daniel1975 schreef: ↑20 mei 2022 20:33
Ik sluit mij daar volledig bij aan.
Toelaten van nieuwe middelen is zeer dure business, dus als een afzetmarkt (lees: gewas) te duur is beginnen de chemiebedrijven er niet meer aan.
Daarnaast zijn de huidige middelen zeer streng getoetst.
En zoals al eerder aangehaald: zonder chemie kunnen we niet voldoende voedsel produceren.
Kleine toevoeging, met de gangbare landbouwmethoden is het niet mogelijk zonder chemische input de wereldbevolking te voeden.
Maar goed, nog ongeveer 55 oogstjaren met reguliere landbouw te gaan en dan is het klaar omdat de bodem dan compleet uitgeput is.
Zelfs hier in Nederland zijn er al percelen die dood zijn, heb je tenminste geen glyfosaat meer nodig denk ik dan maar.
Tegen die tijd, pak m beet 2080, kunnen we tenminste over op voedsel verbouwen in grote betonnen gebouwen.
Althans dat denken de naieve romantici.
Dat dergelijk voedsel een soort Hollandse tomaat is gemaakt van water zonder voedingsstoffen, naja, scheurbuik bestaat vast een medicijn voor.