Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 16 nov 2024 20:00
Pizza gemaakt, wordt er steeds beter in
Fiets - Race en MTB website voor race, gravel en mtb
https://www.fiets.nl/forum/
De truc is om eerst een “activator” te maken voor het deeg: bloem, gist en water mengen tot een vrij dun mengsel. Dat vervolgens een nacht in de koelkast laten staan en dan je deeg maken met het mengsel uit de koelkast als rijsmiddel.1094 schreef: ↑16 nov 2024 20:48 Ik doe het nog niet lang dus het belangrijkste wat ik nu probeer goed te krijgen is het deeg. Vanmorgen mbv de perfectpizza app recept gepakt en deeg gemaakt.
Er op gaat vaak gewoon wat in de koelkast staat en niet te veel ingredienten (en dingen die de kinderen lusten) vandaag was dat oa prei, paprika, mais gorgonzola, (nep)kaas en kip
Er kan nog veel verbeterd worden want het meel schijnt niet echt top te zijn geweest (maar was t enige 00 meel bij de jumbo) en de oven gaat maar tot 230 graden
Schijnt dat bv kaas op die goedkope diepvriespizza's van één of twee euro dus eigenlijk geen kaas is.
Hoeveel van alles gebruik je dan van die activator en trek je dat af van de ingredienten die in je recept gebruikt?Dubbeldekker schreef: ↑16 nov 2024 21:32De truc is om eerst een “activator” te maken voor het deeg: bloem, gist en water mengen tot een vrij dun mengsel. Dat vervolgens een nacht in de koelkast laten staan en dan je deeg maken met het mengsel uit de koelkast als rijsmiddel.1094 schreef: ↑16 nov 2024 20:48 Ik doe het nog niet lang dus het belangrijkste wat ik nu probeer goed te krijgen is het deeg. Vanmorgen mbv de perfectpizza app recept gepakt en deeg gemaakt.
Er op gaat vaak gewoon wat in de koelkast staat en niet te veel ingredienten (en dingen die de kinderen lusten) vandaag was dat oa prei, paprika, mais gorgonzola, (nep)kaas en kip
Er kan nog veel verbeterd worden want het meel schijnt niet echt top te zijn geweest (maar was t enige 00 meel bij de jumbo) en de oven gaat maar tot 230 graden
Je deeg wordt hierdoor heel soepel en : als je op goed hete temperatuur bakt wordt het luchtig en knapperig.
Wel altijd even de (door vulling onbedekte) randen insmeren met olie. Qua vulling kun je inderdaad alle kanten op maar de basis is wel altijd; tomatensaus als fundament, dan alles wat je maar wilt, maar wel altijd aftoppen met kaas of iets kaasachtigs.
Succes