Pagina 1 van 1

Forumregels

Geplaatst: 18 okt 2024 11:12
door Edwin
Op het forum van Fiets magazine gelden regels. Deze zijn er om ons forum leuk en prettig leesbaar te houden. Iedere gebruiker wordt geacht zich aan deze regels te houden.

Het forum is openbaar en dus door iedereen te lezen. Om zelf topics aan te maken, of te reageren op bestaande topics moet je een account hebben. Je registreren betekent dat je akkoord gaat met onderstaande forumregels.

1. Forum regels

a. Berichten moeten geplaatst worden in de daarvoor bedoelde categorie. Iedere gebruiker wordt geacht de forum omschrijving te lezen voordat hij of zij een bericht plaatst. Het gaat op het Fiets forum over race, gravel en mtb. Topics over stadsfietsen of andere offtopic berichten worden verwijderd.

b. Gebruik voordat je een nieuw topic opent de zoekfunctie om te kijken of er misschien al een topic is dat jouw onderwerp/vraag behandelt.

c. Je eerste bericht wordt op een wachtlijst geplaatst. Een moderator zal deze zsm goedkeuren (kan 1 werkdag duren). Zodra je eerste bericht goedgekeurd is kun je zonder tussenkomst van een moderator berichten en antwoorden plaatsen.

d. Het is niet toegestaan om hetzelfde bericht dubbel te plaatsen in meerdere categorieën. Als dit wel gedaan wordt zal een dubbel geplaatst bericht worden verwijderd.

e. Gebruikers dienen hun berichten zo te formuleren dat direct duidelijk is wat ermee bedoeld wordt, ook de titel dient aan te geven waar het bericht betrekking op heeft.

f. Gebruikers formuleren hun berichten zodanig dat deze respectvol zijn naar de andere gebruikers. Schelden, belediging en het delen van privégegevens is niet toegestaan.

g. Het plaatsen van pornografische, aanstootgevende teksten of illegale links, afbeeldingen etc. wordt niet toegestaan op straffe van een ban.

h. Reageer altijd on-topic. Wij behouden ons het recht voor om off-topic reacties te verwijderen. Heb je een nieuwe vraag, open dan een nieuw topic;

i. Het is niet toegestaan om reclame te maken. Twijfel je of iets als reclame kan worden opgevat, stuur dan eerst even een bericht naar de admin. Dit kan dmv een pb of een mail naar redactie@fiets.nl. Een linkje in je onderschrift mag wel, zie ook 3b.

j. Het plaatsen van enquêtes en onderzoeken is zonder toestemming vooraf niet toegestaan. Toestemming vraag je aan bij de admin/moderators.

k. Haal topics niet onnodig omhoog (schop - kick - bump).

l. De moderators behouden zich het recht voor om berichten en onderwerpen zonder notificatie aan de gebruiker te verwijderen of te bewerken. Berichten met aanstootgevende inhoud, laster, spam etc. worden naar eigen inzicht verwijderd. Het bepalen of iets valt onder deze categorie wordt bepaald door de moderator en niet door de gebruiker. Wel zullen de moderators zoveel mogelijk trachten duidelijkheid te geven over hun motivering. Dat kan zijn door een reactie in het betreffende topic, of door een pb naar de betreffende gebruiker.

m. Bovenstaande forumregels gelden ook voor het gebruik van het privéberichten systeem.

2. Onderschrift / Handtekening

a. Maak je onderschrift niet te hoog, dat kost veel schermruimte bij bezoekers die ons forum bekijken in portraitmode. Gebruik ook geen grote afbeeldingen in je onderschrift.

b. Links zijn toegestaan mits deze geen aanstootgevende sites vertegenwoordigen. Links van dien aard worden verwijderd uit het onderschrift. Ambassadeurs/Influencers mogen ook linken naar de website van maximaal 1 merk waarvoor ze ambassadeur zijn.

3. Avatars

a. Gebruiker is toegestaan om een avatar te gebruiken. Gebruiker heeft de mogelijkheid om een avatar te linken vanaf een andere site, mits de gebruiker hier toestemming voor heeft gekregen. Zonder toestemming wordt de avatar verwijderd uit het profiel.

b. Gebruikers avatar moet voldoen aan de volgende eisen. Maximum afmetingen; breedte: 150 pixels, hoogte: 100 pixels, bestandsgrootte: 100kb.

4. Account / Profiel

a. Een account op het forum van Fiets is persoonsgebonden en mag onder geen beding uitgeleend of worden gebruikt door een andere gebruiker dan de oorspronkelijke aanvrager.

b. Een account wordt herkend aan een unieke gebruikersnaam. Een gebruiker kan zijn gebruikersnaam niet zelf veranderen. Indien gewenst kan dit worden aangevraagd middels een pb aan de admin.

c. Gebruik bij de registratie een mailaccount waar je altijd toegang toe hebt. In geval van een probleem of vraag kan forumbeheer je daar dan op bereiken.

d. Gebruik van meerdere accounts door één persoon is niet toegestaan. Het laatst geactiveerde account zal worden verwijderd.

e. Fiets behoudt het recht om een inactief account dat tenminste 12 maanden niet is gebruikt zonder notificatie te verwijderen.

f. Een gebruiker kan zijn eigen account niet verwijderen. Daarvoor moet een pb aan de admin gestuurd worden, of een mail naar redactie@fiets.nl.

5. Verkopen

a. Op het forum zijn twee Te Koop categorieën. Om spullen te mogen verkopen zijn er ook regels, die vind je bovenaan in elke Te Koop categorie. Neem deze door voordat je een verkooptopic opent.

b. Verkopen is alleen toegestaan voor particulieren, handelaren zijn niet welkom.  

6. Handhaving

a. Het forum wordt gemodereerd. Het is te allen tijde aan de admin/moderators om in geval van twijfel of grijze gebieden te beslissen wat wel en niet is toegestaan. Moderators hoeven zich niet te verantwoorden voor hun beslissingen, maar we streven er wel altijd naar zo transparant mogelijk te zijn. De categorie Forumbeheer is de aangewezen plek voor vragen over dit onderwerp.

b. Het overtreden van de regels kan ertoe leiden dat je account geblokkeerd wordt. De eerste keer zal dit voor een week zijn. Je krijgt daar een mail over, met uitleg voor de reden van de ban. Mocht je weer, of bij de eerste keer al zeer ernstig, over de schreef gaan dan wordt je account permanent geblokkeerd.

c. Kom je iets tegen dat niet door de beugel kan (op welke manier dan ook), klik op de rapporteerlink, die vind je rechtsboven in iedere reactie. Alle meldingen worden door een moderator beoordeeld. Je krijgt daar niet altijd feedback op.

d. Vragen of klachten over de moderatie kun je kwijt in de forumbeheer categorie of via een pb naar de admin/moderator.

Disclaimer

Gezien de hoeveelheid berichten is het onmogelijk om alle berichten te allen tijde te controleren. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de juistheid, (on)volledigheid of wettelijke toelaatbaarheid van berichten. Ieder lid is juridisch verantwoordelijk voor zijn/haar bericht!