Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Deze fietsforumrenster gaat vanavond een pizza maken met verse groenten, paddestoelen en kaas.
Die kakivruchten zijn wel een succes. Volgens mij zijn ze ook heel gezond, ik neem er nu steeds een paar mee als ik ze zie liggen. Vroeger zijn ze me nooit opgevallen, dus dank voor de tip.
Die kakivruchten zijn wel een succes. Volgens mij zijn ze ook heel gezond, ik neem er nu steeds een paar mee als ik ze zie liggen. Vroeger zijn ze me nooit opgevallen, dus dank voor de tip.
Veni. Vidi. Fietsie.
Gisteren en vandaag een lekkere cassoulet Toulousain à la grasse d'oie gegeten.
Recept voor 4 à 6 personen:
250 g lamsnek
250 g varkens schouderkarbonade
250 g gerookt buikspek
250 g gerookte knoflook worst, ontveld en in dikke plakken (bijv. Parijzerworst)
500 g flageoletten (groene kidneybonen)
3 tomaten
2 wortels, in stukken gesneden
2 teentjes knoflook, ongepeld
1 eetlepel bloem
1 ui geprikt met 2 kruidnagels
1 bouquet garni
1 liter kokend water
1 eetlepel tomatenpuree
1 grote eetlepel ganzenvet
zout en peper.
De dag ervoor, zet de bonen in een grote pan met water en laat ze ten minste 12 uur weken.
Giet 2,5 liter water in een grote pan. Voeg bonen, ui, wortelen, bouquet garni en knoflook toe breng dit aan de kook en laat het geheel ong.15 minuten koken totdat de bonen net niet gaar zijn ( al dente) . Giet de bonen, ui, wortelen en bouquet garni in een vergiet af.
In de zelfde - schoongemaakte - pan, laat de lamsnek, schouderkarbonade en buikspek rondom goed aanbraden in het ganzevet, roer er daarna een eetlepel bloem overheen, voeg zout en peper toe en tenslotte een liter kokend water, de tomaten en geconcentreerde tomatenpuree, de ui en het bouquet garni. Voeg zout en peper toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat het gedurende 40 minuten zachtjes koken (pruttelen).
Voeg daarna de bonen en knoflook worst toe en laat het daarna nog 20 minuten zachtjes pruttelen.
Vergeet niet om het de dag van te voren klaar te maken, dat is nog lekkerder!
Als rode wijn een Cahors, Buzet, Bergerac of zelfs een Saint -Emilion.
P.S. de tijden zijn bij benadering aangegeven, dus . . . . letop.!
Recept voor 4 à 6 personen:
250 g lamsnek
250 g varkens schouderkarbonade
250 g gerookt buikspek
250 g gerookte knoflook worst, ontveld en in dikke plakken (bijv. Parijzerworst)
500 g flageoletten (groene kidneybonen)
3 tomaten
2 wortels, in stukken gesneden
2 teentjes knoflook, ongepeld
1 eetlepel bloem
1 ui geprikt met 2 kruidnagels
1 bouquet garni
1 liter kokend water
1 eetlepel tomatenpuree
1 grote eetlepel ganzenvet
zout en peper.
De dag ervoor, zet de bonen in een grote pan met water en laat ze ten minste 12 uur weken.
Giet 2,5 liter water in een grote pan. Voeg bonen, ui, wortelen, bouquet garni en knoflook toe breng dit aan de kook en laat het geheel ong.15 minuten koken totdat de bonen net niet gaar zijn ( al dente) . Giet de bonen, ui, wortelen en bouquet garni in een vergiet af.
In de zelfde - schoongemaakte - pan, laat de lamsnek, schouderkarbonade en buikspek rondom goed aanbraden in het ganzevet, roer er daarna een eetlepel bloem overheen, voeg zout en peper toe en tenslotte een liter kokend water, de tomaten en geconcentreerde tomatenpuree, de ui en het bouquet garni. Voeg zout en peper toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat het gedurende 40 minuten zachtjes koken (pruttelen).
Voeg daarna de bonen en knoflook worst toe en laat het daarna nog 20 minuten zachtjes pruttelen.
Vergeet niet om het de dag van te voren klaar te maken, dat is nog lekkerder!
Als rode wijn een Cahors, Buzet, Bergerac of zelfs een Saint -Emilion.
P.S. de tijden zijn bij benadering aangegeven, dus . . . . letop.!
Er komt een moment dat je wind mee hebt. Pinarello F10 - Ultegra 8050 Di2 - Carbonspeed C50 Tubeless
Volgende keer in Raya Ampat gaan duiken nog mooier dan BaliGastheerg schreef:Bali op 3 locaties en 20 dive sitesSupergrover schreef:Ga je in Azië duiken??Gastheerg schreef: Ik combineer het praktisch graag met het aangename dus ben bezig met een Aziatisch buffet.
Ik ga naar Bali voor een rondreis en neem m'n duikspullen mee. Het is dus NIET een duikreis. Eerder een culinaire reis
Vanavond zelf Luiks stoofvlees gemaakt...................wat is dat toch lekker! Met witlofsalade en een geroosterde chiabatta...... best binnen te houden.
Vanavond zelf Luiks stoofvlees gemaakt...................wat is dat toch lekker! Met witlofsalade en een geroosterde chiabatta...... best binnen te houden.
PAPPARDELLE CINGHIALE
Vanavond terug naar een favoriet van onze kindertijd: Chicken tonight met rijst, sla en doperwten. Toen uit een potje, vandaag de zoetzure saus zelf gemaakt. Viel iets te zoet uit, vondt de jonge generatie geen probleem. Paprika's en wortel er doorheen en klaar. Komt niet in de buurt van de culinaire hoogstandjes elders in dit topic, maar wel geslaagd
-
- Forum-lid
- Berichten: 924
- Lid geworden op: 02 dec 2008 22:48
Fietst GastheerG net zo goed als dat hij kookt?
Verstuurd vanaf mijn SM-G901F met Tapatalk
Verstuurd vanaf mijn SM-G901F met Tapatalk
- Sweety2008
- Forum-lid
- Berichten: 3098
- Lid geworden op: 26 sep 2014 23:11
Ik had vandaag een heerlijke witlofschotel uit de oven.
Ghost Nivolet 6LC
Ja hoor, en vooral heuvel op. En hij kletst ook heel veel over eten en koken tijdens het fietsen.stillekracht schreef:Fietst GastheerG net zo goed als dat hij kookt?
Verstuurd vanaf mijn SM-G901F met Tapatalk
Veni. Vidi. Fietsie.
Ik geloof niet dat ik mij hoef te schamen voor wat ik kan op de fiets Maar er is altijd iemand die beter fietst en als je ouder wordt worden dat er steeds meer. Niet tegen verzetten gewoon van fietsen blijven genieten.stillekracht schreef:Fietst GastheerG net zo goed als dat hij kookt?
Met koken is het dan weer anders. Ieder dag meer ervaring en merk nog steeds dat het voorruit gaat.
Doe vandaag simpel en roof de vriezer leeg waar ik een restje nasi, satesaus heb liggen. Heb mooie sate's besteld, komkommersalade erbij en een gebakken eitje en klaar is kees (die dus niet maar je snapt het wel)