Pagina 1 van 1

De Rosa dual of Klein Q pro xx

Geplaatst: 26 aug 2008 00:17
door dual
Ik zit er aan te denken om me zelf op een andere fiets te trakteren; op marktplaats staan 2 leuke (nieuw kan ik ze helaas niet betalen):
Een de Rosa Dual met chorus (o.a. vanwege de naam) en
een Klein Q pro xx met dura ace. Ik denk dat ze ongeveer 4 jaar oud zijn en ze willen er 1300-1500 euro voor hebben. Mijn keuze moeilijkheden zijn de volgende: ik weeg 85-88 kilo, is de de Rosa met gelijmde achterbrug sterk genoeg? Is het nog een echte Klein of is het al en omgebouwde Trek?
Ik wil een paar triathlons per jaar doen en voor de rest wat middellange tochten o.a. in de ardennen en vogezen.
wat is de beste keuze voor het geld (zijn ze het waard??) of kan ik beter een nieuwe red bull/stevens kopen en de emotie laten schieten....maar ja ik heb al een toyota en zal nooit een ferrari of porsche kunnen kopen..

Geplaatst: 26 aug 2008 00:47
door nimp
Nen de-rosa vind ik geweldig maar het is persoonlijk.
Anderzijds zou ik nooit eentje neen met een gelijmde achtervork, ik neem aan dat het carbon gescheurd was en het terug gemaakt is. Wat ze ook zeggen, ik geloof er niet in dat je carbon terug kan maken, met dezelfde stijfheid en sterkte.

Geplaatst: 26 aug 2008 01:04
door bsa
Gelijmde achtervork wil niet zeggen dat hij kapot is geweest, maar gewoon dat de carbon achtervork in het aluminium gelijmd is zoals dat bij (bijna) alle frames met carbon achtervork gebeurd.
Een nieuwe RedBull of Stevens is natuurlijk goed, maar persoonlijk vind ik ze minder mooi, en het oog wil ook wat. Anders ben je zo snel op je fiets uitgekeken en gaat er een hoop plezier af. Wat voor een wielen hebben de fietsen?

Geplaatst: 26 aug 2008 09:51
door adroit
De Klein is eigenlijk een Trek, vanaf 1997 koop je eigenlijk al geen "echte" Kleins meer.
Desalnietemin blijft het een mooi frame maar voor 1500 euro zou ik liever op de uitverkoop wachten en bv een Cube Agree kopen, of een Bianchi 1885 om er maar eens een paar te noemen.

Geplaatst: 26 aug 2008 10:38
door sharkman113
Als je die klein Quantum in de Koi kleur bedoelt die is uiterlijk van 2001 maar de verkoper heeft er of niet heel veel verstand van of wil hem niet heel graag kwijt (maatvoering rammelt). Dit is een superframe maar de afmontage is verouderd en de fiets overprijsd (max 1000 Euro)

Als die klein je past is de maatvoering van de de Rosa
's niet goed en andersom. Die duals zou ik overigens laten staan. De ingelijmde carbon achterbrug geeft regelmatig problemen bij zwaardere rijders.
Klein (mits het balhoofd nog goed is en hij niet is voorzien van een vaste trapas met de Campa groep met een paar goede wielen zou voor ca. 1400 een goede koop zijn :-)

Geplaatst: 26 aug 2008 13:31
door dual
Bedankt Sharkman. De Klein bevat Ksyrium SL wielen, heeft een dura-ace 9 speed groep en Ritchey wcs onderdelen.
Ik zal een bod gaan doen en kijken of we eruit kunnen komen.
Bedankt voor de adviezen. Ik wist niet dat ik al onder de zwaardere rijders zou vallen..

Geplaatst: 26 aug 2008 13:41
door sharkman113
Vraag wel door over de maat, als het een 61 is zal het nog wel passen maar een 63 is maar voor weinigen weggelegd.
Zoals gezegd ca. 1000 Euro is o.k. voor deze fiets waarbij je wel lang tegen de oranje kleur aan moet kijken (is niet heel erg gewild dus jij moet hem mooi vinden). Wel even een kenner naar het balhoofdstel (ingeperst) en de aeros vork laten kijken die kunnen wat problemen geven.

Geplaatst: 26 aug 2008 15:03
door dual
Ik heb een binnenbeenlengte van 93 cm en zit graag wat hoger dus dat hoeft niet echt een probleem te zijn. De kleur vind ik wel mooi dus dat zal geen probleem geven. waar moet ik op letten bij het balhoofd stel (speling etc?) en de vork? Heb je tips? BVD. Duurt

Geplaatst: 26 aug 2008 15:10
door nimp
Bij een fiets van deze leeftijd neem je toch best een kenner mee hoor, er kan zoveel aan zijn.

Geplaatst: 26 aug 2008 15:58
door sharkman113
Allereerst checken of er een schroefas in zit en geen vaste as van klein (niet meer te krijgen).

De Aeros vork moet gaaf zijn wat er past niets anders in. verder mag het balhoofdstel geen speling of stroefheid vertonen. Ik ken nog maar twee adressen die een nieuwe in kunnen persen en die kost minimaal 120 Euro dus als je ermee in de regen gaat rijden zou ik deze fiets niet nemen.