Ik ben een heel groot liefhebber maar veel - wat whisky mag heten - doe je mij geen plezier mee.
Jack Daniels gebruik ik alleen maar om BBQ saus te maken.
Johnny Walker Red Label om de derailleur mee schoon te maken.
Beetje flauwe voorbeelden maar ik kan whiskyliefhebbers whisky uit laten spugen en wie whisky niet lekker vind toch een beetje fan maken.
Verder vind ik dat er heel veel whisky is die gewoon veel te duur is wat je krijgt. Dan heb ik het niet eens over exclusieve merken/jaren.
Op enig moment dachten ze overal wel whisky te kunnen maken.
Whisky van Corsica? Tsja..........het is niet vies maar de prijs is niet in verhouding met wat je krijgt. Leuk souvenir maar dat is het dan.
Onze eigen Fryske Hyder...........sorry ik vind het niet te zuipen. Ik proef er vooral goedkope wijn doorheen. Zonde van het geld de de calorieën waar je je lijf mee lastig valt.
Thaise whisky eens cadeau gekregen..........alcohol met een kleurtje.............zelfs zonde van de cola om het daar in te gooien. Is nog wel mijn vriend
In Spanje kan je in de supermarkt voor onder de 10 euro Schotse blends kopen. Als dat je eerste fles is ga je geen fan worden!
Overigens laat de echte Spaanse whisky ook maar staan, Jakkes
Maar...............onder de Japanse Whisky's zitten dan weer een paar meesterwerken. Niet goedkoop maar wel een traktatie.
Ook wel eens een verrassend goede Nieuw Zeelandse gehad.
Tip voor beginners. Pak de whisky tasting map en begin links onderin en werk je zigzaggend omhoog naar rechts boven maar neem daar een paar jaar de tijd voor!
En probeer bij het proeven in hoofdgroepen te denken en probeer niet gelijk kardemon of jasmijn te ontdekken.
Hoofdgroepen waar whisky zoal naar kan ruiken/smaken: wijn, hout, turf, rokerig, fruit, bloemen, kruidig.
Stapje verder: honing, chocolade etc
Als dat lukt kan je beter shoppen voor een volgende fles.
Leuk voor de wintermaanden maar : maak het niet te gek want zo goed is alcohol niet