Pagina 1 van 1

Cateye vs Bm Ixon

Geplaatst: 09 jul 2009 20:13
door chm
Ik ben in het bezit van een Cateye strada wireless en monteer daarnaast wel een een BM Ixon ledlamp voor donkere omstandigheden.
Nu blijkt dat als ik de lamp aanzet het signaal van mijn Cateye zodanig word beinvloed dat de Cateye geen data meer door, simpel gezegd hij geeft geen snelheid meer weer.
Herkend iemand dit probleem?? zo ja is het op te lossen, ik heb Cateye gemaild maar deze geven geen antwoord hopelijk een van u wel.

Geplaatst: 10 jul 2009 08:48
door tregter2
Zelde probleem nu met Trelock bb4000 en b & m xion Iq speed.
de electronica wekt een storings veld op dat in de frequentie range van de snelheids en cadans sensoren zit.
Ik heb email contact gehad met Trelock en B&M maar die zwijgen in alle talen.
de lamp zou een betere afscherming moeten hebben maar is zodanig klein dat zelf pimpen moeilijk wordt.

quote van bumm.de faq:

Kombination von Funktachos mit LED-Scheinwerfern

Bei der Kombination von LED-Scheinwerfern mit Funktachos kann es zur Beeinträchtigung der Funkübertragung kommen (Fehlerhafte Werte beim Funktacho werden angezeigt), digitale Funktachos sind deutlich weniger störanfällig als analoge.

Eine Reduzierung der Beeinträchtigung erreicht man durch einen größtmöglichen Abstand zwischen LED-Scheinwerfer und Funktacho. Ein störungsfreier Betrieb ist nach derzeitigem Stand u.a. mit der digitalen Funktacho-Serie (C1DS, C2DS, C3DS, C4DS) der Firma VDO gegeben.

Führenden Herstellern von Funktachos ist diese Problematik bekannt - es ist damit zu rechnen, dass neben störungsfreien Funktachos der Firma VDO auch Funktachos anderer Hersteller weniger störanfällig werden.

zurück

unquote

Geplaatst: 12 jul 2009 15:07
door ijzerenbriek
Haha, je zit met een EMC probleem!!
Je LED lamp wordt gevoed dmv een batterij en om die batterij zo ver mogelijk te kunnen uitmelken zit er een converter tussen die op behoorlijk hoge frequentie kan werken. Op die hoge frequentie's wordt een draadje of een baantje op een print al vlug een antenne. Die antenne zit dus waarschijnlijk te zenden op een frequentie die interfereert met je fietsscomputer met jouw problemen tot gevolg.
Op het werk ontwikkelen wij displays voor militaire doeleinden en daar wordt er zeer nauw gelet op EMC in al zijn aspecten, ik vermoed dat er niet naar EMC omgekeken wordt voor een fietscomputer of fietslamp.

Als je je wil verdiepen in EMC dan heb je echter hooooooopen tijd nodig.
Wat je eens kan proberen voor de fun is je ganse ledlamp in alufolie wikkelen en die alufolie verbinden met de min van je batterij. Veel kans dat het probleem opgelost is.

Geplaatst: 19 sep 2009 22:02
door cb
Ik heb hetzelfde probleem met de B&M Ixon IQ en de Cateye Micro Wireless.
Ik heb het opgelost door de Ixon IQ en de Cateye 21 cm uit elkaar te plaatsen.
Ik heb er nu geen probleem meer mee maar zowel de computer als de lamp staan nu op een plaats waar ik ze niet wil hebben. Gaat weer een puzzle worden om daar uit te komen. Of een computer met draad kopen.
Zijn er techneuten die een manier weten om de lamp af te schermen?

Geplaatst: 20 sep 2009 00:55
door ijzerenbriek
Je lamp opendoen en als het lukt de binnenkant volledig met alufolie bekleden en die alufolie met de - van je batterij verbinden. Zo creeer je een soort kooi van Faraday waar geen stralen uit raken.

Geplaatst: 20 sep 2009 04:05
door cb
Ok, ik ga proberen de lamp voorzichtig te openen en de alufolie aan te brengen.