Pagina 1 van 1

Ervaring met een 2ehands fiets

Geplaatst: 28 jan 2010 02:05
door cwinter88
Hoofdvraag; wat is jullie ervaring met het kopen van een tweedehands fiets?

MIJN SITUATIE
Ik heb nu een 2,5 jarige fiets op de korrel die +/- 5000 km heeft gereden.
Deze is afgemonteerd met Ultegra 10 speed.
Zo vanaf de plaatjes een prima fiets, maar nu vraag ik mij af wat ik van een fiets als deze kan verwachten. Hoe lang kan die Ultegra-groep bijvoorbeeld nog mee? Heb weinig zin om die al binnen 1-2 jaar te vervangen.

Het is misschien een beetje een moeilijke vraag, maar ik als beginner heb ik nog geen ervaring met fietsen dus ik hoop dat jullie je ervaring met mij kunnen delen.

Hoor graag van jullie!

Geplaatst: 28 jan 2010 02:12
door genesiz
De groep zal nog wel een lange tijd mee gaan, het enige wat je in de loop der tijd zal moeten vervangen zal de cassette en ketting zijn. Deze slijten het meest. Hierna komen de remblokjes en voortandwielen.

Wellicht een nieuw stuurlintje maar dan ben je ook wel klaar. Kabels kun je vervangen als ze stroef lopen maar dan praat je ook niet over hoge kosten. De derailleurs en shifters zullen het erg lang uit gaan houden, daar zal je niet snel problemen mee gaan krijgen.

Wat je bijv. kan doen als je cassette gaat vervangen is het kopen van een setje van een cassette+ketting en dan een extra (dezelfde) ketting erbij kopen. Als je de twee kettingen dan om de 1 of 2 maanden verwisselt slijten deze niet veel en zal hierdoor de cassette ook niet slijten. Aangezien een ketting een stuk goedkoper is dan een cassette is dit op de lange termijn goedkoper.

Geplaatst: 28 jan 2010 10:23
door cwinter88
Bedankt voor je reactie en de tips!
En dat de nieuwprijs bijna 4000 euro was en de fiets nu weg gaat voor minder dan 1000 is geen reden voor argwaan?

Geplaatst: 28 jan 2010 10:43
door genesiz
Dan ben je wellicht genaaid toen je hem kocht of nu je hem ga verkopen :)

Geintje, info over prijzen is lastig te zeggen zolang we geen meer info over de fiets hebben zoals overige componenten en frame.

Geplaatst: 28 jan 2010 10:48
door cwinter88
Haha tot dusver ben ik nog niet genaaid! Ik ben op zoek naar een fiets en probeer op deze manier te zorgen dat ik ook niet genaaid word;)

Het gaat om de volgende fiets:


Misschien kun je me nu beter adviseren?
Overigens zit ik ook nog met het framemaat in de maag. Ik heb zelf een binnenbeenlengte van 85 cm en ben 1.83 m. De huidige eigenaar heeft een binnenbeenlengte van 84 cm. Qua die gegevens moet het dus wel kunnen, alleen zou ik volgens de berekenen eerder een framemaat 56-58 moeten hebben.

Hoor graag even van je/jullie