Pagina 1 van 1

Ideaal fietsshirt/jack winter

Geplaatst: 16 okt 2009 14:11
door otje2
Hoi,

Ik kom er maar niet uit. Ik zoek een soort van longsleeve shirt met windstopper voor rijden in de herfst/winter. Mijn huidige agu jack is gewoon 'crap' vochtregulatie is slecht en ik vind het snel te warm.

Ik wil het in combi met een gewoon zweetshirt gebruiken of als het echt te koud wordt een zweet-thermo shirt.

Ik heb het zelf met -temperaturen niet snel koud op mijn bovenlichaam maar moet echt een ademend shirt hebben.

Ik heb wel een assos gezien: http://www.trentinobikewear.nl/index.ph ... il&aid=396

Wel duur maar mijn ervaring is dat het wel topspul is en ik gebruik het vaak! Weet iemand nog iets vergelijkbaars?

Geplaatst: 16 okt 2009 14:59
door litespeed
Ik heb van Ultima een shirt/jack waarbij het voorpand en de schouders winddicht zijn. De rest ademt dus lekker. Als ik het op de armen te koud krijg, doe ik er armstukken onder. En die heb ik weer in twee dikten waardoor ik verschillende combi's kan maken.

Bikestudio heeft nu heel mooie aanbiedingen voor Ultima kleding.

Geplaatst: 16 okt 2009 15:22
door -divo-
litespeed schreef:Ik heb van Ultima een shirt/jack waarbij het voorpand en de schouders winddicht zijn. De rest ademt dus lekker. Als ik het op de armen te koud krijg, doe ik er armstukken onder. En die heb ik weer in twee dikten waardoor ik verschillende combi's kan maken.

Bikestudio heeft nu heel mooie aanbiedingen voor Ultima kleding.


- Yep Ultima heeft verschillende shirts/jacks met lange mouwen in verschillende prijsklasses. Zie bijv Hier

- Verder maakt het natuurlijk ook uit wat voor onderkleding je eronder draagt. Het ene materiaal is het andere niet en ook de combo onder/bovenkleding kan een betere of minder goede match zijn.

- Winterkleding moet laagjes kleding zijn. Voor de meer koudere dagen neem je niet alleen een ondershirt en een bovenshirt/jack maar ook iets daartussen in wat niet dik is maar wel warme geeft en ook ademend is.

wat is ideaal ???

Geplaatst: 16 okt 2009 15:59
door zzemutahh
tja ,

Ik heb sinds 2 weken een Castelli Spunto (180 in NL, 105 in de UK bij Wiggle).

Volledig windstopper, binnenzijde fleece.

Heb er deze week dankzij de kou (daarvoor heb ik hem gekocht) mooi kunnen uitproberen. Werkte bij 1 graad celsius én regen perfect met slechts een dunne gaatjes odlo (zomer) eronder. Blijf droog ook na 2 uur in de regen. Ben er tot nu toe héél tevreden over.
Maar bij een graad of 10-13 (ik rijd 's ochtends in de kou 23 km naar mn werk en 's middags terug is het veel warmer) is dat eigenlijk al te warm.

Geplaatst: 16 okt 2009 20:37
door velo
Mijn ervaring is het zelfde als van partickh dat de mouwen gewoon niet in overeenstemming zijn met het temperatuurbereik waarvoor dit shirt in de markt wordt gezet.

Ik gebruik dan wel eens armstukken, maar het is verre van ideaal.

Wat je ook kan doen is verschillende soorten zweethemden kopen en dan bedoel ik bv. een herfst shirt (dun met lange mouwen) een wintershirt (dik met lange mouwen etc).

Dan kan je met het zelfde bovenshirt of jack toch een andere temperatuurbereik hebben wat net het verschil kan maken tussen te warm of te koud.

Geplaatst: 16 okt 2009 20:46
door foosho
Heeft iemand ervaring met Gore Windstopper Active Shell? Deze bijv. Het zou veel beter ademen dan gore-tex (volgens de winkelier), maar wel winddicht zijn. Ik vroeg me af met welke temperaturen dit een beetje bruikbaar zou zijn? Ik had er 1 aangehad en voelde goed (was alleen te groot, maar kon besteld worden).