Pagina 1 van 1

Tijdrittraining 5km

Geplaatst: 28 feb 2007 11:50
door bakker01
Hallo allemaal,
In juni doe ik mee met een meerdaagse ronde, in deze ronde zit een tijdrit van 5km. Hoe kan ik hier het beste voor gaan trainen?
Er mag in de wedstrijd geen gebruik gemaakt worden van een tijdritfiets. Wel mag je een tijdrithelm en een dicht wiel gebruiken.
Bedankt alvast voor jullie hulp.

Tijdrittraining 5km

Geplaatst: 28 feb 2007 11:52
door bigm
Quote: Origineel geplaatst door Scepticus op 28 Februari 2007
Ten eerste is dit topic denk ik beter op zijn plaats in Training, voeding en blessures.Verder: hoogintensieve intervallen, b.v. blokjes van 2 minuten op wedstrijdsnelheid etc.




verplaatst

@scepticus sorry ging even fout dus heb het zo gedaan

Tijdrittraining 5km

Geplaatst: 02 mar 2007 19:48
door greg_v
het gaat dus om een proloog. 5 km is nauwelijks een tijdrit te noemen. hier in mn gebuurte is elk jaar proloog voor de dorpsgenoten, jong en oud doet hier aan mee om uit te maken wie het hardst rijd.
dit jaar heb ik een vriend van me ingeschreven, en hem die ochtend op een fiets van me gezet. elke kilometer die hij deed , was voor het eerst.
5 km tijdrijden en hij haalde 40 gemiddeld.
=> moet je er dan specifiek op gaan trainen ? ik ga ervan uit dat iemand in conditie zeker een degelijke tijd kan neerzetten.
----------------------------
maar als je er dan toch effe voor wil gaan trainen , raad ik je tempo blokken aan.

Tijdrittraining 5km

Geplaatst: 02 mar 2007 20:49
door amclassic-fan
Of je er een beetje voor wilt gaan trainen is afhankelijk van de kansen die je je zelf toedicht wat betreft het klassement. Als er in de meerdaagse een zware etappe in de ardennen zit en je kan niet klimmen dan wordt dat klassement zou ie zo niets.

Tijdrittraining 5km

Geplaatst: 02 mar 2007 22:45
door wezep
Quoten: Origineel geplaatst door Greg_v op 02 Maart 2007


dit jaar heb ik een vriend van me ingeschreven, en hem die ochtend op een fiets van me gezet. elke kilometer die hij deed , was voor het eerst.
5 km tijdrijden en hij haalde 40 gemiddeld.

Dus deze vriend heeft nooit eerder op een racefiets gezeten?Mij lijkt dan 40km/u over 5km wel erg snel.

Tijdrittraining 5km

Geplaatst: 02 mar 2007 23:25
door denboris
je moet zoiezo een basisconditie hebben, maar heel erg veel hoeft dat niet te zijn voor 5 km.
maar zie toch dat je 40 km ofzo kunt fietsen.
nadien komt de snelheid, probeer een km of 6 vol door te rijden en dan 2 km wat rustig, en dan nog eens 6 km vol en terug... tot je niet meer kan.
ik denk dat dat de beste manier is?
let er wel op dat je goed opwarmt voor de echte wedstrijd, want het is 5 km tegen de limiet, en vergis je niet, je zal op die 5 km echt dood gaan! (als je dat wil)

Tijdrittraining 5km

Geplaatst: 03 mar 2007 01:04
door greg_v
wordt het verhaal straffer als ik vertel dat hij die prestatie neerzette op een leegloper. s avonds keek ik naar de band en zag dat die plat was.
die jongen fietst nu paar keer met me mee, maar het is natuurlijk makkelijk merk ik 1 of 2 keer per week te fietsen. de eerste keer dat je rijd heb je altijd soort van reserve. training verzwakt je omdat je niet 100% recupereert.
na 3 weken 2 keer in de week met mij mee te fietsen was het op bij die jongen. hij kon wel loeihard sprinten moet ik zeggen. die nam 5 lengtes toen hij aanzette ( en ik zag het dan nog aankomen)! dat was niet te schatten. en euh ik kan aardig stukje sprinten ter info. ( ter mijner verdediging , ik zat met een 46 vooraan).
het gekke was wel , na 3 weken dat hij dat niet meer kon. hij zat ook altijd diep te hoesten bij mij in de zetel na de training. hij fietst nu nog 1 keer per week/ zijn tempo.
TOT ZOVER OFF TOPIC
en je kan hoogstens een minuut verliezen op 5 km proloog