Pagina 1 van 1

gevallen

Geplaatst: 15 apr 2007 15:03
door bowi
Geen idee of ik het in de juiste plaats post, maargoed ik wil mijn verhaal even kwijt.
Ik heb 2 dagen geleden een nieuwe fiets gekocht (trek 1500 '07). En ik was  van plan om 100km te gaan rijden, 7 uur vertrokken en gaan met die banaan. 
Bij Gouda rij ik met 30-35 km/h (geen km-teller) over een naar-boven-gewerkt stuk afvalt van ongeveer 7-10 cm hoog (wortels). Ik had de hobbel iets te laat gezien en ik kon niet meer uitwijken. ik "rij" over de hobbel heen maar mijn voorwiel blokkeerd (oorzaak onbekend). Ik vlieg over de kop en kom 5 meter verderop tot stilstand.
Ik sta op loop naar mijn fiets, gelijk 2 mensen om mij heen. Mijn schade is; schaafwond elleboog, ei op heup, schaafwond heup, ei op linker en rechter onderbeen, schaafwond op mijn rug en rechter hand kapot.
Op dat moment geen pijn of iets, want ik sta te springen van de adrenaline. Een man heeft mijn fiets opgepakt zegt dat de ketting eraf ligt die leg ik met zijn hulp erop en bedank de omstanders voor de hulp.
Ik zet mijn fiets tegen de boom om al mijn spullen te pakken die ik ben verloren tijdens de val. Doe alles in mijn zakken. Vervolgens kijk ik naar mijn voorvork en die blijkt gebroken te zijn (beide zijden), de snelspanner van mijn voorwiel heeft 1 spaak verbogen en bij nader onderzoek zie ik dat alleen aan de linkerkant van de velg een afdruk staat van het remblokje (rechter kant niet).
Een shifter is geschaaft, stuurlint is kapot, zadel kapot en er zit een deuk in de bovenbuis van het frame (oorzaak onbekend).
Het is een flinke klap geweest, op het moment denk ik dat de oorzaak van de val het breken van de voorvork is geweest. Aangezien ik de fiets maar 2 dagen heb, het de eerste  rit was op deze fiets denk ik dat de voorvork een misproductie is. Ik ben van plan terug naar de winkel te gaan met dit verhaal en een nieuwe fiets te vragen.
Kans op een nieuwe fiets, of is het "eigen schuld dikke bult?"  
groet BOWI
 
 
 

gevallen

Geplaatst: 16 apr 2007 01:49
door chevalier
 Van je verhaal uitgaande , lijkt het erop dat je voorvork op die hobbel gebroken is maar meer kan ik er ook niet van maken.
leg het voor aan je dealer, en maak ook even een foto van de plaats dan kan hij het ook beoordelen. De deuk in je frame komt waarschijnlijk omdat de bocht van je stuur tegen het frame is aangeklapt.
Maar goed het had allemaal veel erger voor je gekunt wat betreft lichamelijke schade, veel sterkte daarmee en met de afloop van je fiets natuurlijk.

gevallen

Geplaatst: 16 apr 2007 15:23
door de zwarten
de vader van mijn ex heeft ooit de pols gebroken door op de weg te moeten komen waar het fietspad eindigde. Die wegovergang was daar in slechte staat (verzakking van het einde van het fietspad), en de verzekering heeft ALLES teruggekregen door de gemeente verantwoordelijk te stellen voor de staat van het wegdek. In belgie is het namelijk zo dat de overheid verantwoordelijk is voor de weg die zij openstelt, en als de weg onveilig is, moeten zij hem afsluiten/repareren. Ik zeg niet dat het altijd lukt, maar ik zou de gemeente aansprakelijk stellen voor de staat van het wegdek, dat is hun verantwoordelijkheid. Beter was nog de naam van getuigen op te schrijven e.d., om bewijslast voor te bereiden. Als je een rechtsaansprakelijkheidsverzekering hebt, kan je eens uitvissen of het de rechtbank waard is (contacteer even een advocaat).
veel beterschap, en hopelijk snel weer op de fiets!

gevallen

Geplaatst: 16 apr 2007 17:56
door maus_1990
zelf denk ik ook dat je vork is gebroken door die hobbel in de weg, voorvorken zijn daar niet echt voor gemaakt net als drempels met hoge snelheid nemen.... Persoonlijk zou ik ff terug gaan naar de plek des onheils, foto maken van die hobbel in het asfalt en contact opnemen met de gemeente. reden kan je dan opgeven als het niet goed onderhouden weg de weg ofzo ( heb het ook een keer gedaan) kijken ze ernaar, moet je wel ff foto's opsturen,lijstje meesturen wat kapot is en wat het kost, en als het meezit word je in het gelijk gesteld en krijg je ( een deel van) je geld/ schade terug

gevallen

Geplaatst: 16 apr 2007 18:42
door whocares
En je zeker niet laten afschepen door de Gemeente , daar zijn ze nog al goed in , schakel ook je rechtsbijstand in ( als je die hebt.
De beheerder van het fietspad is verantwoordelijk voor de staat van dat fietspad , wie dan ook of dat nu de Gemeente of Rijk is.

Alle geleden schade opschrijven : fiets , accessoires , kleding , eventueel ook no claimverlies ( ziektekosten )

Igg foto's maken van de plaats des onheils , zoals al eerder geschreven.