Voor fietsgerelateerde topics die niet in een andere categorie passen.
-
xml
- Forum-lid
- Berichten: 1119
- Lid geworden op: 06 feb 2013 22:21
- Locatie: België
xml
20 jan 2017 10:22
Zorro schreef:Ik mag toch echt hopen dat je zo allemaal ook nog lekker vindt @xml.
Iedereen zijn of haar smaak maar mij bekruipt het gevoel dat je obsessief zo eet.
Je eet om te leven maar je leeft ook om te eten. Het laatste behelst genieten van zowel de bereiding als het eten zelf al dan niet in een sociale omgeving.
jazeker. enkele jaren geleden zou het geen waar zijn, maar smaken kun je aanpassen. ik laat idd veel dingen zoals kaas, vlees, melk, room, vis, ... niet dat ik mezelf veganist wil noemen. een keer per week eet ik wel nog wat vlees of vis en soms wel eens wat rijstpap of een chocolademelk (of een broodje haring in Yerseke). maar ik wil het zeker een kans geven en dat lukt perfect in feite. qua hoeveelheden eet ik meer dan voldoende
en ik vind dat het trouwens lekker hoor (niet dat ik gegrilde ribbetjes of een chocomousse niet meer lekker vind
)
ben natuurlijk vooral blij dat het mijn gezondheid en conditie een pak vooruit helpt en dat het goed is voor de planeet.
-
Gastheerg
- Forum-lid HC
- Berichten: 6645
- Lid geworden op: 28 okt 2011 20:51
-
Contact
Gastheerg
20 jan 2017 13:45
Ben best wel met een stoer klusje bezig dus daar mag wel een stoer boterhammetje bij. Wat restjes van de spareribs van deze week. Ik ben geen voorstander van je bord en de pan leeg te maken want dan eet je doorgaans teveel. Maar ik ben ook tegenstander van eten weggooien. Ipv een boterham met kaas.............
-
havana
- Forum-lid HC
- Berichten: 28042
- Lid geworden op: 22 jun 2006 10:54
havana
20 jan 2017 13:49
En om die reden eten wij altijd kliekjes op laatste dag voor de wekelijkse inkopen. Deze week was dat gisteren.
We hadden nog over
- kippendijfilet
- een halve rode paprika
- enkele champions
- een paar snackworteltjes
- stuk of 20 sperzieboontjes
In de kast vond ik nog
- een ui
- knoflook
- kokosmelk
- tomatenblokjes
- rijst
- gember
- kruiden (kerrypoeder, kurkuma)
- een bouillonblokje
Het werd dus een lekkere curry. En het viel in de smaak, de kinderen zijn er dol op. Natuurlijk moet je het niet te pittig maken met kleine kinderen. Volwassenen kunnen met sambal of tabasco op het bord de boel op smaak brengen.
Uiteraard gaat er niks boven een ijskoud biertje bij een curry....
Vanavond overigens weer rijst... die keer boeuff stroganoff. Het rundvlees staat vanaf een uurtje op 11:00 al te pruttelen (moet 3 uur garen).
Verder gaat er in de saus
- champions (ik gebruik kastanje)
- 1/2 rode paprika
- ui
- augurken (ik zweer bij corninchons van Maille)
- tomatenpuree
- gerookt paprikapoeder
Als alles gaar is het vlees erbij en dan flamberen met wodka of cognac. Daarna monteren met crème fraîche. Klaas is kees....
-
TumTumTum
- Forum-lid
- Berichten: 3224
- Lid geworden op: 26 jul 2012 23:19
- Locatie: Rotterdam
TumTumTum
20 jan 2017 23:29
Gastheerg schreef:
Nou effe snel dan
1/4 liter slagroom
350 gram pure chocolade
1 stevige borrel zoete whisky
100 gram poedersuiker
cacaopoeder
ipv de whiksy kan je prima Southern Comfort om een mooie rum nemen.
Dat ziet er verdomd goed uit. Heb je ook zo'n recept zonder whiskey want dat heb ik echt nooit in huis. Of ze moeten een keer ergens van die miniflesje uitdelen ofzo.
Veni. Vidi. Fietsie.
-
lb117
- Forum-lid
- Berichten: 257
- Lid geworden op: 11 aug 2016 16:52
lb117
21 jan 2017 11:02
gisteren uit eten geweest!
- haring met komkommer en mierikswortel.
- coquille met zwam en zwezerik
- mosselsoep
- corvina met cavolo Nero
- spruitjes met kaas en ham en
- eendenborst 5 spices met zoute aardappel en chilli peper
- toetje met karamel en olijf
-
Supergrover
- Forum-lid HC
- Berichten: 4468
- Lid geworden op: 14 feb 2007 22:10
Supergrover
21 jan 2017 12:34
Gastheerg schreef:Supergrover schreef:Iemand toevallig nog een lekker recept (hoeft geen toetje te zijn) met Southern Comfort?
Ligt hier nog een driekwart volle fles rond te slingeren.....
