Pagina 1 van 4

Fietsen in de winter

Geplaatst: 05 sep 2009 11:20
door tommy22
Hallo allemaal,

Nu het slechte weer er weer langzaam begint aan te komen vroeg ik me af hoe jullie je fietsconditie in de winter op peil houden. Zelf loop ik ook 4a5 keer in de week hard, maar dat zijn toch hele andere spieren die je gebruikt. Dat heb ik wel gemerkt sinds ik er deze zomer ook nog veel bij fiets.
Ik ben wel benieuwd hoe jullie dat in de winter doen, gewoon doorrijden of misschien een alternatieve training. Ik hoor het graag.

Groet Tom

Geplaatst: 05 sep 2009 11:23
door kappa-man
Gewoon doorrijden! Ik heb een oude fiets staan die ik gebruik als winterfiets. Hier maak ik gewoon mijn kilometers op.
Als alternatief duik ik op mijn ATB de bossen in en rij ik wat veldtoertochtjes. Als laatste doe ik aan spinning in de sportschool.

Geplaatst: 05 sep 2009 11:36
door zapperdeflap

Inderdaad,
2 avonden 'n uur spinnen op de sportschool.
En in de weekende bij niet te nat of glad weer gewoon de fiets op,

Geplaatst: 05 sep 2009 11:41
door danthaman
'k Ben van plan om een tacx trainer (imagic/fortius) te kopen voor de "avond trainingen". In het weekend lekker naar buiten toe met de fiets!

Geplaatst: 05 sep 2009 21:48
door c40campy
Veel binnen rijden op de hometrainer, heb net een DVD speler gekocht voor bijna niets, blijft wel saai maar het is beter dan niets doen.

Geplaatst: 05 sep 2009 21:57
door sprintbom
Ik rij winter en zomer op de weg.

Geplaatst: 05 sep 2009 22:16
door timper
In de winter rij ik ook gewoon door, 's avonds met licht op de hybridefiets. Bij slecht weer of voor specifieker trainingen rij ik op de tacx met een dvd-tje.

Maar nu eerst nog genieten van een mogelijke nazomer, een tweetal weken luieren en dan weer heropbouwen.

Eigenlijk rij ik graag in het donker, het heeft iets aparts en het is heeeeeeeeeel rustig in de polders.

Geplaatst: 05 sep 2009 22:34
door simic
In het donker rijden vind ik niks. Hoe sterk een lamp ook is, als je iets op de weg ziet liggen waar je over kunt vallen ben je toch al te laat. In de winter rijd ik ook gewoon door. Dan rijd ik op een fiets die me niks boeit en die zo vies mag worden als het maar is. Gisteren en eergisteren ook lekker in de regen en stormachtige wind mee gefiets, geen zorgen dat mijn fiets vies wordt maar gewoon karren!

Hiernaast schaats ik in de winter ook nog wat marathons en schaats veel op lange duur.

Geplaatst: 05 sep 2009 22:38
door stokie
Amsterdam, Apeldoorn, Alkmaar.. de wielerbaan op.. Lekker kilometers blijven maken in de winter onder aangename omstandigheden.

Geplaatst: 05 sep 2009 23:39
door bingohome
Als het weer het toelaat (geen sneeuw/ijsel/regen) elk weekend een rit van een uur of drie, en een of twee keer door de week 's avonds een uurtje op de tacx. En elke dag naar mijn werk en terug, is maar 4 a 5 km, maar met een gemeen bruggetje halverwege:-)

Geplaatst: 05 sep 2009 23:49
door pinaride
Ik rij het hele jaar door woon-werk. Dat is zo'n 30km per dag. In de winter gebruik ik 'n cyclocrosser met racebandjes en als het echt slecht word leg ik crossbanden. Verder 2x per week op de Tacx, voornamelijk interval en krachttrainingen. In het weekend 'n langere duurtraining in D1 van 2 tot 2,5 uur op de weg, afhankelijk van het weer natuurlijk. Of in plaats daarvan een ATB tourtocht van 40km.