Pagina 1 van 2

vastmaken kaderplaatje

Geplaatst: 04 mar 2008 18:59
door jaapie91
hoi,

ik ben op zoek naar een goede manier om een kaderplaatje aan mijn fiets te kunnen bevestigen.
nu heb ik al iemand gezien met een speciale bevestiging bij de rem en een in het frame. die in het frame ben ik al achter dat het niet kan bij mijn fiets.

zijn er goede dingen voor op de markt en is daar makkelijk aan te komen.
en wat zijn de ervaringen met deze dingen?

jaap

Geplaatst: 04 mar 2008 19:05
door amclassic-fan
Kant en klaar is er vrij weinig te koop, maar er zijn genoeg mooie oplossing. Je kan een aluminium strip 90 graden verbuigen, 2 gaatjes in boren en achter je rem bevestigen. (Rem moet je dus 1 keer ff los halen).
Je kan ook bijv deze dingen gebruiken als je een OS zadelpen heb. Die kan je er zo op klikken, het elastiekje heb je niet eens nodig.

Geplaatst: 04 mar 2008 21:42
door idreamer
hey,

Als je lichtjes voor stadsfietsen hebt, en je haalt het stukje ervan waar het lichtje aan bevestigd wordt, heb je een ringeltje over die rond je zadelpen kan.

Ik heb altijd dit systeem gebruikt met succes.

Snelspanners aan je zadelpen kan ook, maar bij wind soms hinderlijk. En snelspanners vanvoor je kader = fijne krassen op je lak.

succes met je zoektocht naar de beste oplossing:)

Geplaatst: 04 mar 2008 21:45
door jaapie91
pas zo'n bevestiging voor een lampje, ik neem aan dat je zo'n klein los lampje bedoeld,gewoon om je zadelpen heen? of moet je dan nog een bepaald merk hebben?
als dat gewoon past is het wel het proberen waard, ik moet toch nog een setje lampjes hebben.

jaap

Geplaatst: 04 mar 2008 22:25
door evertdehandsch
Ik begin morgen te knutselen aan zo'n aluminium strookje voor m'n kaderplaatjes. Want op de buizen van de Soloist reeks kan je nergens een kaderplaatje degelijk bevestigen.

Ik hou jullie nog op de hoogte hoe het vlot...

Geplaatst: 04 mar 2008 22:25
door pim3
Meeste beugeltjes voor die lampjes zien iets te klein voor om je zadelpen. Ik reed van de winter gewoon met de fiets naar de training. Ik moest mijn achterlampje dan altijd aan de staande achtervork bevestigen. Ik denk dat het een kwestie van proberen is welk beugeltje past.

Geplaatst: 04 mar 2008 23:28
door davey
ik heb een speciale zadelpenklem waar mijn kaderplaatje aan vast kan..
waar je die haalt? geen idee,hij zat op mijn baanfiets.. maar is wel handig.. en niet zo lelijk als die gebogen stripjes enz..

Geplaatst: 05 mar 2008 10:41
door speric
Kan je niet gewoon de juiste maat zadelpen klem nemen die je om je zadelpen doet.
Daaraan kan je van alles maken.

Geplaatst: 05 mar 2008 22:51
door jaapie91
waar haal je die dingen vandaan dan, zadelpenklemmen waaraan je dat kan vastmaken? of bedoel je gewoon een normale zadelpen klem?

ik had hem zaterdag om mn zadelpen gedaan met tyraps maar dat vond ik niet zo'n feest. het bleef voor geen meter recht zitten en het was ook nog een de .... voor mn zadelpen.

Geplaatst: 05 mar 2008 22:56
door jona91
kan je zo geen ding gebruiken waarmee je een smart lichtje monteert? gewoon het 2e stukje weglaten en vijs door het plaatje?

Geplaatst: 05 mar 2008 23:01
door sharkman113
Bij de rem werkt het handigste (en zit het ook nooit in de weg). Gewoon een alu strip afzagen. Aan één zijde gaatje ter groote van de remas boren aan andere zijde gaatje voor het plaatje boren. Strip 90 graden buigen (eerst even verwarmen) in je bankschroef. tussen je rem en frame klemmen, desnoods iets naar achteren buigen, plaatje monteren en klaar (kan eigenlijk altijd)

Geplaatst: 05 mar 2008 23:02
door davey
jaapie91 schreef:waar haal je die dingen vandaan dan, zadelpenklemmen waaraan je dat kan vastmaken? of bedoel je gewoon een normale zadelpen klem?





die ik heb is geen normale klem.
hier hebben ze aan de onderkant nog een deel gemaakt waar je handig je plaatje kwijt kan,
ik zal eens kijke of ik nog eens een foto heb ervan.