Pagina 1 van 2

Fietsbrillen?

Geplaatst: 30 apr 2010 14:49
door warrior4jah
Beste medefietsers,

Ik heb wat op google en op dit forum gezocht naar fietsbrillen.
Nu schijnt de Oakley M Frame een hele goede sportbril te zijn, helaas vind ik die veel te duur. Ik wil toch max ongeveer 100 euro uitgeven en daar niet teveel boven zitten.

Nu wil ik zowieso een polaroid bril, alleen twijfel ik nog over fotochromatisch. Wat ik hier op dit forum lees is dat het terugkleuren te traag gaat. Plus dat je eigenlijk maar 1 kleur lens hebt (van licht naar donker).
Andere brillen met wissel lenzen heb je toch geel voor bewolkt en regen, smoke voor zonnig en transparant voor andere dagen.

Kwa hoofdomtrek heb ik een normaal hoofd; dus ik ben er niet zo bang voor om op internet te kopen.
Wat ik weet is dat het handig is om geventileerde glazen te hebben (inkeping of gat in brilleglas) zodat het niet beslaat. Zeker bij duurdere brillen wil/verwacht ik niet dat die beslaat

Ik hoor graag jullie gedachten! Ik weet dat ik veel vragen stel, maar als beginner hoor ik graag ervaringen van ervaren fietsers. Wellicht dat dit topic ook andere beginnende fietsers op zoek naar fietsbrillen kan helpen!

Geplaatst: 30 apr 2010 15:08
door daniel1975
2e hands M-frame heb je makkelijk met lens voor 100,-

Geplaatst: 30 apr 2010 15:47
door superrose
Ik heb een bril met meekleurende glazen en ben er zeer tevreden over, er zijn overigens zat leuke brillen rond de 100 euro en wat daniel zegt is idd ook een optie

Geplaatst: 30 apr 2010 16:51
door campasuper
Er staat er nog een te koop voor € 75,=

http://forum.fiets.nl/topic.asp?TID=40318

Geplaatst: 30 apr 2010 19:28
door peter1981
Ik ben erg tevrede over Tifosi wat trouwens ook nog eens vaak wint van de Oakleys in prijsklasses van rond de 2 a 300euro.
Gemiddelde Tifosi kost een kleine 60euries

Geplaatst: 30 apr 2010 22:19
door jandoedel
Ik heb een BBB winner met fotochromatische glazen voor 80 euro gekocht. Het frame van de oude winner was kapot, dus de oude glazen kon ik ook nog gebruiken.

Lenzen voor de winner kun je ook los krijgen.

Geplaatst: 01 mei 2010 02:26
door ericpeters
Oakley is heel goed: de M-frame alsook de Radar. Maar toegegeven BBB heeft voor heel veel minder geld ook een hele mooie collectie datzelfde geld voor PRO en Shimano en Ekoi


Hier is zijn nog gratis tests te downloaden van goedkopere en duurdere brillen: http://www.tour-magazin.de/?cat=174&subcat=222

Geplaatst: 01 mei 2010 09:35
door daniel1975
Peter1981 schreef:Ik ben erg tevrede over Tifosi wat trouwens ook nog eens vaak wint van de Oakleys in prijsklasses van rond de 2 a 300euro.


Grapjas..... het glas van Oakley staat echt wel op een iets hoger niveau hoor.
En nee, ik ben geen Oakley-fan, vind de meeste modellen zelfs foeilelijk.

Geplaatst: 01 mei 2010 11:24
door peter1981
Daniel1975 schreef:
Peter1981 schreef:Ik ben erg tevrede over Tifosi wat trouwens ook nog eens vaak wint van de Oakleys in prijsklasses van rond de 2 a 300euro.


Grapjas..... het glas van Oakley staat echt wel op een iets hoger niveau hoor.
En nee, ik ben geen Oakley-fan, vind de meeste modellen zelfs foeilelijk.


