Pagina 1 van 1

Ervaringingen Cube Aerial?

Geplaatst: 04 apr 2007 19:25
door wieringer
Surft er hier iemand rond die de aanschaf van een Cube Aerial heeft overwogen of tot aanschaf is overgegaan? Na een rondje langs de FM in de buurt, Amsterdam, ben ik zo ongeveer beland bij deze fiets als laatste optie, en hebben we vrijdag een proefritje.
Nu is er op internet weinig te vinden qua reviews van deze fiets, uit andere topics hier komt wel naar voren dat het een degelijk frame is, met redelijke afbouw (tiagra 07) en de remmen sora (kunnen altijd nog vervangen worden als ze niet bevallen). Maar met deze reden dus de vraag of er iemand is die er wat ervaring mee heeft, en hoeveel scheelt de fietservaring met een instapmodel ten opzichte van hoger geprijsde fietsen, de fiets wordt namelijk een eerste stap richting het racefietsen.

Ervaringingen Cube Aerial?

Geplaatst: 04 apr 2007 19:35
door havana
Dit is gewoon een prima fiets. Uitstekend om mee te beginnen en zeker ook op door te groeien. De aluminium voorvork vind ik wel een duidelijk minpunt; een carbon voorvork rijdt veel beter, zeker over slecht wegdek. Verder vind ik aan alle Cube fietsen de manier van afbouwen bij Cube: altijd mixjes van allerlei groepen; niet per se slecht maar gewoon jammer.
Vroeger had je de Cube Peloton (bestaat deze nog?) misschien kun je hier eens naar kijken.
Mag ik vragen wat je gewicht is en je budget? nder goedkopere Cube's tref je vaak Shimano WH-500 of WH-550 wielen aan. Deze voldoen redelijk voor lichtere rijders maar boven de 80/85 kg zou ik ze niet aanraden; ook niet voor een beginner.
Ben je bij Lohman geweest trouwens?
 

Ervaringingen Cube Aerial?

Geplaatst: 04 apr 2007 19:38
door wieringer
ja idd, en ondertussen heb ik nog even op internet gekeken maar we vinden nogsteeds weinig info. ondertussen wat meer richting duitsland aan het kijken.
budget, voor rond de 900 wil ik wel een rondje kunnen fietsen, dus inclusief extra startuitgaven. in een pantelon kom je niet zo ver.
formaat persoon, 78-82 kilo bij 192cm.

Ervaringingen Cube Aerial?

Geplaatst: 04 apr 2007 19:41
door havana
Als je een beetje handig bent kun je misschien het instapmodel van Rose.de overwegen. Ik ken in Amsterdam trouwens ook wel een zeer goede FM die niet moeilijk doet als je bij hem aanklopt voor onderhoud (Ger Hermans, Betondorp).
http://www.roseversand.de/output/contro ... ail2=11617

Ervaringingen Cube Aerial?

Geplaatst: 04 apr 2007 19:44
door wieringer
uiteindelijk verhuist de fiets waarschijnlijk richting de kop van noord holland. dus onderhoud enzo moeten we daar nog even uitvinden. en verder heb ik door mijn leven al meerdere fietsen uit en in elkaar gehad, dus zelf is er ook veel te redden, specefieke dingen zal wel uitzoeken zijn maar dan kan er altijd nog een bezoek gebracht worden aan een FM. 
Die peleton is trouwens meteen weer zo'n 200 euro duurder, dus dat valt een beetje buiten het budget.
Die van rose versand ziet er trouwens ook goed uit, net ff meer value for money, dat is eventueel ook nog het overwegen waard. Al zou de Cube via internet voor 719 te krijgen zijn en zit de rose daar weer 80 euro boven.

Ervaringingen Cube Aerial?

Geplaatst: 04 apr 2007 20:43
door havana
Klopt, maar voor dat geld heb je dan wel een carbon voorvork + volledige Tiagra groep.

Ervaringingen Cube Aerial?

Geplaatst: 04 apr 2007 21:06
door wieringer
En daar heeft men zeker een punt, het is de overweging waard. Ik denk dat ik eerst even het testritje afwacht, eerst maar eens kijken wat dat brengt. En even kijken of het budget nog wat rek bevat, wat in eerste instantie niet de bedoeling is maar zomaar kan veranderen na wat rondkijken.

Ervaringingen Cube Aerial?

Geplaatst: 04 apr 2007 21:13
door tinn
Als je voor de Cube gaat, kijk dan nog ff hier:
http://www.izibike.nl/product/1159/Cube_Aerial  719 euro
http://www.izibike.nl/product/1160/Cube_Peloton 965 euro
Of gewoon naar de dealer bijv. Salomo bikes in Medemblik Kroone-Liefting in Limmen.

Ervaringingen Cube Aerial?

Geplaatst: 12 mei 2007 17:14
door krant90
Ik heb een Cube Aerial besteld, bij Bike2build. Ziet er gewoon als een goede fiets uit! :) Heb er lang over gedacht, maar het is de cube geworden :)

Ervaringingen Cube Aerial?

Geplaatst: 15 mei 2007 11:03
door ricardinho
Ik heb de aerial ook overwogen, maar heb uiteindelijk voor een Intersens double butted tiagra gekozen (RC440). De standaard wielen zijn erg sterk. Het is simpelweg een erg fijne en goede fiets!