Pagina 1 van 1

Tacx Neo 2t vs. Tack Neo Smartbike

Geplaatst: 11 sep 2024 10:00
door leinad
Goedemorgen,

Vorig jaar heb ik een Tacx Neo 2t aangeschaft om vooral tijdens de wintermaanden indoor te kunnen trainen. Echter vind ik dat deze best wat geluid maakt, denk met name bij het schakelen en ook het geluid van de ketting is vrij aanwezig.

Nu ben ik aan het kijken naar een Tacx Neo Smartbike, ik begreep dat deze geen ketting heeft en ook het schakelen zal soepeler zijn als in minder geluid.

Heeft iemand hier meer ervaring mee?

(andere bijkomende voordelen van een smarttrainer, andere huisgenoten zouden ook makkelijker gebruik kunnen maken van de trainer aangezien alles net wat makkelijker te verstellen is. En ik hoef niet constant de fiets te demonteren als het toch lekker weer is om een buitenritje te doen).

Re: Tacx Neo 2t vs. Tack Neo Smartbike

Geplaatst: 11 sep 2024 10:23
door 1094
Je kan even langsgaan bij mantel (of wndere grote fietsenzaak) daar staan ze vaak wel allemaal

Re: Tacx Neo 2t vs. Tack Neo Smartbike

Geplaatst: 11 sep 2024 11:53
door Janjan
Ik ben heel tevreden met de Tacx Neo Smartbike. Heel degelijk gebouwd, gemakkelijk in gebruik en stil.
Zelf zit ik nog steeds liever op mijn eigen fiets in de Wahoo Kickr Move, vooral vanwege de beweging die daar in zit; dat vind ik comfortabel. Anderen hier onder dit dak maken intensief gebruik van de Tacx smartbike. Het aanpassen aan de persoonlijke instellingen is een eitje.

Ik ben voor de aanschaf ook een paar keer naar de winkel geweest om er op te zitten, maar dat sloeg (in mijn ervaring) eigenlijk nergens op. De apparaten werkten in de (verschillende) winkel(s) niet goed, ofwel omdat er iets fysiek kapot was aan het ding, ofwel doordat de interface met het online programma niet goed werkte.

ps DC Rainmaker heeft er een mooie review over. https://www.dcrainmaker.com/2019/09/sma ... eview.html

Re: Tacx Neo 2t vs. Tack Neo Smartbike

Geplaatst: 11 sep 2024 12:28
door leinad
Helaas kan ik niet even naar Mantel (heeft hem overigens ook niet staan begreep ik net). Ik woon in Drenthe, heb enkele fietsenzaken hier in omgeving gebeld maar geen enkele heeft de smart bike staan.

Inmiddels al wel wat meer reviews gelezen, en inderdaad lijkt het een stuk stiller te zijn. Uiteraard zou je het vliegwiel nog wel horen, maar dat is mijn inziens niet zo storend als de ketting en schakelen.

Enige wat ik nog niet kan vinden, hoe groot kan een tablet maximaal zijn om in de houder te passen. Zou mooi zijn als mijn iPad Pro 12.9 inch hier in zou passen.

Re: Tacx Neo 2t vs. Tack Neo Smartbike

Geplaatst: 11 sep 2024 13:11
door synapse
Stuur je toch een email aan Tacx?

Re: Tacx Neo 2t vs. Tack Neo Smartbike

Geplaatst: 19 sep 2024 20:18
door leinad
Gisteren de trainer binnengekregen, vandaag helemaal opgezet. Maar eens kijken of we hem dit weekend kunnen gaan proberen, al wordt het dit weekend ook nog mooi weer om buiten te fietsen. In ieder geval wel al gezien (gehoord) dat het een stuk stiller is dan een direct drive trainer. En de vrouw was ook blij, bonuspunten :p

Re: Tacx Neo 2t vs. Tack Neo Smartbike

Geplaatst: 20 sep 2024 08:36
door fgrs
Is het de plus versie?
Indien ja wel even opletten want er is brandgevaar, werd waarschuwing voor uitgestuurd.
(Kreeg ook de mail met heb de eerdere versie)

"Veiligheidswaarschuwing Tacx NEO Bike Plus Trainer van Garmin
Waarschuwing | 14-08-2024

Garmin waarschuwt voor Tacx NEO Bike Plus Trainer. Deze kan oververhit raken of in zeldzame gevallen brand veroorzaken. Door een update van de software kunnen problemen voorkomen worden. De juiste instructie vindt u op de website van Garmin."

Re: Tacx Neo 2t vs. Tack Neo Smartbike

Geplaatst: 20 sep 2024 13:32
door leinad
Nee, dit is de smart versie. Ik had al begrepen dat er iets met de plus versie aan de hand was.