Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
-
- Forum-lid
- Berichten: 1427
- Lid geworden op: 23 apr 2015 21:36
- Locatie: Amstelveen
Ik laat kip voor op de BBQ altijd eerst garen in de steamer,dat zou ook goed met de ribben kunnen.
Maar stomen boven een pan water kan ook,dan behoud je meer smaak als met koken.
Maar stomen boven een pan water kan ook,dan behoud je meer smaak als met koken.
Olympia Ikon ultegra 2015
Sparta R5T LTD 2019
Giant FASTROAD SL 1 2020
Sparta R5T LTD 2019
Giant FASTROAD SL 1 2020
-
- Forum-lid
- Berichten: 924
- Lid geworden op: 02 dec 2008 22:48
Vlees voorkoken is voor een BBQer als fietsen met een motortje voor een wielrenner.
Verstuurd vanaf mijn SM-T800 met Tapatalk
Verstuurd vanaf mijn SM-T800 met Tapatalk
-
- Forum-lid
- Berichten: 1427
- Lid geworden op: 23 apr 2015 21:36
- Locatie: Amstelveen
Stivado gehaald bij mijn favoriete Griek .
Olympia Ikon ultegra 2015
Sparta R5T LTD 2019
Giant FASTROAD SL 1 2020
Sparta R5T LTD 2019
Giant FASTROAD SL 1 2020
Na mijn fietsrondje vandaag een lekkere mok 'snert' (was over van gisteren).
Het avondeten bestond uit een in de oven gesmoorde zalmfilet met bloemkool en spruitjes. Na afloop gevarieerde sla met vinaigrette en daarna een stukje Franse kaas "Brie" met stokbrood. Als toetje een in witte wijn met specerijen gekookt peertje. Mmmm.
Geen stukje taart.
Het avondeten bestond uit een in de oven gesmoorde zalmfilet met bloemkool en spruitjes. Na afloop gevarieerde sla met vinaigrette en daarna een stukje Franse kaas "Brie" met stokbrood. Als toetje een in witte wijn met specerijen gekookt peertje. Mmmm.
Geen stukje taart.
Er komt een moment dat je wind mee hebt. Pinarello F10 - Ultegra 8050 Di2 - Carbonspeed C50 Tubeless
deze ochtend mijn standaard havermout tafereel. 's middags het weetabix tafereel.
deze avond aardappelstukjes deels gestoomd, dan met beetje ui- en lookpoeder besprenkeld en in de oven ge-thermogrilled zodat ze verder konden garen en een mooi bruin en knapperig korstje kregen. hierbij gestoomde pastinaak geserveerd en een salade van verse sla, kerstomaatjes, augurkjes, komkommerschijfjes, lente-ui, en gefruite rode ui schijfjes.
als dessert griesmeelpudding.
deze avond aardappelstukjes deels gestoomd, dan met beetje ui- en lookpoeder besprenkeld en in de oven ge-thermogrilled zodat ze verder konden garen en een mooi bruin en knapperig korstje kregen. hierbij gestoomde pastinaak geserveerd en een salade van verse sla, kerstomaatjes, augurkjes, komkommerschijfjes, lente-ui, en gefruite rode ui schijfjes.
als dessert griesmeelpudding.
Ik mag toch echt hopen dat je zo allemaal ook nog lekker vindt @xml.
Iedereen zijn of haar smaak maar mij bekruipt het gevoel dat je obsessief zo eet.
Je eet om te leven maar je leeft ook om te eten. Het laatste behelst genieten van zowel de bereiding als het eten zelf al dan niet in een sociale omgeving.
Iedereen zijn of haar smaak maar mij bekruipt het gevoel dat je obsessief zo eet.
Je eet om te leven maar je leeft ook om te eten. Het laatste behelst genieten van zowel de bereiding als het eten zelf al dan niet in een sociale omgeving.