Kan je prima gebruiken om bbq saus te maken.
Maar zou er ook een keer een portie chocolade truffels mee maken.
Taarten waar je de cake met drank moet doordrenken zijn ook prima kandidaten om die fles leeg te maken.
Om te flamberen is het alcholopercentage net even aan de lage kant.
Lekker idee Gerard, dankjewel !!!!!!
-
Gastheerg
- Forum-lid HC
- Berichten: 6645
- Lid geworden op: 28 okt 2011 20:51
-
Contact
Gastheerg
21 jan 2017 16:10
De whisky kan gewoon weggelaten worden uit de truffels of vervangen worden door een andere sterke drank of likeur. Wijn en bier zijn NIET geschikt. Doe die maar in het stoofvlees
Vanavond uit eten. Onze werkster komt ook bij m'n schoonouders en daardoor hebben wij wat meer tijd voor kwalitatieve mantelzorg. Om die waardering uit te spreken nemen we ze mee uit eten. Voor oma zo'n beetje het enige verzetje (rolstoel en nagenoeg blind) maar toch prima om zo een keer met onze hulp en aanhang te zitten.
Dus niet koken voor het avond eten....................
Maar ik heb vanmiddag al wel vast de babi ketjap opgezet. Het huis ruikt heerlijk. Kan deze vannacht lekker intrekken en maak ik er morgen nasi bij met wat bijgerechtjes.
Al 40 jaar gebruik ik hetzelfde kookboek voor de Indische keuken en gerechten als dit is zelf maken bijna simpeler dan uit een pakje.
Vlees moet je toch snijden en dat is het meeste werk
-
Heppiebianchi
- Forum-lid
- Berichten: 1427
- Lid geworden op: 23 apr 2015 21:36
- Locatie: Amstelveen
Heppiebianchi
21 jan 2017 16:58
Leuk die oude kookboeken,ik heb er nog twee van mijn oma van de Haagsche kookschool inmiddels 140 jaar oud en het papier is half vergaan.Ze zijn nog in oud Hollands geschreven,heerlijk om in te lezen.
Er uit koken doe ik niet meer,hier word meestal een eenvoudige maaltijd bereid omdat mijn vrouw alles licht verteerbaar en gemalen moet hebben vanwege darmproblemen.Maar af en toe verwen ik mezelf nog wel eens als ik zin heb.
Ik geniet er des te meer van als ik lees wat jullie allemaal op dit topic zetten,en hoe veel culinaire kennis hier aanwezig is
Olympia Ikon ultegra 2015
Sparta R5T LTD 2019
Giant FASTROAD SL 1 2020
-
vitamineb
- Forum-lid
- Berichten: 289
- Lid geworden op: 30 apr 2014 14:15
vitamineb
21 jan 2017 17:25
havana schreef:En om die reden eten wij altijd kliekjes op laatste dag voor de wekelijkse inkopen. Deze week was dat gisteren.
We hadden nog over
- kippendijfilet
- een halve rode paprika
- enkele champions
- een paar snackworteltjes
- stuk of 20 sperzieboontjes
In de kast vond ik nog
- een ui
- knoflook
- kokosmelk
- tomatenblokjes
- rijst
- gember
- kruiden (kerrypoeder, kurkuma)
- een bouillonblokje
Het werd dus een lekkere curry. En het viel in de smaak, de kinderen zijn er dol op. Natuurlijk moet je het niet te pittig maken met kleine kinderen. Volwassenen kunnen met sambal of tabasco op het bord de boel op smaak brengen.
Uiteraard gaat er niks boven een ijskoud biertje bij een curry....
Vanavond overigens weer rijst... die keer boeuff stroganoff. Het rundvlees staat vanaf een uurtje op 11:00 al te pruttelen (moet 3 uur garen).
Verder gaat er in de saus
- champions (ik gebruik kastanje)
- 1/2 rode paprika
- ui
- augurken (ik zweer bij corninchons van Maille)
- tomatenpuree
- gerookt paprikapoeder
Als alles gaar is het vlees erbij en dan flamberen met wodka of cognac. Daarna monteren met crème fraîche. Klaas is kees....
Had je niet wat beter kunnen plannen. Gister al een halve rode paprika gegeten op kliekjesdag en nu heb je voor de volgende dag ook weer een halve rode paprika.
-
mimarron
- Forum-lid
- Berichten: 376
- Lid geworden op: 15 dec 2009 09:21
- Locatie: Randstad
mimarron
21 jan 2017 18:44
vandaag aan de sushi , zelf gemaakt natuurlijk
Sensa GF 2022
Eddy Merckx EMX525 Ultegra...2016 ( verkocht )
Koga BeachRacer 2016 ( verkocht )
-
Gastheerg
- Forum-lid HC
- Berichten: 6645
- Lid geworden op: 28 okt 2011 20:51
-
Contact
Gastheerg
22 jan 2017 19:13
We beginnen met een amuse van wagyu carpaccio gevuld met rucola en wasabimayo.