Pagina 27 van 51
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 18 jan 2017 17:20
door Heppiebianchi
Hier vanavond hutspot met een gesudderde schouderkarbonade.
Meer kan ik er niet van maken,buiten dat het er wel weer voor is
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 18 jan 2017 17:27
door noepzor
Vriendin jarig dus vanavond uit eten (tapas)
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 18 jan 2017 17:30
door Gastheerg
havana schreef:Leuk recept Gerard. In de BBQ saus hoort natuurlijk wel gerookt paprikapoeder, dat zorgt voor die typische rooksmaak. Tegenwoordig gewoon te koop bij AH.
Gaat er ook in. Vergeten in te tikken. Schepje La Chinata. Ik heb zowel de zoete als de hot staan
havana schreef:Het spareripsrecept ga ik zeker eens proberen. Ik kook ze meestal voor in water, maar zoals jij het doet lijkt me eigenlijk beter.
Ik kook eigenlijk nooit vlees. De oven is een prachtig stuk gereedschap met een perfect constante temperatuur en met weinig verlies van smaak.
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 18 jan 2017 17:53
door havana
Beetje erfenis uit mijn Curaçao-tijd. Wij hadden daar geen oven, wel een BBQ. Alleen op de BBQ is heel lastig want het verbrandt snel. Vandaar het voorkoken.
Vraag, op welke temperatuur gaar jij ze in de oven?
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 18 jan 2017 17:59
door Gastheerg
150 graden
Overigens in de oven voorgaren en dan op de bbq werkt ook prima. Dat voorgaren kan ook gewoon een dag eerder want als ze nog een 40-50 minuten op de bbq gaan worden ze toch fikkie heet
ze zijn trouwens klaar
Zijn echt enorme dikke ribs.
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 18 jan 2017 18:06
door Erik
Vanmiddag even een klein uurtje op natuurijs kunnen schaatsen (de oude ijsbaan in het Asserbos was, licht krakend, berijdbaar) dus nu uiteraard stampot boerenkool.
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 18 jan 2017 18:56
door Orlok
Vandaag, de gisteren gemaakte, erwtensoep met hamschijf, ambachtelijke rookworst en gecombineerd met geroosterd stokbrood gegeten.
Het was wel een gemis dat er vandaag in Almere niet op natuurijs kon worden geschaatst.
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 18 jan 2017 19:07
door Heppiebianchi
O lekker dat eten wij nooit omdat de baas hier dat niet lust
Ik kom wel een bakkie halen
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 18 jan 2017 19:21
door Zorro
@Gastheerg en Havana.
Je kunt de spare ribs natuurlijk voorkoken in een wat aangelengde marinade. Dan ribs eruit en de oven in.
Dan de marinade inkoken, zoals van bouillon naar fond, die je kunt gebruiken als saus maar ook om de ribs in de oven mee in te smeren.
Beste van twee werelden in mijn optiek.
Voor ongemalen kruiden en specerijen ga ik altijd naar de Toko (ik heb iets van 50 verschillende).
Veel goedkoper en een veeeeeel breder assortiment.
Altijd leuk om te experimenteren met mengsels. Beetje van dit, beetje van dat in de vijzel en proeven.
Eet smakelijk Gastheerg maar die ribben zitten nu waarschijnlijk al ergens onder jouw ribben
Friet en een verse/frisse salade erbij zeker?
Lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn.
Quote Jamie Oliver:
'The poorest people in the world eat the most incredible food in the world. On one condition, that they know how to cook'
Bovenstaande quote gebaseerd op de Italiaanse keuken. Italie, India en Japan zijn eigenlijk mij favoriete 'keukens'.
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 18 jan 2017 19:37
door Orlok
Ikon schreef:O lekker dat eten wij nooit omdat de baas hier dat niet lust
Ik kom wel een bakkie halen
Oké, maar alleen als je op de fiets komt en er is nog een portie over voor mij vanavond of anders morgen.
De andere helft van de pan is ingevroren voor later.
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 18 jan 2017 19:42
door Heppiebianchi
Orlok schreef:Ikon schreef:O lekker dat eten wij nooit omdat de baas hier dat niet lust
Ik kom wel een bakkie halen
Oké, maar alleen als je op de fiets komt en er is nog een portie over voor mij vanavond of anders morgen.
De andere helft van de pan is ingevroren voor later.
Ik kom nooit die rot brug over om bij je te komen
maar
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 18 jan 2017 21:24
door stillekracht
Rooksmaak voeg je toe door te roken. Niet door een poeder met Rooksmaak.
Vlees koken snap ik ook niet echt. Gewoon low en slow indirect op de BBQ. Dan kan het nooit aanbranden.
Verstuurd vanaf mijn SM-G901F met Tapatalk