van de pan is ingevroren voor later. ;)
Er komt een moment dat je wind mee hebt. Pinarello F10 - Ultegra 8050 Di2 - Carbonspeed C50 Tubeless

Heppiebianchi
Forum-lid
Berichten: 1427
Lid geworden op: 23 apr 2015 21:36
Locatie: Amstelveen

Heppiebianchi 18 jan 2017 19:42

Orlok schreef:
Ikon schreef:O lekker dat eten wij nooit omdat de baas hier dat niet lust :(

Ik kom wel een bakkie halen ;) :like:
Oké, maar alleen als je op de fiets komt en er is nog een portie over voor mij vanavond of anders morgen. :lol: De andere helft van de pan is ingevroren voor later. ;)
Ik kom nooit die rot brug over om bij je te komen ;) maar :like:
Olympia Ikon ultegra 2015
Sparta R5T LTD 2019
Giant FASTROAD SL 1 2020

stillekracht
Forum-lid
Berichten: 924
Lid geworden op: 02 dec 2008 22:48

stillekracht 18 jan 2017 21:24

Rooksmaak voeg je toe door te roken. Niet door een poeder met Rooksmaak.

Vlees koken snap ik ook niet echt. Gewoon low en slow indirect op de BBQ. Dan kan het nooit aanbranden.

Verstuurd vanaf mijn SM-G901F met Tapatalk

Plaats reactie