Pagina 28 van 51
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 18 jan 2017 21:41
door Heppiebianchi
Ik laat kip voor op de BBQ altijd eerst garen in de steamer,dat zou ook goed met de ribben kunnen.
Maar stomen boven een pan water kan ook,dan behoud je meer smaak als met koken.
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 19 jan 2017 07:56
door stillekracht
Vlees voorkoken is voor een BBQer als fietsen met een motortje voor een wielrenner.
Verstuurd vanaf mijn SM-T800 met Tapatalk
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 19 jan 2017 18:32
door Heppiebianchi
Stivado gehaald bij mijn favoriete Griek .
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 19 jan 2017 19:44
door Orlok
Na mijn
fietsrondje vandaag een lekkere mok 'snert' (was over van gisteren).
Het avondeten bestond uit een in de oven gesmoorde zalmfilet met bloemkool en spruitjes. Na afloop gevarieerde sla met vinaigrette en daarna een stukje Franse kaas "Brie" met stokbrood. Als toetje een in witte wijn met specerijen gekookt peertje. Mmmm.
Geen stukje taart.
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 19 jan 2017 22:36
door xml
deze ochtend mijn standaard havermout tafereel. 's middags het weetabix tafereel.
deze avond aardappelstukjes deels gestoomd, dan met beetje ui- en lookpoeder besprenkeld en in de oven ge-thermogrilled zodat ze verder konden garen en een mooi bruin en knapperig korstje kregen. hierbij gestoomde pastinaak geserveerd en een salade van verse sla, kerstomaatjes, augurkjes, komkommerschijfjes, lente-ui, en gefruite rode ui schijfjes.
als dessert griesmeelpudding.
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 19 jan 2017 23:22
door Zorro
Ik mag toch echt hopen dat je zo allemaal ook nog lekker vindt @xml.
Iedereen zijn of haar smaak maar mij bekruipt het gevoel dat je obsessief zo eet.
Je eet om te leven maar je leeft ook om te eten. Het laatste behelst genieten van zowel de bereiding als het eten zelf al dan niet in een sociale omgeving.
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 20 jan 2017 01:54
door Supergrover
Orlok schreef:Supergrover schreef:havana schreef:Een goede boerenkool vind ik niet te versmaden, en mijn kinderen trouwens ook niet! Maar dan wel met een goede slagersrookworst, dus niet zo eentje van Unox. En uiteraard zelfgemaakte jus. En picalilly, veel picalilly. Ook hier doen de Amsterdamse uitjes het trouwens goed als add-on !
gister boerenkool gehad, vandaag andijvie (met wat zelfgemaakte appelmoes, dat-dan-weer-wel).
Is dat met of zonder (slagers)rookworst.?
Andijvie, spekjes en zelfgemaakte gehaktbal..
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 20 jan 2017 01:56
door Supergrover
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 20 jan 2017 02:02
door Supergrover
Iemand toevallig nog een lekker recept (hoeft geen toetje te zijn) met Southern Comfort?
Ligt hier nog een driekwart volle fles rond te slingeren.....
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 20 jan 2017 08:45
door rene
Supergrover schreef:Iemand toevallig nog een lekker recept met Southern Comfort?
Ligt hier nog een driekwart volle fles rond te slingeren.....
Gisteren nog een kleintje genomen met een handje nootjes - prima recept
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 20 jan 2017 08:54
door Gastheerg
Supergrover schreef:Iemand toevallig nog een lekker recept (hoeft geen toetje te zijn) met Southern Comfort?
Ligt hier nog een driekwart volle fles rond te slingeren.....
Kan je prima gebruiken om bbq saus te maken.
Maar zou er ook een keer een portie chocolade truffels mee maken.
Taarten waar je de cake met drank moet doordrenken zijn ook prima kandidaten om die fles leeg te maken.
Om te flamberen is het alcholopercentage net even aan de lage kant.
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 20 jan 2017 09:17
door Gastheerg
Gastheerg schreef:Maar zou er ook een keer een portie chocolade truffels mee maken.
Nou effe snel dan
1/4 liter slagroom
350 gram pure chocolade
1 stevige borrel zoete whisky
100 gram poedersuiker
cacaopoeder
ipv de whiksy kan je prima Southern Comfort om een mooie rum nemen.
Klop de slagroom samen met de whisky goed stijf. Hak de chocolade in kleine stukjes en smelt deze au bain marie.
Als de chocolade is gesmolten voeg je de poedersuiker toe. Goed roeren (anders zit er "zand" in je truffel) en de slagroom toevoegen. Roeren zodat de massa mooi egaal van structuur en kleur wordt.
Daarna vier uur in de koelkast.
Doe in een ruime schaal een half pak gezeefde cacao. Als je niet van bitter houdt doe er dan een paar lepels poedersuiker door.
Haal de chocoladecrème uit de koelkast en maak met twee dessertlepels balletjes die je door de cacaopoeder wentelt.
De eerste eet je natuurlijk gelijk op want iedere beetje kok doet aan kwaliteitscontrole.
Heerlijk bij slow koffie!
Er zijn overigens een aantal fiestkookboeken. Ben gestopt met ze te kopen want eigenlijk vallen ze steeds een beetje tegen. Voor beginners of wie op dit vlak wat inspiratieloos zijn soms toch de moeite en een fietskookboek is natuurlijk wel een leuke link naar onze sport