Pagina 1 van 2

Campa Vento?

Geplaatst: 24 mei 2009 23:16
door webbers
Hoi,

Ik wil volgende weekend eens bij een FM langs voor een Wilier Izoard met Campa Centeur Carbon montage. Ik twijfel nog over de wielen. Campa Vento lijkt leuk, maar wellicht zet ik toch gelijk maar iets beters eronder. Zit dan te denken aan Easton of een anders setje Campa's. Iemand nog suggesties in deze prijsklasse? Ik weeg 82 kg.

Cheers!
DW

Geplaatst: 24 mei 2009 23:26
door de zwarten
Misschien klink ik nu als een gebrainwashte campa fan, maar een collega heeft 2 jaar geleden vento's gekocht (via mij), en die wielen lopen nog altijd super.
Het lijkt alsof duurdere wielen wel beter moeten zijn, maar ik garandeer je dat je het verschil nauwelijks gaat voelen. Je bedriegt infeite jezelf, omdat je 'denkt' dat het meer moet kosten om goed te zijn. Niet dus bij Campa Vento's. Het zijn natuurlijk ook geen superwielen, maar het is niet omdat de concurrentie slechtere wielen heeft die ook nog eens duurder zijn, dat je je daardoor moet laten leiden.

Geplaatst: 24 mei 2009 23:35
door ericpeters
Heel veel fietsen worden afgeleverd met slechtere wielen dan Vento's. Misschien wel iets zwaarder dan Eurus of Zonda en geen instelbare lagers maar ze bollen net zo strak en ze zijn eigenlijk belachelijk goedkoop. Als je wil upgraden ga dan voor Zonda's of Fulcrum Racing 3.

Geplaatst: 25 mei 2009 00:35
door webbers
Dank voor de geruststellende berichten. Was heel even bang dat de wielen zouden tegenvallen. Over de Centaur Carbon groep die ik erop wil laten zetten las ik ook al niet al te positieve verhalen.

DW

Geplaatst: 25 mei 2009 01:05
door de zwarten
haha, je wilt dus een fiets kopen met flutwielen en een onbetrouwbare groep ;)
Leve het consumentenvertrouwen :D
Centaur Carbon is niet mis, maar ik zou altijd voor minstens Chorus, of hoogstens Veloce gaan. Er tussenin is (voor mij) het halve werk. Centaur heeft geen gelagerde shifters, dus de duurzaamheid zal toch iets minder zijn dan de topgroepen, en de mooie harde 'klik' heb je ook al minder. Remmen, cranks, ketting, cassette,... zijn allemaal gewoon zeer goed.

Geplaatst: 25 mei 2009 10:29
door webbers
Met mijn'consumentenvertrouwen' is weinig mis. Ik wil een dergelijke aankoop alleen graag even spiegelen aan de experts op dit forum. Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik geef niet iedere week tweeënhalf duizend euri's aan de fiets uit.

Over de Centaur las ik op dit forum dat het kwalitatief minder zou zijn dan de Centaur van 2006/2007. Ik heb echter ook gewoon een budget en vind de carbon Centaur er wel mooi uitzien, zeker op de door mij gewenste fiets. Als ik kijk naar hoe ik de fiets/groep zal gebruiken zal het waarschijnlijk allemaal wel meevallen.

Nogmaals dank voor alle reacties.

Geplaatst: 29 sep 2009 14:45
door cokm
Ga jij er nou maar vanuit dat je met de keuze voor italiaans materiaal een prima deal maakt.

Ik zelf 95 kg rijd op een Wilier Mortirolo met Campa Zonda wielen en een Chorus groep.
heb nog geen dag spijt gehad van mijn keuze.
De vento wielen kunnen belast worden tot een gewicht van 100 kg.
Met de Cetaur groep lijkt mij ook niets mis, ik wil deze ook voor het frame van mijn zoontje gaan gebruiken net zoals de Vento wielen trouwens.

Geplaatst: 30 sep 2009 13:01
door tom1
een upgrade van je vento wielen, binnen het campa assortiment
neutrons, iets lager( meeste mensen vinden dit niet zo mooi)
maar wel super stijf.

eurus maar die prijs is nog wel een stukje hoger

Geplaatst: 30 sep 2009 14:47
door ijzerenbriek
Vento's zijn zoals hierboven gemeld heel goeie wielen maar hebben één nadeel: ze zijn aan de grote kant en bepaalde banden erop leggen is een echt PITA.

Geplaatst: 30 sep 2009 18:16
door frigo
Ik vind persoonlijk de Centaur-ergopowers lekkerder schakelen dan de Chorus-variant. Juist het ontbreken van de lagers maakt ze 'hufterproof', het schakelen gaat lichter en zeker net zo precies en ze zijn nog iets lichter ook (voor de weightwinny's)!

Het zal best zo zijn dat ze gevoeliger zijn voor slijtage, maar tegen die tijd heb ik waarschijnlijk m'n fiets ook al vervangen. Centaur is uiteraard 10-speed en Chorus is 11-speed, dit maakt het grote verschil in aanschafprijs...