Pagina 1 van 2

Fietsen bescherming op fietsendrager

Geplaatst: 27 aug 2024 21:19
door Bernardoosterom
Volgende maand ga ik op vakantie naar Frankrijk (Centerparcs - Lea Trois ForĂȘts) en ik neem mijn fiets mee op een fietsendrager.
Fiets wel vaker achterop gehad maar niet voor zo'n lange rit.
Nu zie ik online wel is hoezen ter bescherming voorbij komen, is het handig om die te gebruiken tegen bijvoorbeeld steenslag of is zoiets volkomen overbodig? (https://www.mantel.com/ds-covers-transp ... 3kQAvD_BwE)

Heb eventueel ook nog mijn oude aluminium wielen liggen, die ik in plaats van de hoge carbon velgen kan steken.

Daarnaast gelijk nog de vraag of er wel is mensen in die omgeving hebben gefietst en daar nog tips voor mooie routes voor hebben?

Hoor graag!

Groetjes,
Bernard Oosterom

Re: Fietsen bescherming op fietsendrager

Geplaatst: 27 aug 2024 21:34
door Sowier
Ik heb de fiets nu toch al een 7-tal jaar mee achterop de auto naar Zuid-Frankrijk.
Nog nooit echt extra bescherming gedaan. Enkel waar de riempjes ronde wielen gaan, steek ik een doekje tegen krassen.
Idem voor waar de arm de bovenbuis grijpt.

Re: Fietsen bescherming op fietsendrager

Geplaatst: 27 aug 2024 21:49
door chris80
Hier precies hetzelfde, alleen maar een duikje onder de riempjes bij de wielen.

Re: Fietsen bescherming op fietsendrager

Geplaatst: 27 aug 2024 23:03
door Woefdram
Tuf al jaren rond met 2 carbonfietsen op de trekhaak met stukjes verwarmingsbuisisolatie als bescherming bij de klemmen. Over de riempjes zit nog een stukje oude binnenband.

Re: Fietsen bescherming op fietsendrager

Geplaatst: 28 aug 2024 09:21
door marsman
Ik heb een Thule. De grijpers voor het frame geven geen krassen. Ik heb diverse malen een doekje om het frame gedaan, maar dat zorgt ervoor dat de grip minder is of zelfs een beetje los gaat. Ik stop wel doekjes onder de grijpers die de wielen vasthouden om het carbon te beschermen. De wielen bewegen door de rijwind, dus dat wrikt een beetje.

Laat je niet verleiden om zo'n doek over de fietsen te doen tijdens het rijden. Dat vangt super veel wind. Het is ook niet nodig. Steenslag kan bijna niet. Zo'n doek is wel handig op locatie. Ik gebruik de fietsendrager vaak als opslag (met een slot door het frame, de wielen en de drager). De doek houdt de fietsen dan droog en uit het zicht. Als je tijdens het rijden regen hebt, dan maak ik de fiets gelijk even droog als ik aankom.

Re: Fietsen bescherming op fietsendrager

Geplaatst: 28 aug 2024 11:48
door 53x11
De fiets zit direct in de beschutting van de auto he? Daar kan lastig met hoge snelheid een steentje tegenaan komen. Ik gebruik ook een Thule (Velospace), met klemarmen. Bij mijn fietsen met niet ronde buizen en carbonbuizen gaat daar nog een beschermdingetje van Thule tussen om de druk van de klem een beetje te verdelen.
Heb wel eens begrepen dat je bij sommige auto's moet opletten omdat daar de warme uitlaatgassen richting je achterwiel geblazen kunnen worden. Daar zouden carbon wielen dan niet tegen kunnen. Geen idee of daar iets van waarheid in zit, onze uitlaten zijn omlaag gericht :-)

Re: Fietsen bescherming op fietsendrager

Geplaatst: 28 aug 2024 12:05
door marsman
Dat verhaal klopt wel, zie dit draadje op het forum incl foto's viewtopic.php?t=97994

Re: Fietsen bescherming op fietsendrager

Geplaatst: 28 aug 2024 12:31
door rob74
Ik zie hier een Frankrijk heel veel campers rijden met fietsen op een drager en veelal met beschermhoes. Veelal e-bikes. Is de ouder wordende generatie die te lui, oud of beperkt in zijn/haar mogelijkheden om zelf te fietsen, beschermender voor hun materiaal? Of gelden er op campers andere regels voor opvliegende steentjes?

Re: Fietsen bescherming op fietsendrager

Geplaatst: 28 aug 2024 12:44
door marsman
Een camper neemt bijna alle wind weg. Idem bij een caravan waar de fietsen achterop hangen. Maar op een auto vangt een fietsendrager op de trekhaak met een hoes super veel wind. Het wordt bijna een vlieger. Idem voor fietsen die voorop een caravan staan.

Re: Fietsen bescherming op fietsendrager

Geplaatst: 28 aug 2024 12:50
door kxlight
Blijven die fietsen niet onder de hoes gedurende verblijf tot moment van gebruik? Dan is t wel handig dat de fiets voor die langere periode beschermd is tegen regen etc. Racefiets pak je na de autorit toch mee naar binnen. Die is niet heel lang aan de weersomstandigheden blootgesteld.

Re: Fietsen bescherming op fietsendrager

Geplaatst: 28 aug 2024 12:55
door marsman
Dat doe ik dus ook. Onderweg geen hoes, op locatie hoes erover + kabelslot.

Re: Fietsen bescherming op fietsendrager

Geplaatst: 28 aug 2024 12:56
door Bernardoosterom
Bedankt voor de reacties!
Een hoes gaat het niet meer worden in iedergeval, aangezien ik toch nog mijn oude aluminium setje wielen heb hang ik die voor de zekerheid wel erin en moet het goed gaan komen!

Mensen nog tips voor mooie routes in de buurt van het dorpje Hattingny?