Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
-
- Forum-lid
- Berichten: 572
- Lid geworden op: 16 jul 2024 14:54
Die Elzas zuurkool is geweldig. Rijk gegarandeerd en erg gevarieerd. Ik vind alleen dat de zuurkool zelf wat zuurder mag, ze hebben de neiging om hem nogaleens stuk te koken.
Het gaat daar ook heel lang de oven in met witte wijn en uien. Beide maakt het wat zoeter.
Zoals ze het daar maken vind ik prima.
Op een broodje met worst mag zuurkool van mij wat zuurder zijn.
Trek zo de keuken in................wortelstoemp met suddervlees (voordeel van thuiswerken)
Zoals ze het daar maken vind ik prima.
Op een broodje met worst mag zuurkool van mij wat zuurder zijn.
Trek zo de keuken in................wortelstoemp met suddervlees (voordeel van thuiswerken)
Heerlijk, flesje rode stevige wijn. Stoofpeertjes net onder en 1,5 uur laten pruttelen. Afgieten en wat vocht bewaren, bruine suiker er op laten smelten en een snufje kaneel. Verse frietjes en een biefstukje erbij.
Life is too short for not riding tubulars..euhhh tubeless
Ja lekker
Tip: als je stoofperen maak doe gelijk 3-4 kilo.
Je kan ze prima invriezen maar ook lekker om tarte tatin stoofpeer mee te maken. Maak je je gasten echt blij mee.
Tip: als je stoofperen maak doe gelijk 3-4 kilo.
Je kan ze prima invriezen maar ook lekker om tarte tatin stoofpeer mee te maken. Maak je je gasten echt blij mee.
Inderdaad zoals Rene het beschrijft zijn ze hier ook bereid. Echter geen biefstukje maar een braadworst en kleine kook aardappeltjes.
En voor Gastheerg helemaal juist, hier ook gedaan, nog voor 2 keer in de vriezer.
Het is dat ik het schillen en vierendelen van de peer klotewerk vind anders zat de vriezer nu vol.
En voor Gastheerg helemaal juist, hier ook gedaan, nog voor 2 keer in de vriezer.
Het is dat ik het schillen en vierendelen van de peer klotewerk vind anders zat de vriezer nu vol.
Vierdelen hoeft niet. Ik doe de ene keer wel patjes en dan weer een keer hele peertjes.
Hele peertjes zien er wel geweldig uit als je dat serveert en ze mooi in rijtjes in een schaal hebt staan.
Paar hele peertje apart houden voor een dessert. Even met de bolle onderkant tot halverwege dippen in de gesmolten chocolade en direct de chocolade bestrooien met stroopwafel brokjes. Gehakte nootjes kan ook!
Serveren in een bedje van mascarpone en slagroom.....................
Zo nu zit ieder tot de lunch op z'n trek
Hele peertjes zien er wel geweldig uit als je dat serveert en ze mooi in rijtjes in een schaal hebt staan.
Paar hele peertje apart houden voor een dessert. Even met de bolle onderkant tot halverwege dippen in de gesmolten chocolade en direct de chocolade bestrooien met stroopwafel brokjes. Gehakte nootjes kan ook!
Serveren in een bedje van mascarpone en slagroom.....................
Zo nu zit ieder tot de lunch op z'n trek
De peen met flink wat ui er bovenop is al gaar, de aardappelen ook bijna, dadelijk bij elkaar en flink stampen en dan nog wat op smaak brengen met wat kruiden. Daarna een rondje gaan fietsen om de appetijt voor vanavond nog een extra boost te geven.
- CampaYolo
- Forum-lid
- Berichten: 617
- Lid geworden op: 01 sep 2020 18:54
- Locatie: Daar waar Brabant Zeeland kust
Net tijdens het fietsen een strontvlieg.
Vanavond iets wat hier in huis als tjap tjoy door het leven gaat.
De kip staat te marineren in de lichte soya en een aantal oosterse kruiden.
Dat gaan we vanavond roerbakken met veel ui, knoflook, gember, wortel, paprika, komkommer bamboe en nog wat kruiden. Vervolgens een kopje water met bloem er bij om het wat in te dikken en als laatst nog een paar minuutjes tauge mee bakken.
Vanavond iets wat hier in huis als tjap tjoy door het leven gaat.
De kip staat te marineren in de lichte soya en een aantal oosterse kruiden.
Dat gaan we vanavond roerbakken met veel ui, knoflook, gember, wortel, paprika, komkommer bamboe en nog wat kruiden. Vervolgens een kopje water met bloem er bij om het wat in te dikken en als laatst nog een paar minuutjes tauge mee bakken.
Vroeger, toen de remblokjes van rubber waren en de velgen van staal.
-
- Forum-lid
- Berichten: 572
- Lid geworden op: 16 jul 2024 14:54
Sounds lovely!!