We thought that we had the answers
It was the questions we had wrong
U2-11 O'Clock Tick Tock
It was the questions we had wrong
U2-11 O'Clock Tick Tock
- Supergrover
- Forum-lid HC
- Berichten: 4468
- Lid geworden op: 14 feb 2007 22:10
Andijvie, spekjes en zelfgemaakte gehaktbal..Orlok schreef:Is dat met of zonder (slagers)rookworst.?Supergrover schreef:gister boerenkool gehad, vandaag andijvie (met wat zelfgemaakte appelmoes, dat-dan-weer-wel).havana schreef:Een goede boerenkool vind ik niet te versmaden, en mijn kinderen trouwens ook niet! Maar dan wel met een goede slagersrookworst, dus niet zo eentje van Unox. En uiteraard zelfgemaakte jus. En picalilly, veel picalilly. Ook hier doen de Amsterdamse uitjes het trouwens goed als add-on !
- Supergrover
- Forum-lid HC
- Berichten: 4468
- Lid geworden op: 14 feb 2007 22:10
Lekker, mis alleen die taart weer....Orlok schreef:Mmm, vandaag een macaronischotel (restant) met sla en vinaigrette achteraf, Franse kaas (Reblochon) en stokbrood met als wijn een Spaanse Casa Safra 2008. Met een stuk zelf gebakken "Brioche".!
- Supergrover
- Forum-lid HC
- Berichten: 4468
- Lid geworden op: 14 feb 2007 22:10
Iemand toevallig nog een lekker recept (hoeft geen toetje te zijn) met Southern Comfort?
Ligt hier nog een driekwart volle fles rond te slingeren.....
Ligt hier nog een driekwart volle fles rond te slingeren.....
Gisteren nog een kleintje genomen met een handje nootjes - prima receptSupergrover schreef:Iemand toevallig nog een lekker recept met Southern Comfort?
Ligt hier nog een driekwart volle fles rond te slingeren.....
Life is too short for not riding tubulars..euhhh tubeless
Kan je prima gebruiken om bbq saus te maken.Supergrover schreef:Iemand toevallig nog een lekker recept (hoeft geen toetje te zijn) met Southern Comfort?
Ligt hier nog een driekwart volle fles rond te slingeren.....
Maar zou er ook een keer een portie chocolade truffels mee maken.
Taarten waar je de cake met drank moet doordrenken zijn ook prima kandidaten om die fles leeg te maken.
Om te flamberen is het alcholopercentage net even aan de lage kant.
Nou effe snel danGastheerg schreef:Maar zou er ook een keer een portie chocolade truffels mee maken.
1/4 liter slagroom
350 gram pure chocolade
1 stevige borrel zoete whisky
100 gram poedersuiker
cacaopoeder
ipv de whiksy kan je prima Southern Comfort om een mooie rum nemen.
Klop de slagroom samen met de whisky goed stijf. Hak de chocolade in kleine stukjes en smelt deze au bain marie.
Als de chocolade is gesmolten voeg je de poedersuiker toe. Goed roeren (anders zit er "zand" in je truffel) en de slagroom toevoegen. Roeren zodat de massa mooi egaal van structuur en kleur wordt.
Daarna vier uur in de koelkast.
Doe in een ruime schaal een half pak gezeefde cacao. Als je niet van bitter houdt doe er dan een paar lepels poedersuiker door.
Haal de chocoladecrème uit de koelkast en maak met twee dessertlepels balletjes die je door de cacaopoeder wentelt.
De eerste eet je natuurlijk gelijk op want iedere beetje kok doet aan kwaliteitscontrole.
Heerlijk bij slow koffie!
Er zijn overigens een aantal fiestkookboeken. Ben gestopt met ze te kopen want eigenlijk vallen ze steeds een beetje tegen. Voor beginners of wie op dit vlak wat inspiratieloos zijn soms toch de moeite en een fietskookboek is natuurlijk wel een leuke link naar onze sport