Pagina 1 van 1

Drukpunt onder voet

Geplaatst: 31 aug 2006 15:39
door idbiketuning
Ik was een tevreden gebruiker van de Shimano schoenen SH-R215 met de PD-6610 pedalen. Echter naarmate het aantal kilometers nu vordert (in winter gekocht) heb ik steeds meer last van drukpunten onder de bal van de voet. De linker voet heeft dit meer dan de rechtervoet.
 
Ik heb al van alles geprobeerd om het problem op te lossen: inlegzooltjes, dikkere sokken en nieuwe pedaalplaten, maar niets helpt. Nu ben ik zo ijverig geweest met de voorjaarsschoonmaak en heb mijn oude schoenen weggegooid, dus ik kan ook niet even andere schoenen proberen  .
 
Een collega-fietser heeft mij aangeraden om de SPD-pedalen om te wisselen voor Looks (Keo Sprint o.g.). Deze zouden een groter pedaalvlak hebben, dus minder druk, maar lijkt mij ongeveer even groot. Heeft nog iemand suggesties of wordt het toch een paar nieuwe schoenen (met een andere zool dan het keiharde carbon)? HELP

Drukpunt onder voet

Geplaatst: 31 aug 2006 18:09
door scepticus
Pedaal zal weining veranderen denk ik.
Zooltjes op maat?

Drukpunt onder voet

Geplaatst: 02 sep 2006 07:11
door ben1951
hallo,ik had het zelfde probleem,ik kreeg als advies om een stukje kurk in de schoen te plakken,daar waar je klikplaatjes zitten,en daar over heen dan weer je inleg zooltje,het hielp mij prima,ik had geen last meer van druk plekken.vr.gr. ben

Drukpunt onder voet

Geplaatst: 02 sep 2006 22:52
door race1d
Het zou ook kunnen helpen om je schoenplaatjes iets naar voor of achter te verplaatsen zodat het drukpunt iets anders komt te liggen.