Pagina 1 van 3

[2500 euro] Nieuwe racefiets

Geplaatst: 27 aug 2009 15:19
door pater80
Na 4 jaar en 12.000 km op mijn beginnersfiets te hebben gefietst (Ridley Geryon 2004, Sora afmontage) heb ik besloten mijzelf te trakteren op een mooie nieuwe fiets. Ik zoek naar een fiets van rond de EUR 2.500,-.

Waar ik op let is: afmontage, gewicht en duurzaamheid. En het oog wil ook wat.

Aangezien ik toch emotioneel gehecht ben geraakt om mijn Ridley, was dit ook de eerste plek om te gaan zoeken. Zo kwam ik uit op de Ridley Damocles uit. Een mooi fietsje, die ik voor EUR 2400,- op de kop kan tikken.

Naast de Ridley Damocles vind ik dit ook wel een erg mooi fietsje:
Bulls Night Hawk 3

Praktisch geen info verder op internet te vinden qua gebruikerservaringen, maar waarmee deze fiets is afgemonteerd + het gewicht (7,2 kg) en het feit dat ik hem voor rond de EUR 2500,- kan krijgen, spreekt mij wel aan.

Moeilijk allemaal, zeker omdat er zo weinig inhoudelijke informatie over de desbetreffende fietsen te vinden is. In het lagere prijssegment vind je voldoende reviews, maar zodra je hoger komt, dan houdt het een beetje op.

Ik ben benieuwd of mensen ervaring hebben met een van deze fietsen en wat ik het beste kan kopen. Suggesties voor andere fietsen in dezelfde prijsklasse, maar van betere kwaliteit is welkom.

Geplaatst: 27 aug 2009 15:28
door eelcoz
Zelf zoek ik in een iets lagere prijsklasse, maar ik weet wel dat er een aantal maanden geleden een stuk in Fiets heeft gestaan waarin fietsen van rond de 2500 euro werden besproken. Ik weet zo snel niet welk nummer dat was en waar je dat terug zou kunnen vinden. Iemand anders misschien?

Geplaatst: 27 aug 2009 15:42
door corniel
Tja, mensen die een budget hebben van boven de 2000 euro kopen nu eenmaal heel vaak een fiets die niet een-op-een uit de catalogus komt. Ze kiezen zelf een frame, groep en wielen. Heeft dat ook veel minder zin om dat te gaan zitten reviewen, al dan niet online.

Het zijn beide prima fietsen, maar is het wat je zoekt? Dat ligt aan wat jij wilt. "Het oog wil ook wat" schrijf je, tja: ik vind beide fietsen (frame dan) niet mooi, maar dat is zo persoonlijk, daar kunnen we je gewoon niet bij helpen. En het is heel hip om te zeggen dat je fiets 7,2 kg is, maar als ie 8,0 kg is, ga je het niet merken tijdens het fietsen. ;)

Daarnaast: je laat twee carbonnekes zien, wil je dat? Staal of Titanium kan ook. En misschien wel het belangrijkste: wat ga je er (voornamelijk) mee doen? Cyclo's, wedstrijden, toertochten, woon-werk?

Geplaatst: 27 aug 2009 17:06
door -divo-
Pater80 schreef:
Praktisch geen info verder op internet te vinden qua gebruikerservaringen, maar waarmee deze fiets is afgemonteerd + het gewicht (7,2 kg) en het feit dat ik hem voor rond de EUR 2500,- kan krijgen, spreekt mij wel aan.

Moeilijk allemaal, zeker omdat er zo weinig inhoudelijke informatie over de desbetreffende fietsen te vinden is. In het lagere prijssegment vind je voldoende reviews, maar zodra je hoger komt, dan houdt het een beetje op.



google op >>
ridley damocles review

Geplaatst: 27 aug 2009 17:16
door patmaessen
Here we go again:
Canyon, Cube, Red Bull etc etc, heel veel kwaliteit / techniek, zonder al te veel toeters en bellen, lees emotie, tegen zeer scherpe prijzen. Ik zou je geld nog 1 maand vasthouden en naar de bikemotion in Utrecht gaan. Zal een wereld voor je open gaan en zul je ook zien dat je voor 2000 euro uit een heleboel fietsen kunt kiezen. Suc 6.

