Pagina 1 van 3

Iets te doen hebben in augustus

Geplaatst: 07 jul 2009 18:21
door smeets
Laat ik het zo zeggen: ik ben een Bourgondiër die de geneugden des levens weet te waarderen. Een goed glas wijn, een copieus diner, ik weet het op waarde te schatten. Mijn drukke - ja dat kan ik wel stellen - baan in de (sport)journalistiek, is niet altijd even goed voor de lijn geweest.

Geïnspireerd door het grootste jaarlijkse sportevenement in juli - wat zowel als moet en mens anders doen in juli? - liefhebber als beroepshalve al enige decenia volg, ben ik van voornemens ook zelf deze sport actief te gaan beoefenen. Om de rest van het jaar door te komen.

Natuurlijk heb ik geïnformeerd bij mijn goede vrienden de Baron (ik mag Eddy zeggen), en Jan, maar zij hebben zo hun eigen belangen, dus daarom stel ik hier de vraag: wat voor fiets zou u mij adviseren?

Geplaatst: 07 jul 2009 18:34
door tati
een loeki ;)

Of een van Raam

Geplaatst: 07 jul 2009 18:37
door smeets
Een loeki? U bedoelt de fabrikant van die moderne toeclips? En een Van Raam zegt mij zo een-twee niets: licht mij bij.

Geplaatst: 07 jul 2009 18:49
door tati
Smeets schreef:Een loeki? U bedoelt de fabrikant van die moderne toeclips? En een Van Raam zegt mij zo een-twee niets: licht mij bij.



http://www.vanraam.nl/pages/producten.php

En loeki, wie heeft er niet op leren fietsen ;)

Geplaatst: 07 jul 2009 19:20
door colnagofreak
Misschien is dit iets voor U, dan kunt u gewoon verder genieten van de geneugten des levens.

[img=http://members.chello.nl/aberge2/images ... fiets1.jpg]

Geplaatst: 08 jul 2009 09:44
door jeannelissen
Waarde collega,

Hoewel mijn leeftijd het moeilijk maakt om zelf nog actief bezig te zijn met de edele wielersport, kan ik je nog wel adviseren. Zoals je weet ben ik op wielerkennisgebied een wandelende (gaat ook steeds slechter) encyclopedie. Ik zou gaan voor een stalen frame van het reeds lang uit de gratie zijnde merk RIH.

Geplaatst: 08 jul 2009 11:11
door smeets
Jean, vriend! Wat leuk jou hier te treffen. Ik had gisteren - onder het genot van goed glas rode wijn - een gesprek met zeer sympathieke man: Gérard Vroomen. Die is dus naar Canada gegaan - eerst naar Montreal, daarna na Vencouver. En daar heeft ie een fiets met hersenen gemaakt! Is hiet niet fantastisch? Dat een Nederlander dat doet?

Enfin, ik zie wel wat in zo'n hersenfiets, in een Cervélo. Overigens niet in zo'n tijdritmachine. Volgens Maarten kan je daar helemaal niet me sturen. Maar welke hersenfiets dan wel?

Het moet me overigens wel van het hart dat ik me door sommigen - nee, jij niet Jean, jij goede vriend - alhier niet fantsoenlijk bejegend voel. Ik ben op zoek naar een racefiets, en u komt met allerei - vast zeer geestig bedoelde - suggesties waar ik niets mee kan.

Geplaatst: 08 jul 2009 11:14
door ace1978
Zo'n fiets lijkt me ook wel wat. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen.

Geplaatst: 08 jul 2009 12:44
door hamer
Zou iig genoeg spaken nemen!

Geplaatst: 08 jul 2009 13:04
door smeets
Beste Hamer,

Genoeg spaken? Om het gewicht te dragen? Ik begrijp wat je bedoelt. Het is waar, het is waar. Dat is zo mooi aan fietsen, die confrontatie. Maar wat adviseert u?

De opmerking van de heer Ace1978 geeft natuurlijk geen pas. Als je - net als ik - wat langer meeloopt, dan leer je vanzelf met enig respect te spreken over mensen die meer berijkt hebben in de wereld. De opmerking is zeer aanmatigend, wat zeg ik, ontfatsoenlijk. Zo gaan wij grote mensen toch niet met elkaar om, nee toch?

Geplaatst: 08 jul 2009 13:10
door Supergrover
zucht.....

Geplaatst: 08 jul 2009 13:13
door andromeda
Afbeelding?