Pagina 1 van 4

Tip: Endomondo volgt je

Geplaatst: 01 mei 2010 23:21
door indewind
Heb je een telefoon met GPS en internet, ga dan eens naar www.endomondo.com. Wanneer je de ap van Endomondo installeert op je mobiel, volgt Endomondo je en krijg je op je eigen internetpagina van Endomondo een kaart met afgelegde route, afstand, gemiddelde hoogtemeters etc.
En die routes kun je weer delen met anderen (ook via Twitter of Facebook) om hen uit te dagen en dergelijke. Ben nog lang niet achter alle gadgets.
Vond het wel grappig en ga het zeker gebruiken.
is ook geschikt voor wandelaars, zeilers etc. Je vind gebruikers al tot in Moskou.

wellicht zijn er meer mensen die dit aardig vinden en dus geef ik het maar even door.

Geplaatst: 02 mei 2010 00:05
door rogkat
Heb ik ook gehad..vind Nokia Sportstracker wel beter. De opzet is wel aardig, zo kun je gereden routes proberen te verbeteren. Je kunt er zeg maar een soort van competie van maken. Maar in NL zijn er niet veel gebruikers wbt wielrennen.

Geplaatst: 02 mei 2010 13:23
door mgb
Zorg wel dat je iphone volledig is opgeladen. Laatst heb ik een tochtje gemaakt van twee uur en toen is mijn batterij van 90% naar 20% lading gegaan. Dus niet echt geschikt voor echt lange tochten.

Geplaatst: 02 mei 2010 14:51
door turfke
heb de laatste agr gelogd en dit was geen probleem voor mijn nokia n95. Je hoeft ook niet beslist de data via gprs oid te verzenden, thuis kun je dit wel weer doen via internet(adsl)

Geplaatst: 01 sep 2010 13:42
door marcelbakero
Ik heb deze app vandaag op mijn blackberry gezet. Ben benieuwd of het werkt. Heeft iemand nog ervaringen?

Geplaatst: 02 sep 2010 00:10
door turfke
[quote="marcelbakero"]Ik heb deze app vandaag op mijn blackberry gezet. Ben benieuwd of het werkt. Heeft iemand nog ervaringen?[/quote]


Bekijk deze link maar eens: http://www.endomondo.com/workouts/tJP1iqp5NhQ

Ongeveer 8uur kan ik loggen met BlueTooth aan.

Je kunt ook je (fiets) maat volgen of uitdagen :)

Geplaatst: 02 sep 2010 06:33
door stoli
kheb het ook geprobeerd, het is wel grappig :D (blackberry)

alleen die gemiddelde km/u klopt natuurlijk niet (eigenlijk wel), omdat deze tracker blijft loggen als je stilstaat (verkeerslicht), en je fiets computer gelukkig niet.

Geplaatst: 02 sep 2010 12:49
door alexd
Ik gebruik nu Trackr naar tevredenheid: doet ongeveer hetzelfde, ook live meekijken met routes.
eerste indruk van de site:
Endomondo geeft ook hoogtemeters en is meer een sportapplicatie, maar minpunten (mogelijk?) dan beperkte mogelijkheid om uploaden data zelf in te regelen (hoe vaak uploaden) en ik zie nog niet standaard de mogelijkheid om het op te nemen als widget in je blog. Die minpunten vind ik juist wel belangrijk.

Geplaatst: 02 sep 2010 17:37
door stoli
je kan handmatig uploaden? en achteraf handmatig uploaden? en automatisch uploaden?
je kan uit garmins uploaden? je kan andere gps files uploaden? je kan zelf een route tekenen?

ik zie de beperkte mogelijkheden niet? je kan ze ook niet uploaden en dan achteraf (buitenland) allemaal wel uploaden etc.

ik snap niet wat je bedoelt met hoe vaak uploaden?

en die widget weet ik niet, je kan ze iig wel handmatig naar elke community uploaden, weet niet of dit vanzelf kan gaan aangezien ik het niet gebruik.

Geplaatst: 02 sep 2010 17:52
door alexd
Sorry niet duidelijk genoeg: met uploaden van data bedoel ik de frequentie tijdens het sporten dat je trip wordt geupload: bij Trackr kan je dit instellen tussen 10 seconden en 10 minuten, ik heb dit nog niet gevonden bij endomondo. Natuurlijk wel dat je het ook naar keuze niet kan uploaden tijdens sporten maar alleen achteraf, maar dat bedoel ik dus niet.
Dit instellen vind ik belangrijk voor batterijgebruik en datagebruik in buitenland.

Wat de widget betreft: kijk maar eens op mijn blog, dan snap je wat ik bedoel: een klein venster met actuele kaart en positie (of laatst bekende). Ik heb bij Endomondo nog niet iets gevonden waarmee je het in kan bouwen in je eigen scherm.

Zoals gezegd, zie zeker voordelen, maar mis nog wat.

Geplaatst: 02 sep 2010 23:23
door turfke
[quote="Alexd"]Sorry niet duidelijk genoeg: met uploaden van data bedoel ik de frequentie tijdens het sporten dat je trip wordt geupload: bij Trackr kan je dit instellen tussen 10 seconden en 10 minuten, ik heb dit nog niet gevonden bij endomondo. Natuurlijk wel dat je het ook naar keuze niet kan uploaden tijdens sporten maar alleen achteraf, maar dat bedoel ik dus niet.
Dit instellen vind ik belangrijk voor batterijgebruik en datagebruik in buitenland.

Wat de widget betreft: kijk maar eens op mijn blog, dan snap je wat ik bedoel: een klein venster met actuele kaart en positie (of laatst bekende). Ik heb bij Endomondo nog niet iets gevonden waarmee je het in kan bouwen in je eigen scherm.

Zoals gezegd, zie zeker voordelen, maar mis nog wat.[/quote]

Ha, we gaan het ook nog over bloggen hebben: is totaal geen probleem je kunt gewoon embeded alles in je blog gooien. Kijk maar op ons blog van de club
http://www.deblauwetrein.blogspot.com/

Betreft het uploaden in het buitenland: Ik zet de automatic update op "thuis adsl" de applicatie kan nu niet uploaden. pas als ik klaar met fietsen ben zet ik deze even op (in mijn geval) vodafone live. Maar de meeste gsm's hebben genoeg geheugen om pas thuis alle ritten te downloaden, je hoeft dus niet beslist in het buitenland de tracks te downloaden.

PS endomondo heeft net een udate gehad: je kunt de automatic upload ook 'off' zetten

Geplaatst: 03 sep 2010 02:29
door jeroenkuiper
die endomondo is wel grappige app..

krijg volgende week mijn nieuwe HTC desire, eens zien of dit hierop werkend te krijgen is