Pagina 1 van 1

Garmin Edge 705

Geplaatst: 14 aug 2009 09:02
door tandjebij
Hallo allemaal

Ik heb sinds kort een Garmin edge 705,maar nu is er nogal wat software te koop waar je niet alles mee kunt ,waar je vaak pas later achter komt.
Wie kan mij vertellen wat nu de beste keus is als ik een route van te voren op de pc wil uitstippelen en dan deze naar de edge kan overdragen om hem na te fietsen.
Ik heb zelf Topo NL maar deze is niet routeerbaar,Topo BeLux wel maar ik woon daar niet en dus zal ik deze wat minder gebruiken.
Nu heb ik gelezen over Onroute maar daar stonden niet al te beste recensies bij dus wie kan mij door dit oerwoud heen helpen.


Grtzz Tandje Bij

Geplaatst: 14 aug 2009 09:18
door japiecarbon
Via gpsies.com kun je routes intekenen, en loaden naar je 705. heb je geen software voor nodig.
Ik heb nog wel city navigator voor je, deze kan wel routes berekenen.

Geplaatst: 14 aug 2009 09:45
door stillekracht
Wat mij betreft is OnRoute het minst slecht. Helaas moet je daar ook niet opkijken als je fietspaden op wordt gestuurd waar je eerst een hek open moet doen waar je heupen net door kunnen. Af en toe ook wegen die er nog niet zijn.

Hte goede nieuws is dan OnRoute begrijpt dat je bijvoorbeeld bij Vianen en Zaltbommel gewoon de sloten over kunt fietsen. CN stuurt je via het Oosten van het land. Dan wordt het toch wel een erg lange route.

Met OnRoute heb ik het itt CN nog niet meegemaakt dat ik op de snelweg uitkom.

Het zou netjes zijn als de fabrikanten gezien hun prijzen eerst hun ontwikkeling wat verder voortzetten.

Geplaatst: 14 aug 2009 12:01
door 1900b
Nog een stem voor gpsies.com. Gemakkelijk via google maps routes intekenen en als gpx file dowloaden naar de edge. Zonder extra kaartsoftware zie je de route als paarse lijn op het scherm die je volgt (met (te veel) instructies wanneer van koers te veranderen). Helaas zie je niet de wegen zoals op een tomtom oid, daarvoor zal je wel aanvullende software moeten aanschaffen. Werkt prima!

Geplaatst: 14 aug 2009 12:24
door spin
Ik merk dat ik in de praktijk zelden routes van tevoren uitteken. Teveel werk. Ben je een halve dag bezig voor je eens kan gaan fietsen. Ik download vooral bestaande routes of ik sla mijn eigen op goed geluk gefietste routes op zodat ik ze later nog een keer na kan fietsen.

Het is wel handig om een kaart in je garmin te hebben zodat je naar huis kunt navigeren als je echt de weg kwijt bent, en zodat je de routes die je op gpsies of bikely hebt uitgetekend of gedownload ook daadwerkelijk kunt zien op de kaart (al kan dat met TopoNL ws ook), maar verder doet het er in mijn ervaring niet zo heel veel toe. OnRoute ken ik nog niet maar als ik het zo hoor is dat dan misschien wel de beste optie.


Geplaatst: 14 aug 2009 12:51
door henkv
Nog een stem voor gpsies.com en dan overzetten als crx file. Is niet veel werk, (follow roads checkken) locaal kun je je route aanpassen waarbij je het lijntje op de garmin in de gaten houdt.

Geplaatst: 14 aug 2009 22:16
door whocares
[quote="HenkV"]Nog een stem voor gpsies.com en dan overzetten als crx file. Is niet veel werk, (follow roads checkken) locaal kun je je route aanpassen waarbij je het lijntje op de garmin in de gaten houdt.[/quote]

GPX tracks en herbereken uit , ook geen probleem en hetzelfde met CRS . Alleen bij GPX wel aanwijzingen. Je kunt ze zelfs alle twee aanzetten. En als je dus een keer moet afwijken , het lijntje blijft staan en dus kun je de route weer gemakkelijk terugvinden . Ik geen de route wel een ander kleur , omdat de roze lijn nog wel eens hoeken afsnijdt . Ik neem een opvallende licht kleur anders dan roze of zwart en dan is de route goed te zien.

Geplaatst: 15 aug 2009 21:50
door ludwig
Vandaag gereden met de Edge 705, reeds 1370 km mee gereden, nooit probleem gehad, maar vandaag deed hij iets vreemds. Ik zat aan 92 km afgelegd en opeens schiet hij door naar 17978 km afgelegd, niets speciaals gebeurd, kan geen reden bedenken waarom hij dat deed. Naarmate ik verder reed bleef hij verder gewoon kms correct bijtellen bij dat absurde aantal afgelegde km.
Vreemd is ook wanneer ik deze rit wil overladen naar mijn computer, dit niet gebeurt. Deze rit wordt niet overgedragen. Bij het totale aantal km op de edge is het absurde aantal km wel bijgeteld.
Heeft iemand dit al meegemaakt en wat kan de reden zijn ?

Geplaatst: 15 aug 2009 23:20
door tandjebij
weet iemand ook waar ik de onroute op cd kan kopen?

grtzz Tandje Bij

Geplaatst: 15 aug 2009 23:42
door stillekracht
[quote="Tandje Bij"]weet iemand ook waar ik de onroute op cd kan kopen?

grtzz Tandje Bij[/quote]


Kijk eens op de site van Onroute

Geplaatst: 17 aug 2009 11:21
door rnldzm
@Ludwig

Ik heb dat probleem ook wel eens meegemaakt met m'n Edge 305. Plotseling meer dan 6000 km gefietst. Bij het laden van de gegevens in MapMyRide.com kreeg ik een foutmelding. Laden in het trainingcentrum ging wel. Ik heb later een export gemaakt van de data en deze na een conversie bekenen in een spreadsheet. Toen bleek dat op een bepaald tijdstip de coordinaten 0,0000 N 0,0000 E (dus even op en neer naar de evenaar) waren vastgelegd.

Geplaatst: 17 aug 2009 19:44
door jandoedel
Op Bikely kun je routes uitstippelen, downloaden. Hier vind je meer informatie, waaronder een verwijzing naar www.coursemapper.com.