Pagina 1 van 1

Cube Agree juiste kadermaat

Geplaatst: 27 okt 2009 09:52
door guyken
Hallo,

Ik ga op zoek naar een nieuwe racefiets (vooral om toertochten en cyclo's te doen) en heb mijn oog laten vallen op de Cube Agree GTC SL 2010, die naar mijn aanvoelen een goede prijs/kwaliteit-verhouding biedt. Nu heb ik daar enkele vragen over:

1. Hoe zijn jullie ervaringen met Cube? Wat zijn volgens jullie mogelijke alternatieven in dezelfde prijscategorie (2.400 euro)? Ik had al gedacht aan een Eddy Merckx EMX-1, Wilier Izoard, Canyon Ultima CF Chorus,... Of ga ik beter voor een topmodel van vorig jaar dat in de buurt van dezelfde prijs komt?

2. Heeft iemand ervaring met het kopen van een fiets via bike-discount.de waar ze toch wel scherpe prijzen hebben?

3. Dan de voor mij moeilijkste vraag: welke kadermaat neem ik best? Ik heb me een jaar geleden laten opmeten via het programma Bikefitting en kwam uit bij een bovenbuislengte van 55,8, staande buis (c-c) 538. Ik bleek met een te klein kader te rijden (Ridley compact small: bovenbuis 530) en een stuur dat 2 cm te laag stond. Er werd een langere stuurpen gestoken maar daarbij had ik het gevoel dat ik toch ver moest strekken. Ik kreeg ook pijn in de rug, nek en tintelingen in de linkerhand. Moet ik me bij de eventuele keuze toch baseren op bikefitting? Dan zou ik voor de Cube Agree een kadermaat 60 moeten nemen we in vgl met alle andere merken heel groot voor mij is. Of zie ik hier iets over het hoofd?

Alvast bedankt voor wie op deze vele vragen wil antwoorden!nullCube Agree GTC SL

Geplaatst: 27 okt 2009 12:30
door cubeagree
Beste Guyken, heb ik toch een vraagje aan jouw! Heb je de fiets al in levende lijve kunnen zien/voelen? Zo ja, waar heb je deze bekeken?

Ik heb zelf een Cube Agree alu 2009 met sram force. Ben erg te spreken over de fiets. Ik heb geen ervaring met het kopen via bike-discount.

Succes met de jacht ;-)

Geplaatst: 27 okt 2009 12:35
door foosho
Guyken schreef:Ik kreeg ook pijn in de rug, nek en tintelingen in de linkerhand. Moet ik me bij de eventuele keuze toch baseren op bikefitting?
Tuurlijk niet!!

Geplaatst: 27 okt 2009 14:23
door guyken
@ CubeAgree: ik ben van plan zaterdag op Bikemotion de fiets te gaan bekijken en daar eens dezelfde vraag te stellen. Maar wilde hier toch al eens jullie mening tegen die van hen kunnen afzetten. Over bike-discount: ik overweeg een aankoop via hen omdat ik geen deftige Cube-dealer in mijn buurt heb...

@ Foosho: ik heb die Bikefitting spijtig genoeg laten doen nadat ik die Ridley al had. Daaruit bleek dat het stuur 2 cm te laag stond (kon niet meer opgelost worden van stuurbuis was afgezaagd) en de de bovenbuis in combinatie met stuurpen te kort was. Er is dan maar een langere stuurpen gestoken. Daarna had ik het gevoel dat ik te "ver" zat met m'n handen. Vraag is dus: kwamen die klachten enkel van het stuur dat te laag stond (zoals bikefitting aangaf) of ook van de stuurpen die naar mijn gevoel te lang was. Vetrouw ik dus voor de lengte van de bovenbuis op bikefitting of op mijn gevoel?

Geplaatst: 27 okt 2009 14:34
door foosho
Nou ja, je hebt je oude fiets nog, dus ik zou zeggen, steek die lange stuurpen terug (omhoogwijzend om de drop ook goed te krijgen) en probeer het 2 maanden.. blijf je last houden lijkt me het antwoord duidelijk, zit je heerlijk, dan ook ;)

Geplaatst: 27 okt 2009 15:06
door guyken
Dat is het 'm nu net: die Ridley is verkocht wegens die klachten :-)