Pagina 1 van 1

Fietsen in omgeving Villach

Geplaatst: 19 feb 2009 18:05
door d-degroot
Hallo,

Ik ga van de zomer op vakantie naar Oostenrijk, om precies te zijn naar Velden, gelegen aan de Wörthersee. Deze plaats ligt vlakbij Villach. Zijn er mensen bekend met dit gebied/klimmetjes? Kan op internet weinig informatie qua beklimmingen vinden.

gr. Dustin

Geplaatst: 16 mei 2011 22:09
door tinn
Over een paar weken vertrek ik ook naar Villach voor een fietsweekje. Iemand nog tips, ervaringen?

@d-degroot: Hoe was jouw trip?

Geplaatst: 17 mei 2011 12:07
door uninvitedguest
Villacher Alpenstrasse is een leuke klim, verder is daar in de omgeving goed te fietsen.

Geplaatst: 17 mei 2011 14:51
door ponsteen
Op deze site staan wel wat passen in de buurt: http://www.quaeldich.de/regionen/oesterreich/karte/

Ik zou in ieder geval met de auto naar de Grossglockner gaan om die (met de fiets) te beklimmen (in Duitse kringen gezien als het absolute summum van wegenbouw in de Alpen).

Geplaatst: 17 mei 2011 16:16
door bottecchia
Ik heb de Villacher Alpenstrasse ook een keer meegepikt onderweg naar Italië. Leuke klim met aan de voet bovendien een ski schans. Als je een beetje geluk hebt zijn ze daar aan het trainen en dat is leuk om even te bekijken.

Maar het is een BIG dus die klim had je vast zelf al bedacht. :)

Geplaatst: 17 mei 2011 23:27
door tinn
Bedankt! Nog tips voor verblijf?

De (ambitieuze:) ) planning is om de volgende 20 bekjlimmingen te doen: Iemand ervaring met (één van) deze? Het gaat om Oostenrijkse, Italiaanse en Sloveense klimmen.

Katschberg
Maltatal
Tauernpass
Jamnig Hütte
Villacher Alpenstrasses
Kanzelhöhe
Gerlitzen
Lammersdorfer Berg
Falkertsee-Hütte
Turracher höhe
Plöckenpass
Nassfeldpass
Poludniger Alm
Monte Zoncolan
Monte Paularo (Volgens mij is deze onverhard!?)
Passo del Cazon di Lanza
Magdalensberg
Eisenkappler Hütte
Seeberg Sattel
Vrsic

Geplaatst: 17 mei 2011 23:32
door pinarello
Tauernpas heb ik vanuit Radstad gereden; das een makkie. Bovenop een dood skidorp. Plockenpass vanuit Kotschach kan ik je na 10 juni laten weten. Andere kant wordt as vrijdag beklommen in de Giro trouwens.

Geplaatst: 17 mei 2011 23:40
door bottecchia
Die Monte Zoncolan was best een lastig ding als ik het me goed herinner. ;)

Als je de Vrsic gaat doen moet je eigenlijk kijken of je Mangrtsko Sedlo ook kan meenemen. Weet niet of het past in je plannen maar met die twee kun je echt een geweldig mooie lus maken. Uit m'n hoofd iets meer dan 100km en ik heb nog wel een gps track van die rit. Zal effe de details opzoeken.

Edit:

110km met zo'n 2500 hoogtemeters. Was één van de mooiere rondjes die ik heb gefietst. Prachtige natuur, weinig verkeer en goede wegen.

Geplaatst: 17 mei 2011 23:53
door uninvitedguest
Heb zelf de Villacher Alpenstrasse beklommen. Mooie klim met goed asfalt en over het algemeen goed lopende bochten. Was wel druk met motoren en bussen, maar ik was dan ook in het hoogseizoen. Goed lopende klim met af en toe een stukje dalen. De verloren hoogtemeters moet je dus later weer terugwinnen. Bovenop een mooi uitzicht en er zijn daar twee eetgelegenheden. Een is meer een restaurant, de ander meer een soort cafe achtig iets met terras en een kinderspeeltuin. daar begint ook het laatste stuk naar de top, wat uitsluitend te voet te doen is. Klim loopt dood, je moet dus afdalen over hetzelfde traject.
Werd tol gevraagd, maar ik mocht als fietser gewoon doorrijden. Eerste stuk is in mijn herinnering redelijk steil en verder blijft het ook stevig omhoog gaan.
Klim is 16,5 km, stijgingspercentages liggen iets onder die van AdH heb ik me wel eens laten vertellen. Ik geloof rond de 8,5 % gem.

Re: Fietsen in omgeving Villach

Geplaatst: 29 jun 2011 19:58
door tinn
Zo mijn trip naar Villach zit er op. Mooie uitvalsbasis voor de beklimmingen die er toe doen in Karnithië. Vier dagen gefietst + 2 dagen voor de heen- en terugreis. Uiteindelijk 13 beklimmingen gedaan.
Voor de liefhebbers: Verslag op mijn WEBLOG en een VIDEOverslag

Re: Fietsen in omgeving Villach

Geplaatst: 29 jun 2011 22:05
door depoldertoerist
Met plezier je blog gelezen en de foto's bekeken. we wilden in de herfstvakantie er nog een weekje uit en zitten nog wat te dubben waarheen. Oostenrijk stond al op het lijstje en na het zien van de foto's weer wat meer bovenaan! :)