Dan zullen ze wel liegen ;)
Tifosi is afgelopen jaar volgens mij sowieso MTB bril van het jaar geworden en zou de diverse Oakley`s verslagen hebben die meer dan dubbel zo duur waren.
Natuurlijk niet de Oakleys van 500euro maar wel de goedkopere types.

http://www.rivosports.nl

Geplaatst: 01 mei 2010 12:24
door warrior4jah
Na wat verder lezen en zoeken wil ik toch graag fotochromatisch en polarized. De volgende opties bekeken.

BBB heeft met de winner alleen fotochromatisch; jammer want ik ben polarized zonnebrillen gewend en het is wat mij betreft echt een stap terug om dat te missen.

Tifosi heeft een bril welke fotochromatisch en polarized is, namelijk de Pavé
Hier zitten geen andere kleuren lens bij, die zal ik er dan bij moeten kopen (geel voor bewolkt, transparant voor de scherming/avond transparant). Deze is pakweg 80 euro.

Oakley M-frame, 2e hands. Daar zit de iridium black lens erbij. Gaat te donker zijn, maar wel erg goed als het erg zonnig is. Is helaas niet polarized of fotochromatisch. Ziet er wel gaaf uit!
Losse lenzen zijn helaas erg duur (ik moet dan tenminste een normale lens hebben met meer lichtdoorlatendheid).
Zo gauw op marktplaats verder niks interessants gevonden.

Serfas Ik kwam ook deze Sikeout tegen, fotochromatische, polarized lens + andere kleuren lenzen erbij. Die andere kleuren zullen wel normale lenzen zijn of misschien hopelijk polarized. Deze bril is pakweg 80 euro, lijkt ook een goede koop.

Ekoi Inov; fotochromatisch maar niet polarizerend, heb ik voor pakweg 65 euro gezien. Best goedkoop voor een bril die ook door sporters gebruikt worden. Mooi design voor de bril! Uberhaupt hebben ze mooie spullen (ik vind de helmen echt prachtig :)) site is helaas frans, catalogus gelukkig niet. http://www.ekoi.fr

Shimano Alleen fotochromatische lenzen, geen polarized.
S50r is wel een leuke bril, is alleen geen fotochromatische lens voor. Deze heeft de Equinox en de S70 wel.
Is PRO niet juist onderdeel van Shimano trouwens?

Ik ga nog even zoeken welke merken er nog meer zijn. Er zijn er niet zoveel die fotochromatisch en polarizerend leveren. Gelukkig ben ik niet standaard een brildrager; anders zou ik nog fotochromatisch, polariserend en op sterkte willen. :)

Dank trouwens ook aan Peter1981 voor de rivosports.nl site, Lezyne ziet er goed uit voor tasjes en accessoires.

Geplaatst: 01 mei 2010 12:37
door stinus
Ik snap de must voor polarized niet zo goed. Ik draag zelf altijd polarized brillen omdat ik veel op het water en op de motor zit. Alleen op de fiets vind ik het vrij weinig toegevoegde waarde geven. Ik stond ook voor de keuze welke fietsbril te kiezen en heb voor de BBB winner gekozen. Die is 50 euro en heb er nu al een aantal keer mee gereden in de zon maar nog geen moment last gehad van schitteringen en dergelijke. Gewoon prima rustig aan je ogen alles!

Ik denk dat je voor 100 euro beter een goede niet gepolariseerde bril kan kopen dan wel.

Geplaatst: 01 mei 2010 14:47
door mima
ik heb ooit een bbb winner gekocht met 3 soorten glazen voor nog geen 50 euro. Uiteindelijk wilde ik graag meekleurende glazen en het was mogelijk bij de fm om deze voor de winner te bestellen. Zo heb ik voor nog geen 100 euro een bril met zowel de normale witte, gele en donkere glazen en daarnaast meekleurende. De bbb winner bevalt erg goed, nergens last van en nu keuze te over