Pagina 1 van 1

Staan op de trapper?

Geplaatst: 17 feb 2007 10:28
door thijsthijs
Hallo

Gisteren heb ik een stuk gefietst en ik merkte dat als ik wat harder ging fietsen dat ik heel soms een tik hoorde.
Dit kwam volgens mij vanuit het zadel of daar in de buurt.

Toen ben ik dus naar de fietsenmaker gegaan om hem even te laten kijken.
Toen heeft die ook met zijn gewicht (ik schat 80 kilo) op één trapper gestaan om te kijken of het daar niet vandaan kwam.

Is dit niet slecht voor de fiets?

Met vriendelijke groet,

Thijs

Staan op de trapper?

Geplaatst: 17 feb 2007 10:50
door amclassic-fan
Nee, want er komen nog grotere krachten op als jij tijdens een sprintje op de pedalen gaat staan. Het ziet er een beetje eng uit, omdat je de fiets in 1 keer ziet meegeven.

Staan op de trapper?

Geplaatst: 17 feb 2007 22:40
door janw.f.
Heb ik mij ook eens afgevraagd. Althans, het was dat mijn ouders het daar eens over hadden, of het allemaal zo sterk is. Tja, als je het materiaal bekijkt dan vraag je oprecht af hoeveel kracht het verwerken kan. Tijdens een sprintje geeft het leunen op het stuur, het staan op de trappers, bij mij nog wel eens een angstig moment gegeven. Stel je voor dat... en dan midden op de stang terechtkomen...  
'Beginners'- angst wellicht. Beter maar niet over nadenken.
Nu we het hier toch zo over hebben. Een stuur die afbreekt, of een voorvork, dat is Hincapie (dacht ik) beide overkomen. Hoe zit het dan met de pedalen? Iemand ervaring? 

Staan op de trapper?

Geplaatst: 17 feb 2007 22:50
door amclassic-fan
tja je valt dan in de meeste gevallen gewoon. Als je stuur breekt in een afdaling ga je gewoon tegen het asfalt, daarom zou ik bij een beetje twijfel een stuur altijd vervangen. Sneuvelende crankstellen levert ook littekens op.