Pagina 1 van 1

Mening Madone 4.7

Geplaatst: 03 apr 2009 16:05
door martin69
Sinds kort ben ik eigenaar van een Madone 4.7. Uit de lezerstest van de nieuwe fiets blijkt dat de testers niet zo zijn te spreken over deze Madone. Zelf kan ik me wel vinden in het verhaal dat de voorkant wat slap aanvoelt, bij het optrekken uit stilstand trek ik het voorwiel weg. Verder vind ik het wel een goede fiets hij zit comfortabel, rijd lekker en heeft voor mij een goede geometrie. Heeft iemand dezelfde ervaring met deze fiets? Uit verhalen begreep ik dat de Madone's niet als stijfste frame's worden gemaakt, maar wel comfortabel om zo lang mogelijk tochten mee te maken. Deelt iemand deze mening. Groeten

Geplaatst: 03 apr 2009 16:40
door marco39
ben 2 weken eigenaar geweest van een 6.9 met dura-ace, en deel je mening volkomen.
Het frame blinkt wat stijfheid betreft bij de balhoofdbuis niet uit, slap, hard rijden met een licht verzet gaf veel instabiliteit. Heb de fiets uiteindelijk vanwege de slechte lak, die losliet op de balhoofdbuis geruild voor een Pinarello prince. De 6.9 was heerlijk licht maar dat mag wat mij betreft niet ten koste gaan van stijfheid.
Gr.

Geplaatst: 03 apr 2009 16:55
door foosho
't Ontbreken van stijfheid van een aantal Madones werd ook als storend bevonden in testen van Roadbike.

Madone 6.9:
"Mäßige Steifigkeitswerte sind deutlich zu spüren"

Madone 4.5
"Das Madone 4.5 hat das Potenzial zum sportlichen Komfort­renner, doch es fehlt ihm an Steifigkeit."

Madone 5.2.
"die Messwerte für Komfort und Lenkkopf sind aber unter Test-Niveau."

't Wil niet zeggen dat je er niet lekker op kunt fietsen, maar een keihard racekannon is het dan niet en voor zwaardere rijders imo minder geschikt.

Geplaatst: 03 apr 2009 20:42
door composite
Tja de Madone is zeker niet de stijfste fiets die er is. Ik rijd er nu ook op, en ja, hij is minder stijf dan de Scott CR1 Limited die ik hiervoor had.....
De vraag is alleen: hoe stijf moet een fiets/frame zijn??
De 4.7 die getest werd had niet bepaald stijve wielen, en het totaalplaatje wordt er niet beter op hierdoor.
Ik heb zelf een Madone 6.5 en 6.9 met Fulcrum en Mavic wielen, en ik verzeker je: de Madone is stijf zat om hard en zeker wedstrijdjes te rijden en stabiel en snel af te dalen (zeker als je geen zwaargewicht bent).
In vergelijking met mijn Scott is de Madone zeker comfortabeler, maar wel wat minder hard/stijf..
Nogmaals voor mij prima, maar anderen kunnen daar uiteraard anders over denken.

Geplaatst: 03 apr 2009 20:52
door stynomite
Hoi Martin,


volgens is de belangrijkste vraag, wat vindt jij? Anyway, ik heb geen ervaring met de madone, ik vindt het wel al vanaf dat hij uit is een erg mooie fiets.

Ik heb zelf een Cannondale six13 gekocht en die hele lijn werd het jaar daarop uit de markt gehaald. Jammer voor iedereen, want het is een heerlijke fiets. Het frame had voor de looks best wat meer sloping gemogen, maar ik ben super happy met mijn black beauty. Maar blijkbaar was ik 1 van de weinige, anders bestond die lijn nog wel.

Anyway, voor het wegtrekken van je voorwiel, misschien wat ander rubber proberen, een beetje spelen met de bandenspanning en die Bontrager wielen eraf en iets stijvers erop.

Geplaatst: 17 jun 2009 16:41
door michiel05
Heb zelf de 4.7 en bevalt prima. Ik weeg 92kg en kijk wel uit naar nieuwe wielen, al vallen de bontdrager race wielen me niet tegen na alle spookverhalen. Afdalen tot 80km/h gaat superstabiel. Tijdens afdalen is het wel lastig mn fiets de bocht om te krijgen, maar dat ligt denk ik vooral aan mn 14 cm stuurpen.
Als stijf alternatief heb ik de alu CAAD9 overwogen, maar dan lever je in op comfort.