Pagina 1 van 20

DE vrouwen rit van afgelopen zondag (15-11) en aftertalk

Geplaatst: 15 sep 2009 23:00
door superrose
Zeg sinds er hier vrouwen zijn en ik best vaak van vrouwen hoor dat ze het leuk vinden om met een stel vrouwen te rijden, kunnen we niet een dag prikken en gaan rijden nu het nog kan, zeg maar VOORDAT het koud is?

1 hebben jullie daar zin in?
2 waar?
3 wanneer?

Geplaatst: 16 sep 2009 18:50
door whocares
Hier zullen vele dames meedoen .

http://www.leontien.nl/ladiesride/1/s-h ... bosch.aspx , deze is a.s. Zondag.

Geplaatst: 16 sep 2009 19:53
door superrose
ja als ik op zoek was geweest naar een suggestie van een georganiseerde tocht dan had ik daar wel om gevraagd, niet?

Geplaatst: 16 sep 2009 20:17
door bibske
@ Who Cares: Dat is dus niet hetzelfde. Als je gaat voor gratis goodies en daarvoor bereid bent lang voor te wachten, ok. Als je gaat om lekker door te trappen dan kan je voor die 20+ Euro beter wat anders doen.

Ik vind het hele Leontien.nl verhaal echt positief alleen is het een fietstochtje op zondagmiddag en zijn dames op de racefiets absoluut niet de doelgroep. Jammer, want ik vond het wel leuk om met de dames van het raceteam het rondje te rijden. Misschien moet er een pure race variant komen zonder al het comerciele gedoe eromheen, geen goodies maar gewoon eten, drinken en fietsen.

On topic:
Top plan, alleen ben ik de komende maand niet in het land. Waarom geen tocht als het koud is, regen en wind kan ik nog begrijpen maar een koude winterdag is heerlijk! We plannen gewoon een dag en als het regent is dat jammer, gaan we wel shoppen ;)

1. Ja, ik heb interesse
2. Maakt niet uit, daaom bestaan er auto's met fietsendragers
3. na 25/10

Geplaatst: 17 sep 2009 01:11
door globeskater
Mij lijkt het ook leuk om mee te gaan!

waar en wanneer maakt mij niet heel veel uit, al heb ik wel een vrij druk schema ;)

Geplaatst: 17 sep 2009 13:53
door ever
Ik denk dat als je alle opties zo in het midden laat (waar? wanneer?) je niet in korte tijd een ritje voor elkaar krijgt. Dus doe een concreet voorstel voor een datum, tijd en plaats (met evt. meerder opties) en dan zie je wel of er veel animo is. Zo werkt het in ieder geval met de andere forumritten die er georganiseerd worden (zie topics onder "afspraken/meetings")

Geplaatst: 17 sep 2009 14:03
door bibske
superrose schreef:ja als ik op zoek was geweest naar een suggestie van een georganiseerde tocht dan had ik daar wel om gevraagd, niet?

Ik denk dat als je alle opties zo in het midden laat (waar? wanneer?) je niet in korte tijd een ritje voor elkaar krijgt. Dus doe een concreet voorstel voor een datum, tijd en plaats (met evt. meerder opties) en dan zie je wel of er veel animo is. Zo werkt het in ieder geval met de andere forumritten die er georganiseerd worden (zie topics onder "afspraken/meetings"
Met beide eens ;)

Geplaatst: 17 sep 2009 15:01
door ever
[quote="bibske"]Ik vind het hele Leontien.nl verhaal echt positief alleen is het een fietstochtje op zondagmiddag en zijn dames op de racefiets absoluut niet de doelgroep. Jammer, want ik vond het wel leuk om met de dames van het raceteam het rondje te rijden. Misschien moet er een pure race variant komen zonder al het comerciele gedoe eromheen, geen goodies maar gewoon eten, drinken en fietsen.
[/quote]

@bibske, volgens mij laten ze eerst een groep racefietsters vertrekken, zodat die ongehinderd voor de langzamere dames uit kunnen fietsen. Dat commerciele eromheen blijft natuurlijk wel...

Geplaatst: 17 sep 2009 15:36
door spin
Ik ben ook wel in voor een damesritje. Waar wonen jullie ergens? Ik zit in Leiden dus ergens in het groene hart of richting amsterdam zou voor mij het handigst zijn. Maar als het in het weekend is kan het ook ergens anders, bijv. op de Veluwe ofzo.

Wat betreft die tochten voor dames: Ik heb de race-versie van Leontien 1x gereden en dat is op zich best OK, je vertrekt idd als eerste zodat je niet langs allemaal stadsfietsen hoeft te laveren maar druk en commercieel is het wel.

Er is in Belgiƫ (Oudenaarde) sinds dit jaar ook een damestocht, met de suffe naam Ladies Fun Ride, maar die is juist heel rustig en alleen op racefietsen (en ik geloof ook MTBs) gericht, ik vond hem zelf erg leuk om te rijden, ook omdat het weer eens wat anders is qua omgeving.
Zie http://www.fiets.nl/fietsvrouwen.asp?catid=14 (onderaan)

Geplaatst: 17 sep 2009 18:56
door bibske
@ ever klopt, ik was erbij in Rotterdam. Snelle dames vertrekken eerst alleen zijn de stops onderweg dezelfde voor iedereen en daar kwamen de korte en da lange routes ook weer samen. De dames uit de korte route waren dan tegelijkertijd met ons op zo'n punt. Het hele concept is gewoon gericht op en dagje uit met de meiden, beetje fietsen, beetje eten, beetje drinken, beetje kletsen. Je kan het met de racefiets prima doen maar ik vond het een beetje zonde van het geld.

@ Spin: die Belgische tocht wilde ik ook wel doen alleen had ik toen al andere plannen. Als hij volgend jaar weer doorgaat lijkt het me wel een leuke!

Geplaatst: 17 sep 2009 19:10
door ever
[quote="bibske"]@ ever klopt, ik was erbij in Rotterdam. Snelle dames vertrekken eerst alleen zijn de stops onderweg dezelfde voor iedereen en daar kwamen de korte en da lange routes ook weer samen. De dames uit de korte route waren dan tegelijkertijd met ons op zo'n punt. Het hele concept is gewoon gericht op en dagje uit met de meiden, beetje fietsen, beetje eten, beetje drinken, beetje kletsen. Je kan het met de racefiets prima doen maar ik vond het een beetje zonde van het geld.[/quote]

Tja, als het zo in elkaar zit (heb er zelf nog nooit aan meegedaan) dan begrijp ik dat je het zonde van het geld vindt.

En die Belgische tocht: zou zelf nooit helemaal naar Belgie rijden voor een ritje van maar 90 km, dan zijn er zat leuke toertochten in Nederland. Maar ik ben ook lid van een vrouwenwielrenvereniging, dus zat mogelijkheden om een ritje "met de meiden" te maken... :)

Geplaatst: 17 sep 2009 19:26
door superrose
Okay, wat Bibske zegt vind ik eiegenlijk best een okay idee, als het fris is is het inderdaad wel lekker om te rijden.
Ze zei na 25/10, klinkt goed.

Als we nu allemaal drie data geven dan is er vast wel 1 die het meest aansluit.

Daarna de locatie....