Wat is nou eigenlijk goed?
-
- Forum-lid
- Berichten: 410
- Lid geworden op: 20 feb 2007 14:50
@ rob: er worden ook wat mineralen toegevoegd aan sportdranken (magnesium oa), omdat je die ook uitzweet.
@ wheely: de site van isostar geeft heel wat interessant voedingsadvies, moet je zeker eens bekijken.
@ wheely: de site van isostar geeft heel wat interessant voedingsadvies, moet je zeker eens bekijken.
@hans,
Er zit idd geem Mg in. Volgens mij boeit dat ook niet zo. Je verliest met zweet meer dan alleen gewoon zout en je gebruikt ook een set aan mineralen. Dat komt wel weer goed als ik 's avonds aan de Lasage zit. Het zout is bedoeld om de drank isotoon te laten zijn, zodat die snel wordt opgenomen..
@wheely, Ja ik maak zo altijd mijn eigen sportdrank. En Nee, ik merk geen enkel verschil met commerciele producten.
Er zit idd geem Mg in. Volgens mij boeit dat ook niet zo. Je verliest met zweet meer dan alleen gewoon zout en je gebruikt ook een set aan mineralen. Dat komt wel weer goed als ik 's avonds aan de Lasage zit. Het zout is bedoeld om de drank isotoon te laten zijn, zodat die snel wordt opgenomen..
@wheely, Ja ik maak zo altijd mijn eigen sportdrank. En Nee, ik merk geen enkel verschil met commerciele producten.
Live fast; die young. mijn blog
[quote="Steven250"][quote="eelcoz"]Sowieso zou ik die witte broodjes vervangen door bruine broodjes, dat schiet iets meer op.[/quote]
Ik zou gewoon direct voor volkoren gaan, 'bruin' brood is weinig beter dan wit[/quote]
Wit brood heeft dezelfde voedingswaarde als bruin of volkoren. Het verschil zit in de hoeveelheid (onverteerbare) vezels, die een "voller" gevoel geven in de maag. Witbrood verteert sneller dan bruin of volkoren door het ontbreken van vezels. Het witte puntje met een flinke klets jam is dan ook standaardvoer in het peloton.
Volkoren is wel lekkerder (subjectief...), maar wit levert zijn energie sneller.
Ik zou gewoon direct voor volkoren gaan, 'bruin' brood is weinig beter dan wit[/quote]
Wit brood heeft dezelfde voedingswaarde als bruin of volkoren. Het verschil zit in de hoeveelheid (onverteerbare) vezels, die een "voller" gevoel geven in de maag. Witbrood verteert sneller dan bruin of volkoren door het ontbreken van vezels. Het witte puntje met een flinke klets jam is dan ook standaardvoer in het peloton.
Volkoren is wel lekkerder (subjectief...), maar wit levert zijn energie sneller.
Bij lange tochten geef ik de voorkeur aan krentenbollen met banaan. Broodjes thuis smeren en de banaan een beetje prakken zodat goed tussen het broodje blijft zitten.
Werkt bij mij prima.
Bij wat competitievere tochten hou ik het meestal bij gels van Powerbar. Die zijn makkelijker mee te nemen en te consumeren.
Werkt bij mij prima.
Bij wat competitievere tochten hou ik het meestal bij gels van Powerbar. Die zijn makkelijker mee te nemen en te consumeren.
WARNING! Post may contain irony. Discontinue reading if experiencing mood swings, nausea or elevated blood pressure.
[quote="rob74"]@hans,
Er zit idd geem Mg in. Volgens mij boeit dat ook niet zo. Je verliest met zweet meer dan alleen gewoon zout en je gebruikt ook een set aan mineralen. Dat komt wel weer goed als ik 's avonds aan de Lasage zit. Het zout is bedoeld om de drank isotoon te laten zijn, zodat die snel wordt opgenomen..
[/quote]
Met lange cyclo's gooi ik in de zelfgemaakte sportdrank nog een bruistablet Mg. Heb je dat ook gelijk opgelost
Er zit idd geem Mg in. Volgens mij boeit dat ook niet zo. Je verliest met zweet meer dan alleen gewoon zout en je gebruikt ook een set aan mineralen. Dat komt wel weer goed als ik 's avonds aan de Lasage zit. Het zout is bedoeld om de drank isotoon te laten zijn, zodat die snel wordt opgenomen..
[/quote]
Met lange cyclo's gooi ik in de zelfgemaakte sportdrank nog een bruistablet Mg. Heb je dat ook gelijk opgelost
-
- Forum-lid
- Berichten: 410
- Lid geworden op: 20 feb 2007 14:50
Ik ga 't recept zeker een keer proberen. Weet iemand toevallig hoeveel zout/liter nodig is om de drank isotoon te maken?
-
- Forum-lid
- Berichten: 823
- Lid geworden op: 15 okt 2008 23:17
Wil degene die de cake van Bongo als eerste heeft geprobeerd zijn of haar ervaringen ff posten? Ben heel benieuwd.....!!!
Michiel
[quote="Bongo"]Op aanvraag van velen; Je kunt hem trouwens lang bewaren. Hoe langer je hem bewaart hoe minder droog en lekkerder (persoonlijk) hij wordt.
Ik zie natuurlijk wel graag reactie wat jullie er van vinden?
600 g gemengde gedroogde vruchten
(Rozijnen, vijgen, abrikozen, dadels, pruimen etc.)
150 g gehakte amandelen
1 tl kaneel
200 g bruine suiker
2 eieren
1 snufje zout
250 g bakmeel
1. Alle vruchten op rozijnformaat brengen. De amandelen, kaneel, suiker en ¼ lt water in een pan 5 min laten koken.
2. De oven op 180gr voorverwarmen. De cakevorm invetten of met bakpapier bekleden.
3. De eieren met het snufje zout klutsen.
4. De bakmeel toevoegen aan de gekookte vruchtenmassa en met elkaar mengen. Tenslotte de eiermassa toevoegen.
5. De cakevorm vullen en ongeveer een uur bakken. Aansluitend 10 min af laten koelen.
[/quote]
Bij 4 heb je het over de gekookte vruchtenmassa. Ik begrijp dat je de gedroogde vruchten ook in het water moet laten koken, naast de kaneel, amandelen en suiker? Dat staat er nl niet (bij 1)
Ik zie natuurlijk wel graag reactie wat jullie er van vinden?
600 g gemengde gedroogde vruchten
(Rozijnen, vijgen, abrikozen, dadels, pruimen etc.)
150 g gehakte amandelen
1 tl kaneel
200 g bruine suiker
2 eieren
1 snufje zout
250 g bakmeel
1. Alle vruchten op rozijnformaat brengen. De amandelen, kaneel, suiker en ¼ lt water in een pan 5 min laten koken.
2. De oven op 180gr voorverwarmen. De cakevorm invetten of met bakpapier bekleden.
3. De eieren met het snufje zout klutsen.
4. De bakmeel toevoegen aan de gekookte vruchtenmassa en met elkaar mengen. Tenslotte de eiermassa toevoegen.
5. De cakevorm vullen en ongeveer een uur bakken. Aansluitend 10 min af laten koelen.
[/quote]
Bij 4 heb je het over de gekookte vruchtenmassa. Ik begrijp dat je de gedroogde vruchten ook in het water moet laten koken, naast de kaneel, amandelen en suiker? Dat staat er nl niet (bij 1)