Geplaatst: 27 aug 2009 19:12
door tomtom
Dat gewicht van 7,2 kg zou ik maar een nawegen de meeste fabrikanten overdrijven schromelijk (Red Bull o.a.)! Ik heb inmiddels 2 Canyon's CF's die zeer dicht bij de opgegeven waardes komen. De Canyon AL die ik heb nagewogen komt zelfs onder de opgegeven waarde! Overigens merk je een verschil van ca 8 naar ca 7 kg wel degelijk maar ook de stijfheid, geometrie etc etc zijn uiteraard erg belangrijk.

Geplaatst: 27 aug 2009 19:15
door corniel
@tomtom: je gaat er niet significant harder van fietsen, dat is mijn punt. En in sommige gevallen gaat het wel ten koste van de stijfheid en/of betrouwbaarheid.

Geplaatst: 27 aug 2009 19:17
door eelcoz
Corniel schreef:@tomtom: je gaat er niet significant harder van fietsen, dat is mijn punt. En in sommige gevallen gaat het wel ten koste van de stijfheid en/of betrouwbaarheid.


+1

Stond er niet een artikel in Fiets waarin uitgerekend werd dat een kilo lichter (met bepaalde waarden voor lichaamsgewicht etc.) op het vlakke een winst van 3 sec. per uur oplevert. Bergop is het verschil natuurlijk een stuk groter, maar ook daar moet je het niet overdrijven.

Geplaatst: 28 aug 2009 11:46
door pater80
Oh, het heeft in mijn geen haast, ik ga pas over einde seizoen een nieuwe fiets kopen. Ik zit alleen nu in de oriënterende fase. Het valt me alleen op dat sommige fietsen van bepaalde merken met een lagere afmontage voor een hogere prijs verkocht worden. Dat zal wel het stukje emotie zijn.

De fiets zal voornamelijk gebruikt worden voor toertochten van circa 80 tot 200 km per keer. Dit jaar voor het eerst in België en Frankrijk gefietst en dan merk je toch dat een 39x26 wat zwaar is als je de Mont Ventoux beklimt... Dus wellicht dat ik voor compact ga.

Wat is dat verhaal van BikeMotion in Utrecht? Is daar meer info over?

Geplaatst: 28 aug 2009 11:57
door tomtom
@corniel + eelcoz; tuurlijk is het gewicht niet zaligmakend en het verschil zal (zeker vlak) tegen een constante snelheid miniem zijn. Zowel bij het in gang komen als bij heuvels maakt het wel degelijk uit (uiteraard speelt het gewicht van bewegende delen en met name de wielen een belangrijke rol). Canyon maakt zeer lichte frame dat ook nog eens als beste (stijfheid, duurzaamheid etc etc) getest worden....dus blijkbaar kan die combi best goed!

@Pater80; lagere afmontage is zeker niet alleen emotie. Hoewel sommigen anders beweren (alleen het gewicht zou het verschil zijn) heb ik duidelijke verschillen gemerkt tussen bijvoorbeeld de Ultegra groep, en de DA 7800 en daarna 7900 (overigens komt dit ook duidelijk naar voren in testen).!

Geplaatst: 28 aug 2009 15:28
door patmaessen
Pater80 schreef:Wat is dat verhaal van BikeMotion in Utrecht? Is daar meer info over?


http://www.bikemotionbenelux.nl/nl-NL/Bezoeker.aspx

Geplaatst: 28 aug 2009 15:47
door corniel
Ik blijf erbij dat 1 kilo winst op een fiets (wielen uitgezonderd) niet gemerkt wordt tijdens het fietsen, of het moet negatief zijn. (Minder stijf, degelijk).

Maar de TS wil een mooie fiest. En een goede. BikeMotion is zeker een goed idee voor de orriëntatie. Wij kunnen de TS niet vertellen wat ie mooi moet vinden.