Pagina 1 van 1

Wiel plaatsen of rem bijstellen?

Geplaatst: 29 mei 2009 14:00
door bartjebart
Beste collega's,

heb donderdag mijn eerste racefiiets gekocht. Wauw!! Wat een super gevoel om daar op te fietsen zeg.

Vanaf de FM heb ik hem met de auto meegenomen. Voorwiel eruitgehaald.
Nu komt de velg bij terugplaatsing tegen de remschijf wanneer ik naar mijn idee het wiel recht plaats. Kan ik nu een beetje met het wiel spelen? Of moet ik de rem opnieuw instellen en hoe moet dat dan? Ook merk ik dat er een heel kleine slag in het voorwiel zit.

Kunnen jullie mij wat advies geven?

Alvast bedankt, groetjes Bart

Geplaatst: 29 mei 2009 14:28
door sluit
als er een slag(je) in je wiel zit dan zou ik gelijk teruggaan naar de FM. Kan ie je gelijk laten zien hoe je je voorwiel centreert t.o.v. je voorvork en hoe je je rem daarna netjes plaatst. Wellicht heb je bij het plaatsen van je voorwiel de remhoef niet losgezet en is daardoor het wiel tussen de remblokjes doorgedrukt wat nu een scheve stand van je remhoef tot gevolg heeft.

Geplaatst: 29 mei 2009 16:05
door bartjebart
Sluit schreef:als er een slag(je) in je wiel zit dan zou ik gelijk teruggaan naar de FM. Kan ie je gelijk laten zien hoe je je voorwiel centreert t.o.v. je voorvork en hoe je je rem daarna netjes plaatst. Wellicht heb je bij het plaatsen van je voorwiel de remhoef niet losgezet en is daardoor het wiel tussen de remblokjes doorgedrukt wat nu een scheve stand van je remhoef tot gevolg heeft.


Ja dat klopt. was ik idd vergeten. Ga morgen weer een stuk fietsen en ga dan eerst even langs de FM. Is het lastig om zon scheve remhoef weer recht te zetten?

Geplaatst: 31 mei 2009 21:32
door peedsbikes
Gewoon met de hand het remmetje terug drukken tot die voor je gevoel in het midden staat. Wiel erin, rustig de rem in knijpen en kijken welke kant van je remblokjes het eerst je velg raakt, dan finetunen met dat kleine schroefje(denk in jou geval een kruiskopje) dat je daar heel eenzaam ziet zitten op je remhoef.

Geplaatst: 02 jun 2009 12:28
door bartjebart
Ja inderdaad peedsbikes. Ben even terug naar FM geweest en was gewoon rem met de hand terug duwen. In 1 minuutje slagje uit mn wiel gehaald. Hij vroeg nog of ik ergens tegen aan was gereden... nee had pas 1x gefietst, dus wel beetje raar dat er een slag in zat. zaterdag mn eesret 60K gemaakt. Ging helemaal lekker, windje tegen heen en vliegen terug.
Bedankt voor deze tips en er komen vast nog meer vragen... gr Bart

Geplaatst: 02 jun 2009 17:38
door peedsbikes
Soms lijken dingen erger dan het in werkelijkheid is, en sommige dingen worden door medeforumleden opgeblazen tot enorme problemen.

Succes in iedergeval met je rennerscarriere.