Pagina 1 van 1

Nieuwe ATB wielen

Geplaatst: 12 jan 2011 22:16
door luukvd
Beste,

Flinke scheur in mijn achterwiel... DT-Swiss. Ik heb dus nieuwe set nodig. Alhoewel in principe de naaf & spaken nog wel even meekunnen, zet ik er liever meteen alles nieuw in.

Nu weet ik ondertussen aardig wat van race-wielen (heb op aanraden van jullie Zonda's onder m'n Bianchi gezet! :) ), maar van ATB wielen heb ik totaal geen kaas gegeten.

Ik heb 3 vereisten:
- Sterk
- Beste prijs / kwaliteitverhouding
- Niet te duur

Hoeft niet licht, of speciaal, of mooi. Gewoon degelijk. Ik nog gewone normale velgremmen (daarom zijn ze dus ook kapot!).

Alvast bedankt.

Ze komen onder een 5 jaar oude Merida afgemonteerd met LX:

[img=http://lh4.ggpht.com/_Xuhd7N973bw/TJz13 ... 060146.JPG]

Geplaatst: 13 jan 2011 08:46
door walliebal
Ik zou zeggen, neem als basis XT-naven. Niet duur en degelijk. En dan een degelijke (zwaardere) Mavic-velg er omheen. Zoiets kun je zelf samenstellen bij diverse Duitse en Engelse webshops. Bij actionsports.de bijvoorbeeld neem je als basis xt-naven (non-disc). Daar kun je dan zelf een veld bij kiezen. De EX en XM velgen van Mavic zijn volgens mij allemaal sterk (en war zwaarder). Kost je dan tussen de 120 en ca 200 euro voor een wielset, afhankelijk van de velgen en spaken die je kiest. Je kunt dit soort wielen (XT-naven met bepaalde velgen) ook wel in Nederland krijgen bij zaken als Mantel (http://www.mantel-bikeparts.nl/product/ ... _M665.html)etc.