Pagina 1 van 1

Nokia 6110 Navigator

Geplaatst: 30 aug 2007 17:40
door pepijn
Beste Bikers,

Heeft er iemand ervaringen met deze Nokia?
Ik overweeg deze aan te schaffen en begrijp uit veel reactie's dat dit wondertelefoontje is en een zeer goed GPS gedeelte heeft dat ook te gebruiken is op de fiets en tevens leuke software heeft namelijk sporttracker.
Hebben mensen ervaringen laat het mij weten.
Concrete vraag is of je ook route's kunt maken en laden voor de fiets?

Sportieve groeten,

Pepijn

Geplaatst: 30 aug 2007 19:20
door polly
Zie http://www.rungps.net/
Ga in het weekend de trial proberen op mijn PDA. Zit alleen met de batterijduur.
Op de batterij met TomTom haal ik net de 2,5 uur. Zal met gpsrun niet meer zijn. Of heeft er al iemand ervaring?

Geplaatst: 31 aug 2007 04:06
door kuiper
Daar heb je niet persé de Nokia 6110 voor nodig, wat ik begrepen heb kan dit met de Meeste Nokia N-series ook.
Kan op me Nokia N73 ook Sporttracker installeren, raadt je aan goed te informeren bij aanschaf.

Geplaatst: 02 sep 2007 23:25
door polly
Gisteren Rungps geinstalleerd op mijn PDA. Ging probleemloos. Daarna mijn gegevens op mijn PDA in Rungps ingegeven en als sport voor fietsen gekozen. Toen meegenomen in de auto en er 58 km meegereden. De autosnelheid werd na enkele minuten de hele weg goed aangegeven. Het display geeft veel info. Op einddoel aangekomen had ik een gemiddelde van 76 km en 3800kcj verbruikt :).
Vandaag vlgs documentatie een route gemaakt en deze daarna op de PDA gezet. Dit werkt heel makkelijk. Nu nog narijden.
Hoe bevestig ik mijn PDA op mijn fiets? En de batterijduur heb ik ook nog niet opgelost. Een losse gps is dan wellicht handiger, omdat die ongeveer 10 uur meegaat en zowel op een PDA als gsm met bluetooth gebruikt kan worden.
Wordt vervolgd.

Geplaatst: 07 sep 2007 16:27
door lvgh
Ik ben ook geinteresseerd in deze telefoon.. lijkt me leuk om je eigen rondjes bij te houden en te kunnen exporteren naar Google Earth/maps. Ik vraag me alleen af of het ook andersom kan..dus een route van iemand anders importeren en en die narijden, al dan niet met gesproken aanwijzingen?

Geplaatst: 07 sep 2007 17:24
door sharkman
Ik heb een Nokia met navigatie getest. Ziet er wel mooi uit maar trekt net zoveel stroom als tijdens het bellen dus uiteindelijk wordt het dan een kort trainingsrondje. Overigens zijn er voor een aantal nokia's dual packs leverbaar waardoor de de navigatietijd flink kunt ophogen.

Geplaatst: 09 sep 2007 15:16
door lvgh
Sharkman schreef:Ik heb een Nokia met navigatie getest. Ziet er wel mooi uit maar trekt net zoveel stroom als tijdens het bellen dus uiteindelijk wordt het dan een kort trainingsrondje. Overigens zijn er voor een aantal nokia's dual packs leverbaar waardoor de de navigatietijd flink kunt ophogen.

Da's goed om te weten. Als je met een volle accu maar kortstondig GPS kunt gebruiken, is het apparaat waardeloos. Je zou zeggen dat scherm uit, telefoon in de achterzak en alleen gesproken instructies over de headset redelijk efficiënt moet kunnen, maar je zit natuurlijk met die continue GPS verbinding. Welke Nokia heb je getest, de 6110 of een andere? Kun je laten zien wat je met dat dual pack bedoelt, ik kan er niks over vinden...?

Geplaatst: 09 sep 2007 23:00
door polly
Vervolg Rungps
Op het forum van rungps de vraag gesteld over het geluid. Nog geen antwoord.
Afgelopen donderdag 70 km gefietst. Was goed geregistgreerd en upload naar site lukte ook. Op mijn eigen pagian kan ik daarna alle data met profielen zien en er wordt een totaal opgemaakt. dit ziet er bij elkaar allemaal goed uit. Eventueel kan je zelfs iemand online jou laten volgen door een route verloop op google Earth. Leuk voor je vrouw, of juist niet :).
Vanadaag met de club 105 km gereden en wat ik vreesde gebeurde. De batterij raakte leeg en de data was blijkbaar corrupt. Uploaden lukte niet. Een houder van Richter heb ik wel gevonden voor 6,95 euro.
Gezien probleem emt geluid en batterijduur voorlopig maar niet de software kopen, hoewel die maar 25 euro is.