Pagina 1 van 2

hulp gevraagd keuze Fietscomputer met hartslagmeter

Geplaatst: 03 mar 2011 16:32
door jabjab
Hallo,

Ik ben op zoek naar een fietscomputer / hartslagmeter. Nou had ik mijn oog laten vallen op de Polar CS300.

Ik heb alleen zeer slechte ervaringen met een draadloze fietscomputer (geen connectie en (veel) batterijen die vaak vervangen moeten worden.)

Ik ben dus eigenlijk opzoek naar een soortgelijke oplossing maar dan met een bedraade fietscomputer.

Bestaat zoiets? wat zijn jullie ervaringen?


Geplaatst: 03 mar 2011 18:03
door alliance_0
De Sigma 2209 is draadloos, maar kan ook bedraad worden aangesloten. Daarnaast denk ik, dat als je naar wat anders kijkt als Polar (ik lees vaak storingsgevoelig), zoals Sigma, VDO ed het wel mee valt met storingen. Het batterij gebruik valt ook wel mee. Bij draadloos zal je voor de zekerheid 1x per jaar je batterij kunnen vervangen.

Geplaatst: 03 mar 2011 20:33
door jabjab

De draadloze fietscomputer die ik heb is van Sigma en is me niet erg goed bevallen.


Ik wil hem ook graag in de sportschool gebruiken, dus als er zoiets is met een wat meer horloge-achtig uiterlijk zou ik dat wel prettig vinden.

Geplaatst: 03 mar 2011 22:10
door alliance_0
Ik heb zelf de VDO Z1 (zonder hartslag), de Z2 en Z3 zijn met hartslag evt ook aan te sluiten op de pc. Met bijgeleverde band ook als horloge te dragen en dat ziet er dan wel veel beter uit als de Sigma 2209, die ook als horloge te dragen is. Ik heb de Z1 nog niet zo lang en heb er pas een paar honderd km mee gefietst. Ik gebruik er ook nog een draadloze cadanssensor van VDO. Ik heb tot nu toe geen storingen met de ontvangst o.i.d gehad. Hij bevalt mij prima. Daarnaast werken de snelheid- en cadanssensor ook met mijn Bryton 50.

Geplaatst: 05 mar 2011 21:20
door galileo
Ik rijd al jaren met de VDO HC 12.6. Het enige wat ik heb moeten vervangen zijn de batterijen en de stuurhouder, omdat hij geen goed contact meer gaf.
Ik heb hem hier gekocht: http://www.derks-wielersport.nl/vdo-hc1 ... 12677.html
Prima service gekregen.

Geplaatst: 09 mar 2011 17:09
door flores
Mijn ervaringen met de CS300 zijn positief. Alleen bij dichtbij gelegen boerderijen wil het systeem voor een paar tellen wel eens wegvallen. Niks storends omdat het na die korte onderbreking alles gewoon weer verder gaat. Ook gebruik ik de CS300 regelmatig gewoon om de pols ipv op de stuurhouder en dat gaat ook goed. Na twee jaar intensief gebruik, net pas een nieuwe batterij in de hartslagunit vervangen. Voor in de "bergen" gebruik ik, tevens naar alle tevredenheid, de Mavic Wintech Alti.

Geplaatst: 09 mar 2011 17:18
door bibske
Ik heb oo kde CS300. Het grootste nadeel vind ik de looks, het ding is behoorlijk lomp op mijn stuur. Ik kreeg afgelopen weekend voor het eerst de melding dat ik de batterijen in het horloge moet vervangen (ca. 4j oud denk ik)
Af en toe heb ik wel eens dat er geen hartslag in beeld komt, meestal omdat de borstband niet nat genoeg was. Verder idd af en toe een korte storing maar daar kan ik mee leven, je maximaal behaalde snelheid klopt dan soms niet als je de training terug bekijkt.
Wat verder ook vaak als vervelend wordt ervaren is de beperkte mogelijkheid tot downloaden. Makkelijkste is om dan na elke training even de getalletjes in een xls te tikken :)

Geplaatst: 09 mar 2011 17:18
door foosho
[quote="jabjab"][..] Ik ben dus eigenlijk opzoek naar een soortgelijke oplossing maar dan met een bedraade fietscomputer.

Bestaat zoiets? wat zijn jullie ervaringen?[/quote]

Ik heb de VDO HC 12.6 gehad (heb hem nog steeds - werkend, maar nu gebruik ik een Edge 800).

Ik was ik erg over tevreden. Ik had deze uitgezocht omdat hij bedraad was (snelheid dan, HR is wel draadloos, uiteraard). Hij heeft om precies te zijn 0 registratie fouten gemaakt, wmb dus een aanrader. Batterij ging ~10k km mee.
Let wel, er valt achteraf niks uit te lezen via de PC oid (itt de genoemde polar), ook kan er geen cadansmeter op. Maar goed, hij kost dan ook slechts ~50 euro.

Geplaatst: 10 mar 2011 15:16
door jabjab
en hoevaak moet je de batterijen in de fietszender vervangen? mijn ervaring is dat die in een seizoen leeg zijn. is dit bij de CS 300 ook zo?

Geplaatst: 10 mar 2011 20:06
door marcvmegroot
Ik heb de ciclosport Cm403 en ben 2x per jaar aan de beurt voor batterijen in zender en computer.
Dus koop die niet.

marc

Geplaatst: 10 mar 2011 20:30
door superrose
[quote="jabjab"]en hoevaak moet je de batterijen in de fietszender vervangen? mijn ervaring is dat die in een seizoen leeg zijn. is dit bij de CS 300 ook zo?
[/quote]

ligt eraan hoe veel je op de fiets zit, ik heb afgelopen jaar met de 300 twee keer mijn batterijen vervangen, ben er verder wel tevreden over.
al wil ik inmiddels een garmin, maar dat is gewoon hebberigheid :)

Geplaatst: 11 mar 2011 10:31
door jabjab
zijn dat dan alle batterijen? of alleen die van de fietssensor?