Pagina 1 van 3

Wielrenner overleden in Ronde van Qatar

Geplaatst: 05 feb 2009 10:27
door foxx
WIELRENNER (21) IN SLAAP OVERLEDEN

KATAR - De Belgische wielrenner Frederiek Nolf (21) is woensdagnacht in zijn slaap overleden. Nolf nam met zijn ploeg Topsport Vlaanderen-Mercator deel aan de Ronde van Katar. De pas 21-jarige renner uit Kuurne werd donderdag dood aangetroffen in zijn hotelkamer in Katar. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend.

Nolf was bezig aan zijn tweede seizoen als prof. Hij zou de komende maanden de nodige voorjaarsklassiekers rijden. Nolf zou volgende week dinsdag 22 jaar zijn geworden.
De vijfde etappe van de Ronde van Katar wordt geneutraliseerd.

---------------------------------------------------------

Dit is erg nieuws. Veel sterkte voor familie en degenen die hem kennen.

Geplaatst: 05 feb 2009 10:55
door corniel
Dat is voor de nabestaanden flink schrikken. Als buitenstaander vraag ik mij wel af hoe een gezonde jonge man in topconditie 'zomaar' kan overlijden in zijn slaap.

Geplaatst: 05 feb 2009 11:01
door moustache
Heb het zelf bij iemand gezien. Was pas 27 en ook in zijn slaap overleden.
Leefde altijd gezond. Niet roken, beetje drinken, 2x in de week naar de sportschool. Gewoon zoals een normale jongen van 27.
Heb me echt verbaasd dat zoiets op die leeftijd in je slaap kan gebeuren.

Geplaatst: 05 feb 2009 11:05
door bmiller
Het komt vaker voor he bij topsporters. Je zou verwachten dat juist deze groep in heel goed conditie is. Maar vergeet niet dat topsporters hun hartspier over belasten. Iedere dag hebben zij een dermate hoge hartslag. Voor iemand met een verborgen hartkwaal kan dat helaas fataal zijn.

Neemt niet weg dat dit voor familie en vrienden een enorme klap moet zijn. Mijn medeleven gaat dan ook naar hun uit.

Geplaatst: 05 feb 2009 11:09
door siemert1971
Hoi,

Dit is idd enorm tragisch.
Hopen dat de oorzaak achterhaald kan worden, neemt niet weg dat het een enorm verlies is voor velen.
En daarbij hoop ik NIET dat de oorzaak gevonden zal worden in iets wat met D. te maken heeft, want vaak gebeuren dit soort dingen als er weer wat nieuws is op de underground markt.

In ieder geval heel veel sterkte voor familie en bekenden.

MVG

Geplaatst: 05 feb 2009 11:10
door scepticus
Corniel schreef:Dat is voor de nabestaanden flink schrikken. Als buitenstaander vraag ik mij wel af hoe een gezonde jonge man in topconditie 'zomaar' kan overlijden in zijn slaap.


Ik heb begrepen dat het kan komen door een 'sporthart'

Slaat bij een normaal mens met een rustpols van 60 het hart 1 slag over, dan staat ie in totaal 2 seconden stil - niks aan de hand.

Heb je een rustpols van pakweg 30 en slaat het hart 1 slag over, dan staat ie wel 4 seconden stil en kan het gebeuren dat ie gewoon niet meer op gang komt.

Geplaatst: 05 feb 2009 11:11
door mcf1
Is het ook niet zo dat als je topsporter bent je rust hartslag gevaarlijk laag kan zijn en dat een extra risico is voor het hart om er plotseling mee op te kunnen houden? Zie post scepticus!

Idd alle medeleven na de nabestaande. Dit zag je niet aankomen!

Geplaatst: 05 feb 2009 11:16
door rob74
Een spontane hart dood komt onder sporters ongeveer twee keer zo vaak voor als onder normale mensen. Iets in de trant van 2 op de 1000 duizend doden komt door een spontane hart dood; bij sporters is dit 4 op de 1000.

Als het bij een sporter gebeurt, komt dit altijd zo vreemd over. Men wil het niet geloven; er moet toch een oorzaak zijn (wellicht D) ga zo maar door.

Het is gewoon een ongelovelijk triets verhaal over een jonge renner die het maximale uit zijn sport probeerde te halen en daar nooit aan toegekomen is.

Geplaatst: 05 feb 2009 11:25
door siemert1971
Hoi,

Ik denk dat sec. een sporthart niet de oorzaak is, van een plotselinge dood. Omdat miljoenen mensen die sporten (en die in min of meedere mate ook een sporthart hebben) dat ook niet overkomt.
Abnormale hypertrofie van het hart reken ik niet tot een sporthart, dat heeft andere oorzaken dan alleen (top)sport bedrijven.

MVG

Geplaatst: 05 feb 2009 13:04
door sprintbom
Corniel schreef:Dat is voor de nabestaanden flink schrikken. Als buitenstaander vraag ik mij wel af hoe een gezonde jonge man in topconditie 'zomaar' kan overlijden in zijn slaap.


Dat is niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn. Natuurlijk zal er weer door veel mensen direct doping geïnsinueerd worden. Maar in veel gevallen heeft doping er in de verste verte niks mee te maken.

Een te trage hartslag bij het slapen kan één van de problemen zijn. Als uw hart éne slag overslaat kan dit noodlottig zijn. Ik weet waarover ik praat, daarom hebben ze bij mij een pacemaker gestoken

Innige deelneming aan familie en vrienden.

Frederiek het ga je goed daarboven.

Geplaatst: 05 feb 2009 15:35
door olleranip
GastheerG schreef:Als een jongen van 21 overlijd betekent dat er een papa en een mama straks aan een graf staan.

Papa’s en mama’s moeten niet aan een graf van een kind staan.

Gruwelijk triest verhaal en wens familie en vrienden sterkte met dit verlies.


Beter is dit drama niet te verwoorden.