Pagina 1 van 1

hs 33 leidingen inkorten

Geplaatst: 09 apr 2011 10:01
door einnor
volgens de site van magura kun je de leidingen gewoon losschroeven en met een mesje afsnijden, heeft iemand hier ervaring mee en loopt de olie niet uit de leidingen als je deze losschroefd, hoe weet ik bij het terugmonteren dat er geen lucht in de leidingen zit?

Geplaatst: 09 apr 2011 11:53
door huubcs
einnor schreef:volgens de site van magura kun je de leidingen gewoon losschroeven en met een mesje afsnijden, heeft iemand hier ervaring mee en loopt de olie niet uit de leidingen als je deze losschroefd, hoe weet ik bij het terugmonteren dat er geen lucht in de leidingen zit?



zie dit filmpje
Naturlijk kun je ook een stanleymesje gebruiken maar kijk dan uit dat de leiding niet vervormd wordt bij het snijden. Verder een nieuwe knelkoppeling monteren en ja, er kan lucht in de leiding komen of (een beetje olie eruit lopen) die je er vervolgens met een service-kit uit kunt halen (kunt bijvullen)
zie daarvoor dit filmpje

Moraal van het verhaal: als je het goed wilt doen heb je de service-kit nodig.
Anders: veel succes

Geplaatst: 09 apr 2011 12:49
door stampertje
Dat heb ik inderdaad een keer gedaan zoals beschreven in de handleiding en dat ging prima. Die olie is behoorlijk dik, dus die stroomt er niet meteen uit (misschien een druppeltje ofzo). Gebruik wel een goed scherp mesje.