Pagina 1 van 1

Nieuwe of 2de handse

Geplaatst: 15 apr 2010 14:43
door timmel
Beste Forumlezers,

Aangezien ik mijn oude fiets wil verkopen omdat deze te klein is geworden, heb ik deze op internet gezet en verkoop ik hem. Wel wil ik mijn wielercarrière voortzetten en heb daarom een nieuwe fiets nodig. De fiets die ik nu heb, heb ik 2de hands gekocht omdat ik nog een beginnende fietser was en alleen maar fiets voor de lol. Nu ik een nieuwe fiets nodig heb was mijn vraag of ik deze het beste weer 2de hands kan kopen of een nieuwe fiets? Aangezien mijn budget niet al te groot is is dit nogal een obstakel, het budget is ongeveer 600 euro en ik weet dat je daar niet super veel voor kunt kopen. Thuis zeggen ze tegen mij dat beter een 2de handse fiets kan kopen omdat een nieuwe fiets van 600 euro nooit iets waard kan! zijn. Is dit waar en wat raden jullie mij aan? Ik had op Internet deze fietsen gezien:

Target
Concorde

Bij de ene is het frame iets bekender bij de ander de afwerking iets beter. Op marktplaats had ik ook nog het een ander gezien bijvoorbeeld:

Knoops (ridley) triton
Columbus

Ik weet nu dus niet wat het verstandigste is om te doen, een nieuwe met mindere afmontage maar met de zekerheid dat hij goed is, of een 2dehandse met betere afmontage maar met de kans dat er een addertje onder het gras zit.

Vriendelijke Groeten,

Tim Denissen

Geplaatst: 15 apr 2010 15:02
door theniiick1
ik zou voor de columbus gaan deze ziet er mij heel degelijk uit en hier ga je nog lang plezier van hebben ik weet niet hoeveel hij ervoor vraagt. De knoops vind ik maar iets speciaal maar dat is mijn gedacht he. je kan ook eens op 2dehand.nl kijken en op kapaza.be hier heb ik de mijne op gekocht

Geplaatst: 15 apr 2010 15:49
door bart75
Zou voor dat geld geen nieuwe fiets kopen maar een gebruikte. Weet niet of ik dat via Marktplaats zou doen. Ga eens langs bij een paar fietsenmakers die kunnen je voor dat bedrag vast helpen met een leuke tweedehands fiets!

Geplaatst: 15 apr 2010 16:25
door dickw
Ben zelf een marktplaats fanaat, maar fietsen kopen blijft natuurlijk een gokje. Ik heb zelf vorig jaar het fietsen weer opgepakt en een mooie fiets (105 + Ultegra) voor 175 Euro gekocht. Wel mocht ik gelijk naar de FM voor een nieuwe trapas (kosten ruim 75 euro), maar dat wist ik al voordat ik de fiets kocht. Nu ben ik alweer ruim 2000 km verder en heb nog geen problemen gehad. Ook voor mijn volgende fiets zou ik niet voor nieuw gaan, maar met geduld de verschillende sites volgen en bij de FM langs gaan. Geduld op het mooie snoepje is een schone zaak. Maar ook mijn volgende fiets wordt zeer waarschijnlijk geen fiets van 3000 nieuwwaarde. Ik weet je frame hoogte niet, maar deze fiets vind ik ook wel wat voor dat geld.

Geplaatst: 15 apr 2010 23:22
door warrior4jah
Misschien heb je ook wat aan deze link?
Ik ken de zaak niet maar kwam deze fiets stomtoevallig tegen omdat ik op het merk cascarsi aan het zoeken was:

http://www.jackmartens.nl/fietsen/detai ... 00CE3AC4A1

Geplaatst: 16 apr 2010 13:41
door fiets123
Ik zou in jouw geval zoeken naar een mooi tweedehandsje met 105 groep. Toch een stuk beter dan tiagra.