Pagina 50 van 50

Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.

Geplaatst: 16 nov 2024 20:00
door 1094
Pizza gemaakt, wordt er steeds beter in

Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.

Geplaatst: 16 nov 2024 20:38
door Dubbeldekker
Dat vereist enige verheldering 1094.
Hoe heb je die pizza gemaakt, waarmee en wat lag er allemaal op
;)

Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.

Geplaatst: 16 nov 2024 20:48
door 1094
Ik doe het nog niet lang dus het belangrijkste wat ik nu probeer goed te krijgen is het deeg. Vanmorgen mbv de perfectpizza app recept gepakt en deeg gemaakt.

Er op gaat vaak gewoon wat in de koelkast staat en niet te veel ingredienten (en dingen die de kinderen lusten) vandaag was dat oa prei, paprika, mais gorgonzola, (nep)kaas en kip

Er kan nog veel verbeterd worden want het meel schijnt niet echt top te zijn geweest (maar was t enige 00 meel bij de jumbo) en de oven gaat maar tot 230 graden

Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.

Geplaatst: 16 nov 2024 20:58
door daniel1975
Wat is nepkaas????

Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.

Geplaatst: 16 nov 2024 20:59
door 1094
Van die kant en klaar geraspte kaas uit de supermarkt

Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.

Geplaatst: 16 nov 2024 21:16
door Freek053
Vanmiddag boerenkool, na de Whisky Sixty gravelrit in de buurt van Zwolle

Lekker na 45 km tegenwind
en 20 km rugwind

Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.

Geplaatst: 16 nov 2024 21:32
door Dubbeldekker
1094 schreef: 16 nov 2024 20:48 Ik doe het nog niet lang dus het belangrijkste wat ik nu probeer goed te krijgen is het deeg. Vanmorgen mbv de perfectpizza app recept gepakt en deeg gemaakt.

Er op gaat vaak gewoon wat in de koelkast staat en niet te veel ingredienten (en dingen die de kinderen lusten) vandaag was dat oa prei, paprika, mais gorgonzola, (nep)kaas en kip

Er kan nog veel verbeterd worden want het meel schijnt niet echt top te zijn geweest (maar was t enige 00 meel bij de jumbo) en de oven gaat maar tot 230 graden
De truc is om eerst een “activator” te maken voor het deeg: bloem, gist en water mengen tot een vrij dun mengsel. Dat vervolgens een nacht in de koelkast laten staan en dan je deeg maken met het mengsel uit de koelkast als rijsmiddel.

Je deeg wordt hierdoor heel soepel en : als je op goed hete temperatuur bakt wordt het luchtig en knapperig.

Wel altijd even de (door vulling onbedekte) randen insmeren met olie. Qua vulling kun je inderdaad alle kanten op maar de basis is wel altijd; tomatensaus als fundament, dan alles wat je maar wilt, maar wel altijd aftoppen met kaas of iets kaasachtigs.

Succes 🍀

Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.

Geplaatst: 16 nov 2024 22:16
door daniel1975
1094 schreef: 16 nov 2024 20:59 Van die kant en klaar geraspte kaas uit de supermarkt
:lol:

Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.

Geplaatst: 18 nov 2024 20:58
door koeroeur
daniel1975 schreef: 16 nov 2024 20:58 Wat is nepkaas????
Schijnt dat bv kaas op die goedkope diepvriespizza's van één of twee euro dus eigenlijk geen kaas is.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Analoogkaas

Ik ben geen gezondheidsfreak maar begin stilaan toch echt m'n vragen hebben over wat we soms naar binnen spelen...

Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.

Geplaatst: 18 nov 2024 21:17
door 1094
Dubbeldekker schreef: 16 nov 2024 21:32
1094 schreef: 16 nov 2024 20:48 Ik doe het nog niet lang dus het belangrijkste wat ik nu probeer goed te krijgen is het deeg. Vanmorgen mbv de perfectpizza app recept gepakt en deeg gemaakt.

Er op gaat vaak gewoon wat in de koelkast staat en niet te veel ingredienten (en dingen die de kinderen lusten) vandaag was dat oa prei, paprika, mais gorgonzola, (nep)kaas en kip

Er kan nog veel verbeterd worden want het meel schijnt niet echt top te zijn geweest (maar was t enige 00 meel bij de jumbo) en de oven gaat maar tot 230 graden
De truc is om eerst een “activator” te maken voor het deeg: bloem, gist en water mengen tot een vrij dun mengsel. Dat vervolgens een nacht in de koelkast laten staan en dan je deeg maken met het mengsel uit de koelkast als rijsmiddel.

Je deeg wordt hierdoor heel soepel en : als je op goed hete temperatuur bakt wordt het luchtig en knapperig.

Wel altijd even de (door vulling onbedekte) randen insmeren met olie. Qua vulling kun je inderdaad alle kanten op maar de basis is wel altijd; tomatensaus als fundament, dan alles wat je maar wilt, maar wel altijd aftoppen met kaas of iets kaasachtigs.

Succes 🍀
Hoeveel van alles gebruik je dan van die activator en trek je dat af van de ingredienten die in je recept gebruikt?