Pagina 1 van 2

tweede hands bianchi

Geplaatst: 15 jan 2010 14:05
door windsurf70
Ik wil een fiets kopen. Eerst gedacht over nieuw, maar ivm budget en wat ik wil toch maar gaan kijken voor tweedehands. Nu kwam ik deze fiets tegen:

http://link.marktplaats.nl/306928341

Fiets ziet er zeer goed uit op de foto's. Nu heeft deze man een combi Chorus Record. Is dat normaal? Kan dat gewoon?

Weet iemand ook welk type het nu precies is?

Hoeveel zouden jullie ervoor geven. De biedingen die erbij staan zien er nogal laag uit vind ik.

Hoop dat iemand mij op weg kan helpen......

Rob

Geplaatst: 15 jan 2010 14:18
door eelcoz
Ik kan niet goed inschatten wat deze fiets waard is, maar de biedingen die erbij staan zijn een belediging voor de verkoper.

Geplaatst: 15 jan 2010 14:22
door flores
Op de foto inderdaad een mooie fiets en de biedingen zijn natuurlijk belachelijk.
Persoonlijk vind ik het heel moeilijk om een bieding te doen zonder dat je een fiets in werkelijkheid hebt gezien... Combi (Chorus-Record) komt vaak voor en is niet nadelig.

Geplaatst: 15 jan 2010 14:53
door frigo
Het is een ML3 of een SL3 uit de collectie van 2004. Ik heb zelf een SL3 gehad met Ultegra (natuurlijk helemaal fout op zo'n fraaie Italiaanse Schone). De SL3 was een iets lichter frame dan de ML3, beiden met carbon voorvork met een aluminium vorkbuis.

Prima fiets, ik heb de mijne vorig jaar verkocht voor € 850,00

In combinatie met Chorus/Record (zoals Flores al zei, niks mis mee) zou ik voor een dergelijke fiets normaal ook op zo'n bedrag rekenen. Bianchi blijft n.l. toch een zeer geliefd merk. Deze staat echter al een tijdje op Marktplaats. Of dit komt omdat er door de crisis minder vraag is, of dat er iets aan mankeert weet ik uiteraard ook niet. Als je in de buurt woont zou ik gewoon een keer gaan kijken.

Geplaatst: 15 jan 2010 15:57
door feddek
Het probleem is dat fietsen op marktplaats in deze tijd van het jaar voor vaak niet meer dan 2/3 van de werkelijke waarde van de hand gaan... immers het aanbod is erg groot en het aantal winter-fietsers klein. Waarschijnlijk raakt de aanbieder hem nu hooguit kwijt voor 600 euro. Zijn de eerste voorjaarsklassiekers weer vereden en begint het wielerbloed weer wat sneller te kloppen dan kan hij sneller rekenen op de 850 die Frigo noemt. Het is dus aan jou (rob) of je van deze periode (mis/ge)bruik wilt maken.. ik zou in ieder geval zeggen probeer eens een bod van rond de 600, maar ga uiteraard ook kijken en oordeel zelf!

Geplaatst: 15 jan 2010 19:21
door windsurf70
ik heb nu contact gehad met de aanbieder. Hij wil 750 hebben. Vind ik idd niet te veel hoor. Heb 700 terug geboden onder voorwaarde dat ik hem bij bezichtiging in het echt niet slecht er vind uitzien. Maar als ik zo naar stuurlint kijk, wel gebruiks sporen maar geen schade. Hopen op het beste maar.

Dank je voor jullie snelle reacties, laat nog wel weten wat eruit is gekomen.

Rob

Geplaatst: 15 jan 2010 19:34
door Joseba
Ik weet niet wat je van plan bent met de fiets maar als ik er zo naar kijk dan is ie gemonteerd met een "klassieke" dubbel. Oftewel voor twee tandwielen maat 53 en maat 39. Tegenwoordig zijn veel fietsen afgemonteerd met een triple (drie tandwielen voor) of een "compact" (twee tandwielen maar 50 en 34). Dit maakt het voor een beginner makkelijker om bergjes over te komen. Als je serieus wil gaan fietsen en het waarschijnlijk leuk gaat vinden om ook een keer naar de Ardennen te gaan of bv. de Amstel Gold Race te fietsen, zou ik je adviseren om iets te zoeken met een compact of triple.

Dus check dat even goed, anders heb je al snel nieuwe kosten.

Geplaatst: 15 jan 2010 19:41
door windsurf70
joseba,

ja, heb ik me ook al bedacht. Ik had hiervoor een Via Nirone met compact groep. Deze is helaas gestolen. Nu zoek ik vervanging. Dacht dit is wel een mooie fiets voor niet teveel geld. Heb ook gekeken voor nieuwe Via Nirone met shimano Ultegra groep (triple), maar vind dat eigenlijk niet kunnen op een italiaanse fiets. Zal er nog maar eens een nachtje over slapen daar ik weliswaar in zeeland woon, vlak dus moet geen probleem zijn. Maar mijn vriendin in Kerkrade en ik daar toch ook wel wil fietsen. En daar liggen nog wel wat hobbels op het parkoers......

Bedankt voor de tip!

Geplaatst: 15 jan 2010 19:43
door wido
@joseba
Wat een onzin. Wordt compact of triple nu opeens de standaard ??? Voor mij zijn het nog steeds aanpassingen aan de "standaard" hoor !
Tientallen jaren hebben beginners en profs gereden met een 52(53)x42 of 52(53)x39. Wat is daar mis mee ???????

Geplaatst: 15 jan 2010 19:46
door .jeroen.
wido schreef:@joseba
Wat een onzin. Wordt compact of triple nu opeens de standaard ??? Voor mij zijn het nog steeds aanpassingen aan de "standaard" hoor !
Tientallen jaren hebben beginners en profs gereden met een 52(53)x42 of 52(53)x39. Wat is daar mis mee ???????


Het word steeds meer standaard afgemonteerd ja. En omdat profs ermee rijden wil het nog niet zeggen dat het beter is. Vele wielertoeristen halen bij lange na de snelheden van een prof niet..

Geplaatst: 15 jan 2010 19:46
door dj
een klassieke dubbel is natuurlijk wel stoer en problemen krijg je pas als je echt steile heuvels tegenkomt zoals idd in de AGR of Ardennen. Maar dan hoeft het ook geen probleem te zijn: ik heb op mijn Bianchi met Campa Mirage (da's een paar slagen lager) een 28 tandwiel op het pion laten zetten en dat schakelt nog steeds goed. Met 39x28 kom je de Keutenberg wel op als je je een beetje kwaad maakt.

Geplaatst: 15 jan 2010 19:48
door feddek
Mee eens, in het bijzonder de heuveltjes in limburg/ardennen zijn goed te doen met 39/27 ook voor de beginner lijkt mij! In de alpen wordt het anders..