Pagina 1 van 1

Prorace Oxena of Zefiro k52

Geplaatst: 13 jul 2008 21:17
door simic
Hallo,

Ik ben nog aan het twijfelen tussen Oxena en zefiro k52 draadbanden.
Nou zou ik graag willen weten welke het beste is, op het gebied van duurzaamheid en stijfheid. Ik zil ze gebruiken voor in mijn wedstrijden...

Geplaatst: 16 jul 2008 19:19
door lucnoa
Van die zefiro’s ben ik heel content !
Met die andere heb ik geen ervaring ,maar slecht zullen deze zeker ook niet zijn .
http://forum.fiets.nl/topic.asp?TID=24127

Geplaatst: 16 jul 2008 19:58
door kuiper
De Oxena's heeft een carbonremand. (Ookwel Full Carbon Clincher genoemd.)
De Zefiro 52 heeft een Alu. remrand. Zefiro geeft aan dat het een 52mm velg is volgens specificatie volgens Fabrikant is het 50mm!

Met beide velgen heb ik gereden op de wielsets die ik verkoop (FCC50 & ACC50).
- Full Carbon Clincher:
Met Full Carbon Clincher is het in het begin best wel wennen, althans voor mij ik rijdt niet vaak met wielset met Carbonremrand voor bandjes (rij nu zelf Proto-type in 85mm, o.a. vandaag bij Ronde van Monster.) velg heeft inprincipe een goede remwerking, nadat je er een aantal keren meegeremd heb, word het wel een vertrouwd gevoel en remt het perfect.
- Alu Carbon Clincher:
Remt eigenlijk net zo vertrouwd als ieder wielset met alu. remrand, merk vergeleken met bijv. Campa, Easton of Shimano wielsets geen verschil qua. remmen met de Alu. Carbon velg.

Je wilt ze voor wedstrijden gebruiken, is een carbonwielset Tubes dan wellicht niet een goede optie? Wil je in alle type-weer rijden met het wielset van zou ik voor de Alu. Carbon gaan, indien niet in de regen de Full Carbon Clincher nemen.

Geplaatst: 16 jul 2008 20:23
door frankvanboven
Ik heb de Zefiro's gehad. Reden op zich prima. Het enige waar ik een probleem mee had was de remrand (aluminium). Deze waren niet vlak. Ze zijn een paar keer omgeruild. Het probleem werd steeds minder, maar bleef bestaan.

Het nadeel van die niet geheel vlakke remranden is dat je fiets gaat trillen. Afhankelijk in welke fiets ik de wielen gebruikte, was het redelijk te doen tot onacceptabel. In het laatste geval durfde ik er niet mee af te dalen. Volgens de importeur is het een tijdelijk productieprobleem geweest (foute mal??)

Uiteindelijk heb ik de wielen terug kunnen geven. Ondanks dat ik ze mooi vind en goed vond rijden (zolang ik niet hoefde te remmen) had ik het er een beetje mee gehad.

Ik wil je met dit bericht niet van Zefiro onthouden. Als je ze wilt aanschaffen doe het dan onder de voorwaarde dat je ze even mag testen. Je weet dan waar je op moet letten.

Geplaatst: 16 jul 2008 22:02
door columbus
Indien je ze voor koersen zou gebruiken (droog) kan je best de oxena's pakken met tubes: die zijn 200 euro goedkoper dan de clincher, dus dit compenseert de 'duurheid' van tube's, en het rijdt beter, enkel een goede tubelijmer vinden.

Geplaatst: 20 jul 2008 23:12
door simic
Ik heb gehoord van iemand dat het achterwiel van de oxena niet goed bold, is dit waar, of is dit maar een eenmalig geval?

Geplaatst: 21 jul 2008 21:17
door ilfalco2004
Oxena wielen bollen goed (hangt natuurlijk ook sterk af welke tube of band die je monteert) maar ik heb ze weer ingeruild omdat zowel voor als achter een spaak het begaf binnen korte tijd. ik weet natuurlijk niet of ik een blauwe maandag setje had of dat dit "normaal" is bij oxena wielen.

Geplaatst: 21 jul 2008 22:40
door simic
Nouja, ik heb gehoord van een verkoper dat hij er 40 had verkocht en geen enkele heeft er klachten over gehad, feit blijft wel dat die fm ook wil verkopen natuurlijk.
Wat heb je met de wielen gedaan dan?

Geplaatst: 26 jul 2008 21:25
door ilfalco2004
Gewoon gefietst over nederlandse wegen, geen wedstrijden oid. Ja dat zeggen ze allemaal dat ze geen setje terug gekregen hebben daar hecht ik dus geen waarde aan.

Geplaatst: 14 okt 2008 22:35
door smekke
Ik rij al 2 jaar met mijn Oxena's (enkel koers) , ben ermee al tegen afsluiting gereden in de sprint en ze bollen nog evengoed :)

Geplaatst: 14 okt 2008 23:31
door simic
Oke, ik heb uiteindelijk de Oxena's ook genomen. Ben je toen flink gewond geraakt eigenlijk? Lijkt mij wel zeer pijnlijk..
Heb je tubes of cilinder?