Je hebt gelijk Vrouwke, alleen maar vooronderstellingen, en niets concreets (en dan bedoel ik bewijs). Wacht eerst de rechtzaak af zou ik zo zeggen, en ga dan pas uitspraken doen.
Privacyproblematiek is ook iets om stil bij te staan; ik vind het onbehoorlijk dat namen van 'vermeende' gebruikers op straat en in de media belanden - en ik vraag me ook af of dat te stroken is met nationale en internationale wetgeving:
In het Europees Vedrag voor bescherming van de Rechten van de Mens en Fundamentele vrijheden (EVRM), zie
http://www.echr.coe.int/NR/rdonlyres/65 ... andais.pdf
Staat o.a. het volgende:
Artikel 1 . Verplichting tot eerbiediging van de rechten van de mens
De Hoge Verdragsluitende Partijen verzekeren een ieder, die ressorteert onder hun rechtsmacht, de rechten en vrijheden welke zijn vastgesteld in de Eerste Titel van dit Verdrag.
Artikel 6 . Recht op een eerlijk proces
Lid 2: Een ieder tegen wie een vervolging is ingesteld, wordt voor onschuldig gehouden totdat zijn schuld in rechte is komen vast te staan.
Artikel 8 . Recht op eerbiediging van privéleven, familie- en gezinsleven
1. Een ieder heeft recht op respect voor zijn privéleven, zijn familie- en gezinsleven, zijn woning en zijn correspondentie.
2. Geen inmenging van enig openbaar gezag is toegestaan in de uitoefening van dit recht, dan voor zover bij de wet is voorzien en in een democratische samenleving noodzakelijk is in het belang van de nationale veiligheid, de openbare veiligheid of het economisch welzijn van het land, het voorkomen van wanordelijkheden en strafbare feiten, de bescherming van de gezondheid of de goede zeden of voor de bescherming van de rechten en vrijheden van anderen.
Ik vraag mij af of het proces van Ullrich daarmee te stroken is. Dan nog dit: Het internationaal Verdrag inzake Burgerrechten en Politieke Rechten (IVBPR), artikel 17: Recht op privacy (eerbiediging van de persoonlijke levensfeer) Zie:
http://www.unric.org/Internationaal_Ver ... e_Rechten/
Artikel 17
1. Niemand mag worden onderworpen aan willekeurige of onwettige inmenging in zijn privë leven, zijn gezinsleven, zijn huis en zijn briefwisseling, noch aan onwettige aantasting van zijn eer en goede naam.
2. Een ieder heeft recht op bescherming door de wet tegen zodanige inmenging of aantasting.
Ook onze eigen wet en regelgeving (w.o. de grondwet) bevat artikelen over de eerbiediging van persoonlijke levenssfeer: recht op privacy en een eerlijk proces.
Dan nog dit: DNA is natuurlijk een mooi hulpmiddel in een rechtzaak, maar is geen uitgangspunt. Afstaan is een aardig idee, maar wat als daar mee gesjoemeld is, wie zegt dat dat niet gedaan is? Zo makkelijk is het allemaal niet: wacht de uitspraak van de rechter dus eerst maar eens af.