Pagina 1 van 2

herstelshakes of voeding

Geplaatst: 15 apr 2011 00:59
door roblaarhoven
Beste fietsers,

Dit jaar ga ik de alpe d'huZes fietsen, dus op dit moment volop in training. Afgelopen zondag ook weer 160 km gehad, maar merk dat ik daarna langer nodig heb om te herstellen. Minimaal 2 dagen.

Ik ben niet zo van de energierepen of gelletjes, eet meestal muslibollen of bananen of snelle jelle etc.

Is het verstandig om na dergelijke tochten extra drank te nemen en wat kan ik dan het beste pakken.

bedankt voor het advies

Rob

Geplaatst: 15 apr 2011 01:10
door tati
Total recovery van M double you met Peptopro werkt bij mij wel goed.
Binnen een half uur na de inspanning innemen.
De smaak vind ik iig niet denderend, maar de dag na een flinke inspanning heb ik wel minder last van mijn beentjes als zonder het spul.

Geplaatst: 15 apr 2011 02:11
door oyah
Pas op dat je in je enthousiasme niet al te veel traint voor dit goede doel. Enkele dagen herstel na 160 kilometer is noodzakelijk!
Voor een sneller herstel nà de Training:

Na een training zijn de spieren beschadigd en is de glycogeenvoorraad (de buffer aan brandstof) afgenomen. Het is op dit moment van belang zo snel mogelijk bouwblokken bij de spieren te krijgen en de glycogeenvoorraden opnieuw aan te vullen. Indien je dit niet doet, zul je minder snel herstellen en zal dit zich uiten in een vermoeid gevoel en extra spierpijn. Koolhydraten krijg je over het algemeen voldoende binnen in de vorm van pasta's, energie drankjes (AA-drink) en fruit. Hoogwaardige eiwitten zijn echter moeilijker in te nemen, waardoor het gebruik van een goed -whey- eiwit na een training van groot belang is. Voor mensen die heel moeilijk massa kunnen behouden (ectomorphen), wordt wel aangeraden te kiezen voor een eiwit/koolhydraat mix (weight gainer).

Indien je 'normaal' bent (mesomorph) of aanleg hebt om gemakkelijk gewicht aan te komen (endomorph), ga dan naar categorie 1 (herstel - eiwitten en aminozuren). Ben je -extreem- slank van jezelf (ectomorph), ga dan naar categorie 2 (herstel - koolhydraten en eiwitten).
(bron: www.fitnessnet.nl)

"Artikel"

Geplaatst: 15 apr 2011 11:00
door bleek
Tja, van 160km herstel nou eenmaal niet zo snel als van 40km. Beste manier om je herstel te bespoedigen is nog altijd een de volgende dag hersteltraining, dus 45min / 1h rustig (!!) peddelen.

Zelf drink ik vaak chocomel direct na thuiskomst van intensieve trainingen, is niet zo duur en er zit de goede verhouding suikers/eiwit in.

Geplaatst: 15 apr 2011 11:10
door scepticus
[quote="Bleek"]Beste manier om je herstel te bespoedigen is nog altijd een de volgende dag hersteltraining, dus 45min / 1h rustig (!!) peddelen.[/quote]

Maar daarmee vul je je glycogeen niet aan, dus een hersteltraining is geen vervanging voor een herstelmaaltijd/drank.

Geplaatst: 15 apr 2011 11:24
door bleek
[quote="Scepticus"][quote="Bleek"]Beste manier om je herstel te bespoedigen is nog altijd een de volgende dag hersteltraining, dus 45min / 1h rustig (!!) peddelen.[/quote]

Maar daarmee vul je je glycogeen niet aan, dus een hersteltraining is geen vervanging voor een herstelmaaltijd/drank.

[/quote]

Met zo'n eiwitshake zoals twee posts hierboven zal je ook weinig glycogeen aanvullen.

Maar ik vind dat je deels gelijk hebt, uiteraard moet er na 160km nog steeds gegeten worden maar dat hoeft - als je de volgende dag een hersteltraining gaat doen - geen hersteldrank binnen 30min te zijn. Dat is imo vooral noodzakelijk als je dezelfde dag nog een keer gaat trainen, of de volgende dag in de ochtend nog een effectieve training wilt draaien.

Geplaatst: 15 apr 2011 21:03
door scepticus
[quote="Bleek"]
Met zo'n eiwitshake zoals twee posts hierboven zal je ook weinig glycogeen aanvullen.[/quote]

Maar het kan mogelijk wel helpen. klikkie

Geplaatst: 16 apr 2011 01:30
door tutti
[quote="Scepticus"][quote="Bleek"]
Met zo'n eiwitshake zoals twee posts hierboven zal je ook weinig glycogeen aanvullen.[/quote]

Maar het kan mogelijk wel helpen. klikkie

[/quote]

Een paar weken geleden ben ik begonnen met het gebruik van de nieuwe After Sports Drink van Dextro direct na thuiskomst. Opvallend vond ik dat de "zware" benen uitbleven en dat ik daags erna aan mijn benen niet kon voelen dat ik een serieuze inspanning had geleverd. Dat de Dextro recovery drank ook nog eens lekker is, maakt het absoluut geen straf om dit drankje te blijven gebruiken.

Geplaatst: 16 apr 2011 16:24
door janvdsande
Ik gebruik nu sinds anderhalf jaar na mijn trainingen SIS Rego Recovery. Het bevalt me prima daar het me het gevoel geeft dat ik gped herstel na een training, en het vult de mineralen en vitamines aan die verloren zijn gegaan door het zweten. daarnaast een ideale combi van koolhydraten en proteinen. Heet drinkt ook nog eens lekker weg...

Geplaatst: 19 apr 2011 12:56
door vermeulen
Sommige clubgenoten zweren bij AH huismerk chocomelk, halfvol.

Schijnbaar hebben ze het op den duur ook in de bidon gedaan tijdens de tocht, maar dat was toch niet zo een succes.

Geplaatst: 19 apr 2011 20:53
door koenraad
Ik zelf neem ook steeds een beker melk met een flinke hoop cacaopoeder (nesquik) met wat whey eiwitten erdoor. Heb eens gelezen in een artikel met een professor dat chocomelk eigenlijk één van de beste hersteldranken is na een een gewone training. Dit omdat je de suikers binnen hebt en ook wat eiwitten. Na intensief en langdurig training heb je echter ook wel wat spierweefsel aangetast en dan lijken die extra eiwitten mij geen slecht idee om spierafbraak te voorkomen.

Geplaatst: 19 apr 2011 21:39
door pierre92
beter nog zijn die Optimel drinks. Die levereren minder vet en een nog betere verhouding eiwit:koolhydraat. Ik drink vaak karnemelk. Gewoon lekker.